Русия дърпа шалтера на тока за Финландия от утре

Финландия ще компенсира с доставки от Швеция
13 май 2022 21:54, Александър Попов
137
Русия дърпа шалтера на тока за Финландия от утре
Снимка: Pixabay

Русия ще преустанови този уикенд доставките на електроенергия за Финландия, съобщи днес доставчикът. Съобщението дойде на фона на нарасналото напрежение около кандидатурата на Хелзинки за членство в НАТО на фона на военната кампания на Москва в Украйна.

"Принудени сме да преустановим вноса на електроенергия от 14 май", заяви РАО Нордик, дъщерно дружество на руския държавен енергиен холдинг Интер РАО. "РАО Нордик не е в състояние да извършва плащания за внесената от Русия електроенергия".

Финландската електроразпределителна компания Fingrid успокои, че недостигът на електроенергия ще бъде компенсиран чрез доставки от Швеция и увеличаване на собственото производство и не се очаква недостиг на електричество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: токРусияФинландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
37
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Не е нужно да вярвам.. Не става въпрос за вяра, а за факти. Интереса клати феса е казал народа и всичко е нечий интерес. Света е подчинен на монополи и всичко се свежда до това кой държи ресурсите. България противно на това, което се насажда от много години е изключително богата страна имаме уран, злато, мед, огромно разнообразие на минерална вода и какво ли не още. Най-апетитните хапки са изцяло под чужд контрол..
71
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) "Това, което става е само и единствено, защото не си дават ресурсите на запада" Абсолютно сигурно е, че дори сам не си вярваш на тази гллупост. :))
70
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не закачайте московските дженддъри. Бурятите ще воюват за тях и за величието на московските джендърри.
69
5
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
До квадрата :Медиите са нищо повече от инструменти за оформяне и поддръжка на обществено мнение. Нямат много общо с действителността. Истината рядко се появява по медии, а тя е, че Русия си е самодостатъчна от към ресурси. Това, което става е само и единствено, защото не си дават ресурсите на запада, както ние съвсем доброволно направихме и за това не ни закачат много. Даже и чат пат ни подхвърлят трохи от трапезата..
68
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спирайте ..а кога е България )вече пп ни заляха с евтин от Гърция Азарбеджан ,Турция и сащ ,браво бря ,оставки слуги
67
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи спирането на тока за Финландия не е проблем, а спирането на френското сирене Бри за Русия се нарича санкция :) Бассси логиката :)
66
20
 
24
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
До Анонимен 74 - Прегледайте вниматлно откъде получава електроенергия Финландия, за да не се перчете много с някакъв булшит съветски ток. Спирането на тока ВЪОБЩЕ няма да се отрази на Финландия. Финландските вестници, издавани и на английски, се изсмяха и изплюха връз Матушницата.
65
33
 
28
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
Май икономистите от Държавния Департамент на САЩ и онези от сградата до Белия дом ще се окажат прави, че следващият месец Рассия ще обяви ФАЛИТ. Това се очаква и от Световната банка и още много институции. Голямо шоу се е задало. Гледайте края на Блатная. Урок за джуджетата и за ходещите духове и мъртви души из Матушката.
64
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хохлите не са ли предложи да им дават ток?
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "И вероятно до около 10 години ще напредне доста в тази област." --- хахахаха... а през тези 10 години какво??? Който оцелее - оцелее. Другите да мр4т по възможност по тихо и с мисълта, че "путин е виновен"???
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73, па *** си продай своята далновидност на Путин. Ем ще вземеш рубли, които сега доста се търсят.
61
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Спирането на тока в такива мащаби, не е като у вас да ти спрат тока и да дръпнеш жица от съседа" --- абе тихо сега там. Краварите ще карат тока на кораби. Който не вярва да пита мурсула фон дер лайн, простокиро, микрон.. или който и да е там анти-европейския бял човек управляващ
60
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парадоксалното на тази криза е, че Русия ще постигне точно обратното на желаното от тях. Сега ЕС ще се фиксира върху това да не използва газ и нефт. И вероятно до около 10 години ще напредне доста в тази област. А до тогава руснаците ще карат някакви каручки или още по-лошо, китайски коли и ще се фукат с ядрени ракети. За съжаление, чичо Володя се оказа доста недалновидно парче.
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лудия "Просто трябва да се разберат елитите да бъде "пусната", ама трябва да избомбят и шейховете!" ----- хахаха.. ако не си разбрал "шейховете" показаха голям, мазен, резан.. дюнер на синалния джо! А ако много ги натиснат, като нищо ще решат да продават петрола в рубли, йени или риали.. и тогава на щатите ще им е само до война... гражданска война.
58
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спирането на тока в такива мащаби, не е като у вас да ти спрат тока и да дръпнеш жица от съседа. За да се внася ток от Швеция примерно, се искат далекопроводи с други показатели, започва се с отчуждаване, разрешения, ОВОС, повишаващи трансформатори които компенсират пада на напрежението, па чак тогава се изгражда. Това е европейската практика. Демек има едни 6 месеца (в идеалния случай) в които нищо не се вижда. Ич не е шега работа. Както виждате, тук от 40 години няма никакъв нов електропровод.
57
3
 
20
 
! Отговори
Енергетик преди 2 години
На Финките не им трябва никакъв ток от Шведите и от други там само да се обадят на янките и те имат едни такива кораби като тия дето дето ще ни снабдяват и нас само, че с с някаква си тяхна газ -да видиш да не вярваш както се казва ,и като си поръчат ток от хамерика те ще и го доставят одма на часа в едни още по специални траулери дето пренасят електрика . НАКЪДЕТО И ДА ГО ГЛЕДАШ-лудница подвижна!
56
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фините да звъннат на наш Кире да им пусне една жУица и това е,он докара през девет морета в десетото LPG газ на половин цена,так ток ли няма да им осигури?
55
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че руснаците спират тока на финландците не е голяма беда. Истинската катастрофа е ако им спрат евтината водка която купуват от Русия. Във Финландия алкохола е възпиращо скъп и основното пиене са руски водки без акциз.
54
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с този цар Борис, зорлем го правите герой. Отменя Търновската конституция, налага диктатура, и води двойна игра между Германия и СССР. Цялата му политика доведе до катастрофата на 09.09. България имаше големи държавници и лидери, които Кобургите пропиляха - Стамболов, проф. Цанков, Ляпчев, ген. Луков. Затова гениалния Левски е бил за "демократска република", ноо Великите сили ни налагат да сме княжество по Берлинския договор.
53
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами с тия санкции Русия как да приеме плащания в западни банки,като могат да блокират и да вземат парите по всяко време.Без пари ли да дава ресурси.Запада сам си налага суровинни санкции.За Русия има банкнотни и технологични санкции,като по лоши според мен са технологичните,защото хартията на запада е без покритие в голяма степен