Може да използваме доста по-евтин газ от "Газпром"

В момента ситуацията не е нормална, обясни Красимир Манов
17 май 2022 18:23, Петя Славова
65
Може да използваме доста по-евтин газ от "Газпром"
Снимка: БГНЕС

България се опитва да е независима от руския газ, а според енергийният експерт Красимир Манов, в страната има запаси на газ, но за да се задвижи процеса  и да го добиваме са необходими време, инвестиции и държавна политика.

"Може би доста по-евтин газ ще ползваме от този на "Газпром". Ще паднат цените на енергоресурсите, специално на природния газ. За обратното говорят тези, които искат да всяват паника от чисто политически цели, за да падне правителството на България. Няма полза от това сега", каза пред Нова тв специалистът.

За него няма обективни предпоставки това да се случи, предприемат се мерки, за да се компенсират работодатели, работници, служители и пенсионери.

"Не е нормална ситуацията сега с газа, но това ще се промени. Когато има някъде недостиг на някакъв продукт, винаги се намират други източници, не бива да се правят драми, както се случва у нас", смята Красимир Манов.

По отношение на възможността да добиваме енергийни ресурси у нас експертът заяви, че има доказани запаси в България, но трябват мого сериозни инвестиции, изискват се много години за проучване, търсене, намиране, използване, но според Манов винаги се е работило да сме зависими енергийно.

"Въпрос на време е, но и на държавна политика, зависи от желанието на управляващите дали искат да добиваме самостоятелно", каза още Красимир Манов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не е нормална ситуацията сега с газа, но това ще се промени. Когато има някъде недостиг на някакъв продукт, винаги се намират други източници, не бива да се правят драми, както се случва у нас", смята Красимир Манов. Какво стана с олиото? Нали имало олио да се удави целия народ? Да не правим драми, нали експертче фалшиво?
28
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бре, специалистите по *** се превърнаха в специалисти по газове.
27
48
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да падне забраната за добив на шистов газ !!!Рашистите ще си скъсат ушанките от яд,че вече има алтернатива на газпром.Ще започнат с типичните опорки как "щели да ни ограбват,щяло да е по скъпо, колонизатори щели да добиват, до сега сме били свободни, как в Тамбукту, Папуа Нова Гвинея и Млечния път натровили почвата...пръскайте се от яд родоотстъпници и предатели
26
1
 
37
 
! Отговори
Ясно е преди 1 година
До 28,Защото е лъжа че е по евтин...
25
2
 
41
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Може ако като другите открием сметка в рубли и готово!но сащ няма да ни разреши...
24
2
 
43
 
! Отговори
само питам преди 1 година
След като американския газ е по евтин от руския, защо булгаргаз иска покачване на цената на газа?
23
1
 
38
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Втечен газ с легени-вижда ми се перспективно!
22
38
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, не, не. Ама вие не разбрахте ли, че руския газ бил най-евтин? Трябва да вярвате на Р. Овч. и другите слуги на Путин :)
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нас нормалните гейове това какво ни интересува?
20
4
 
52
 
! Отговори
без пропаганда ли преди 1 година
"Диверсификация" означавало газ от Америка. Не си купуваш минерална вода от кварталния супермаркет, а го поръчваш от другия край на страната. За да угодиш на шепа хора.
19
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дори да има газ в българия, ще го дадат на коцесия и пак ще ни излезе по скъп. и ще ни крадат както си искат. приятелите от сащ да уточня, за тези които не се сещат.
18
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българино, сумирай 2 + 2. ___________________________________________________ 1. Според енергийният експерт Красимирчо, в страната има запаси на газ, но за да се задвижи процеса и да го добиваме са необходими време, мого сериозни инвестиции и държавна политика. ______________________________________________________ 2. Вчера американски представители казаха, че се отваряли възможности за инвестиции в България. ______________________ Извод: Про100Киро е договорил дабива на шистов газ.
17
1
 
39
 
! Отговори
Млад геолог преди 1 година
Ще паднат цените? Сега, българина, като един млад геолог, тепърва ще прави геоложки проучвания, ще разработва находища, ще прави проби и изкопи, кранове и тръби. Накрая, всеки ще получе малко руски газ, доставен заобиколно през нос Добра Надежда и Суецкия канал.Със съответните печалби за който трябва.
16
2
 
41
 
! Отговори
Колкото падна преди 1 година
Цената на тока заради евтиния от Козлодуй.
15
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един измислен "експерт".... всички световни производители на газ предупреждават, че просто няма кой да замести Русия тоя се опитва да ме клеца на сухо. А знае ли, че в Европа цените на енергията скочиха двойно? На зима сметката ми ще е тройна понеже освен газа за отопление скочи и електроенергията. И всичко това за какво? За да може краварите да кажат, ето Русия е агресор и Путин е диктатор...
14
4
 
46
 
! Отговори
Така правилно преди 1 година
Сега ще но обясняват че от американска зависимост по убава няма. И по високи цени от техните не можем да намерим.
13
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки специалист знае, че в България има големи находища на газ, но знае и че не е здравословно да се афишира това. Дори и в сегашния парламент рубладжиите са огромно мнозинство, да не споменаваме президент, шефове на служби и т.н. Така че забравете скоро да се добива в България.
12
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравете за Газпром, даже и без пари да ви дава газа.
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 Просто вие брат евроатлантиците не можете да скопосате 2 прости сметки. Цената на Газпром я знаят. Да седнат, да си направят сметката и да кажат. На днешна дата ако има 2+2+3 = 3 лв кубика. +совите са това, -нусите са това, последствията са такива. При вас е... Може би, ама утре ще, ама всичко е готово и накрая +50% към сметката или луната пречи... Ква я мислишме, а ква стана го гледаме веча 20-30 години
10
0
 
15
 
! Отговори
Можем! преди 1 година
Садим боб - напъваме се дружно - и готово! :):) Или обвързване дупетатите от парламенат - поне това да правят за България!