Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?

Според експерти това ще доведе до военни провали
18 май 2022 15:13, Нели Христова
168
Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин взема тактически решения на ниско ниво, които обикновено се вземат от офицер, отговарящ за едва 700 руски войници, твърдят западни експерти.

Военен източник казва, че Путин и генерал Валери Герасимов, началник на Генералния щаб, диктуват основните движения на силите си в Украйна.

"Смятаме, че Путин и Герасимов участват във вземането на тактически решения на ниво, което обикновено очакваме от полковник", твърди източникът. Той добавя, че се смята, че най-висшият генерал на Путин все още е "начело на операцията", въпреки твърденията, че е бил отстранен след военни провали.

Втори военен източник, цитиран от The Times, казва, че в руската армия полковник обикновено командва еквивалента на две батальонни тактически групи (BTG), всяка от които се състои от приблизително 900 души персонал.

Той сравнява ситуацията с основателя на Amazon: "Джеф Безос не доставя вашите колети, той взема стратегически решения".

Западни източници смятат, че микроуправлението на войната от Путин може да допринесе за военните провали в региона на Донбас, където руските войски не успяват да превземат градове.

Путин, бивш офицер от КГБ, разкри преди няколко години, че е командвал артилерийски батальон през съветската епоха. "Получих званието лейтенант като артилерист, като командир на гаубичен артилерийски батальон", каза той по време на посещение на Петропавловската крепост в Санкт Петербург, според видео, публикувано от Кремъл.

Адмирал сър Тони Радакин, ръководител на британските въоръжени сили, каза вчера в парламента, че Украйна печели войната срещу Русия, защото това е "екзистенциална битка за нейната нация". Той добави, че вярва, че оцеляването на киевската администрация е гарантирано.

Игор Гиркин, известен още като Игор Стрелков, бивш агент на ФСБ, който организира анексирането на Крим през 2014 г., каза в коментари, разпространени в социалните медии, че руската операция в Донбас се е провалила. "За повече от две седмици на ожесточени военни действия бяха постигнати само тактически успехи", пише той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
путин командва като агент на НАТО, вече уговори две държави да се присъединят към НАТО :)
44
2
 
6
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Четох за някакъв руски полковник, който убивал ранените си войници - да не е бил той ??!
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е обикновен ефрейтор. Като колегата си Адолф.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли притеснява евро-Gе-йците
41
2
 
6
 
! Отговори
Се тая! преди 1 година
Нуланд пред сената: САЩ в Украйна има биолаборатории, работим да не отидат в ръцете на руснаците!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин командва като обикновен полковник от КГБ. Затова в цяла Русия е като един огромен концлагер. С надзиратели навсякъде.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва се сериозната работа на Вова, вие си го нареждайте. Пуска лазера, после атома и те така те. Ариведерчи.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
?27,7 млрд - рекорден търговски дефицит в Еврозюза през март - за цялата история на съществуваме на ЕС. 40,4% скок на импорта, свързан с резкия ръст на цените на импортните енергоносители заради антируските санкции.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Напечатани $Ми защо Могучая не печата рубли тогава?
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35Ееее, най-накрая!От кога чакаме безаналоговите оръжия на Могучая.Хайде да видим сега къде ще ги използват.
35
4
 
2
 
! Отговори
Напечатани $ преди 1 година
ЕС - 1.2 трилиона. САЩ - 5 трилиона. Япония - 2 трилиона.
34
3
 
5
 
! Отговори
Митето преди 1 година
Командва я като необикновен полковник!*** с писалка в ръка и с празна глава.
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18Народа се кичи с Левски, но няма понятие кой и какво е бил Левски.В едно с европейските народи - Това са думи на Левски.Задунаеца обаче няма ни най-малка представа.
32
5
 
3
 
! Отговори
така стана преди 1 година
Стана така че, героите на Украйна, символът на Украйна, тези които целия цивилизован свят - Империята на доброто подкрепяше подкрепяше в битката им срещу Мордоp, Империята на залодо, тези на които Евровизия песни им пееха, стана така, че най-позорно, с наведени глави се предадоха в плен на руснаците, на Империята на злото.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 12Бай *** европееца, няма 5 лева да прати 2 журналиста до там :))) Чака за превод от CNN ;))) Свобода на словото и свобода на медията :))) Пълна пародия )))
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Россия применяет в спецоперации на Украине лазерное оружие, в частности лазерный комплекс "Задира". Об этом заявил вице-премьер Юрий Борисов в эфире "Первого канала".
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моментът на истината идва. Ако преди беше възможно да печаташ пари още някой и друг месец, вече не става. Срещу инфлацията трябва производство, а за производство трябват енергийни мощности, а енергийно мощности няма, или са много скъпи и са в рубли. Вместо енергийни мощностти има безполезни скъпи и вредни соларни панели и вятърни перки и трилиони похарчени за зелената измама вместо за развитие на енергетика.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът се променя много бързо. Разбираемо е човешкото желание "дайте та потърпим малко и всичко ще се върне както преди". Не, няма да се върне. Качеството на живото на запад ще се влошава, а животът в България ще бъде много по-тежък.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко едва сега започва. Скоро Донбас ще бъде свободен, и тогава Русия ще даде отговор на санкциите на ЕС. Да не забравяме, че до сега Русия по никакъв начин не е отговорила на санкциите.
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам президентите на Литва, Латвия, Естония и Полша да си направят обща снимка със Зеленски как си стискат ръцете с лъчезарни усмивки които не оставят ни най-малкото съмнение в победата на Украйна и поражението на Русия. Може и некой от белите хора да се присъедини към тyземцирте на снимката, примерно може Рюте или Борел такова.