Володимир Зеленски: Украйна се нуждае героите ѝ да оцелеят

Над 260 украински бойци са били евакуирани от Азовстал
17 май 2022 07:20, Анисия Иванова
123
Володимир Зеленски: Украйна се нуждае героите ѝ да оцелеят
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че евакуацията на бойците от "Азовстал" към контролирана от сепаратистите територия е спасила животите им, предаде Асошиейтед прес.

Повече 260 украински бойци, включително някои, които тежко ранени, са били евакуирани вчера от стоманодобивния завод в Мариупол и отведени в контролирана от Русия територия, съобщиха украинските въоръжени сили.

Общо 53 ранени украински военни са били евакуирани към болница в Новоазовск и още 211 са били откарани към Оленовка, каза украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр. Тя добави, че ще започне процедура по размяна на всички евакуирани без да дава повече подробности.

"Украйна се нуждае украинските герои да оцелеят. Това е нашият принцип", каза Зеленски в своето вечерно обръщение. "Нашите въоръжени сили и разузнаване започнаха операцията по спасяване на защитниците на Мариупол. Работата по прибирането на момчетата у дома продължава и тя изисква деликатност и време", добави той.

Украинското военното командване рано тази сутрин заяви, че мисията за защита на обсадения стоманодобивен завод "Азовстал" от "героите на нашето време" в стратегическото южно пристанище Мариупол е приключила и обеща да спаси военнослужещите, които все още са в капан, предаде Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
26
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Това наци за какви герои бълнува Убедих се, че не само той е напълно зомбиран и неадекватен, но и че ние нямаме адекватни водещи по така наречените български телевизии. Даже вече не са и проамерикански, ами са и под контрола на нацистка Украйна. И те бълнуват за герои. Абе, байовци и лелки, колко десетки хиляди взимате на ден, за да ръсите отвратителна украинска пропаганда. Нацитата от Азов ще си получат заслуженото, тогава ревете за тях
57
1
 
21
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Разбира се че трябва да оцелеят, инак как ще копаят уран.
56
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен в следващите дни със затоплянето на времето все повече ще се увеличава броя на желаещите да почиват в Русия украински войници. Това с Азов беше само началото. Имам чувството, че и много чужденци ще се отправят към хладните стаи за релаксация в Русия.
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисията по защита на Азовстал е приключила... Значи се изтеглят, не се предават! Отиват в руски курорти за възстановяване и после пак обратно. При това с руски транспорт и напълно безплатно!!! Хак да им е на рашките, като не могат да воюват...
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя Зельо всяка дума е лъжа. Само дето хич не е убедителен.
53
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 1 година
товарищ володомир, **пълзящи герои няма**каквито са твоите **азовци.
52
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евакуирани? Предадоха се, мятаха белия флаг! Никакви герои не са!
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американските исроди продъшжават да наглевт тачи дебели и нагли
50
1
 
25
 
! Отговори
джо преди 1 година
Колкото и да усукват , истината е , че плъховете се предават. Това е краят, даже и папата не можа да им помогне.
49
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"продължават да защитават завода" - момче, да защитаваш нещо е напълно обратното на това да ползваш нещо за прикритие
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До вчера героите се бореха до смърт, днес е много важно да се спасят за да гният в гулага
47
0
 
24
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
Само 50-ина са ранените, като само те ще бъдат разменени за пленени Руски офицери. Не знам защо в медиите не отразяват и изказванията от Руска страна.Няма как да изкарат 2000 човека на един път, затова днес се очаква да излезнат още около 300.
46
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега на кое да вярваме? "Героите трябва да оцелеят" или "Мариупол ще се брани до последния човек, защото ако няма Мариупол, няма и Украйна"? И между другото това ме е евакуация. Те са в плен, а не в евакуационен лагер.
45
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52 "Помагат им Запада с оръжие и отново се огънаха "специалните части" наречени Азов" Азов не са специални части, а нормално поделение в състава на украинската армия, и не са се огънали - продължават да защитават завода, въпреки безнадеждната си ситуация. Собственоръчно коват легендата за украинската армия.
44
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден само този го гледаме и слушаме. Имало е други войни в историята на света. И други лидери. Не помня за Кадафи, Хюсеин, който и да е било, да се е пишело всеки ден. Да, отрязяваше се войната, но това постоянно да ни занимават, този Зеленски какво казал, какво искал... Прекалиха вече. За мен той предаде народа си. Скри се зад тях и избяга.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помагат им Запада с оръжие и отново се огънаха "специалните части" наречени Азов, за нищо не стават :))
42
0
 
19
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Перефразирайки другарят Джерджински,бих казал:Това че не сте в затвора г-н заленски,не е ваше постижение,а наш пропуск.
41
1
 
13
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Нали са герои. Ще си ги помните вечно.
40
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
всички главо-рези в сибир там да се лекуват и да философстват светът чака давиди военните съветници до къде я докараха с техните тактики
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог Молох се нуждае от християнска кръв, равините също, защото с кръв на прах се пудри оная работа след обрязването на момчетата.