Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?

Според експерти това ще доведе до военни провали
18 май 2022 15:13, Нели Христова
168
Командва ли Путин инвазията в Украйна като обикновен полковник?
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин взема тактически решения на ниско ниво, които обикновено се вземат от офицер, отговарящ за едва 700 руски войници, твърдят западни експерти.

Военен източник казва, че Путин и генерал Валери Герасимов, началник на Генералния щаб, диктуват основните движения на силите си в Украйна.

"Смятаме, че Путин и Герасимов участват във вземането на тактически решения на ниво, което обикновено очакваме от полковник", твърди източникът. Той добавя, че се смята, че най-висшият генерал на Путин все още е "начело на операцията", въпреки твърденията, че е бил отстранен след военни провали.

Втори военен източник, цитиран от The Times, казва, че в руската армия полковник обикновено командва еквивалента на две батальонни тактически групи (BTG), всяка от които се състои от приблизително 900 души персонал.

Той сравнява ситуацията с основателя на Amazon: "Джеф Безос не доставя вашите колети, той взема стратегически решения".

Западни източници смятат, че микроуправлението на войната от Путин може да допринесе за военните провали в региона на Донбас, където руските войски не успяват да превземат градове.

Путин, бивш офицер от КГБ, разкри преди няколко години, че е командвал артилерийски батальон през съветската епоха. "Получих званието лейтенант като артилерист, като командир на гаубичен артилерийски батальон", каза той по време на посещение на Петропавловската крепост в Санкт Петербург, според видео, публикувано от Кремъл.

Адмирал сър Тони Радакин, ръководител на британските въоръжени сили, каза вчера в парламента, че Украйна печели войната срещу Русия, защото това е "екзистенциална битка за нейната нация". Той добави, че вярва, че оцеляването на киевската администрация е гарантирано.

Игор Гиркин, известен още като Игор Стрелков, бивш агент на ФСБ, който организира анексирането на Крим през 2014 г., каза в коментари, разпространени в социалните медии, че руската операция в Донбас се е провалила. "За повече от две седмици на ожесточени военни действия бяха постигнати само тактически успехи", пише той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
Искам да попитам Путин , Руснаците и Русофилите : 1. Като е толкова ПРЕКРАСНО в Русия , Беларус и бившия СССР... ЗАЩО Потока от Емигранти. И то доста висок. Веднага след Промените през 1990 - 1991... Е в ПОСОКА - Западна Европа и САЩ ?!?! ЗАЩО Руснаците не си останаха в Страхотната Руска Федерация - а си плюха на петите и кой където свари из Западна Европа или САЩ?!?! Само в САЩ са доста милиони Руснаци... Е?!?! Що са там- А не в Москва и регионите? Нали там е ... "Много яко" ...?!?!
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде му доставят тоалетна бумага на този ?
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81 "Участващите учени се чудеха защо има толкова лаборатории, а няма нито една публикация, излязла от изследванията" Дай информация за предаването и за участвалите в него "учени" Да го намерим и ние да го гледаме. :)))
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди четири години гледах дискусионно предаване в руска телевизия, в което се коментираше за съществуването на биолаборатории на много места в Украйна. Участващите учени се чудеха защо има толкова лаборатории, а няма нито една публикация, излязла от изследванията.Пиша тук заради хората, които имат здрав разум и нямат манталитет на бръснати и инфантилни футболни фенове, които пишат неграмотно, но имат самочувствие да коментират политика.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янките няма да могат да им смогнат на М777 вече се появиха първите видеа на масово унищожение
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Анонимен 75/77 Явно не. :)
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SHEFA "АЕ КАЖЕТЕ МУ НЕЩО." Те го бият на почивки, ти викаш да "му кажат нещо". Къде ви намират такива? Или пропусна снабдяването на Украйна със оръжие и финансиране, за да мачка руския агресор.
58
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 75 преди 1 година
"Имате ли представа как работи изобщо науката?" - ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджанка се усмихва при вида на шпековете, които ще налапа скоро
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Моля моля .... Биолаборатории има навсякъде по света и в тях няма нищо секретно. Направо сте смешни. Имате ли представа как работи изобщо науката?
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 58 "Путин към руската думаТрябва да инсценираме биолаборатории на САЩ в Украйна" Няма нужда нищо да инсценират. Биолабораториите са си нормални места, където си се извършва изследователска дейност за какво ли не. Руските опорки ги бутат като се опитват да ги свържат с оръжие, но не им се получава, най-вече щото нормалните хора знаят за какво става дума. Но русофилите не са на това интелектуално равнище, тъй че руската пропаганда работи на макс. :)
54
7
 
5
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 година
До Анонимен 58. А няма ли био лаборатории в украйна, или не ни изнася да ги видим.Даже и в България има, но всичко е секретно и за тях не се говори. Не смеем да си признаем че САЩ са ни завладели. Скоро и Добруджа ще превърнат в американска база.
53
5
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 1 година
А БЕ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ПУТИН САМО ГИ ЦАКА ЛЕКО?-ЦЕЛ СВЕТ ТРЕПЕРИ-АЕ КАЖЕТЕ МУ НЕЩО.
52
2
 
7
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 година
До Русия губиТака ли вече се казва - евакуация в плен.Промити мозъци.
51
1
 
5
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Фейк нюз...
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът вече е принуден да се държи с Русия като с велика и силна държава, дали му харесва или не.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновен таксиджия, който краде от гражданите, за да може да си построи вила (на Геленджик).
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин няма ясен поглед върху цялостната историческа картина. Затова не знае точно къде да удари. Ако нападне Константинопол и се провъзгласи за император на Римската империя, ще стане господар на целия свят. Ама не се е сетил да го направи.
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Се тая!Путин към руската думаТрябва да инсценираме биолаборатории на САЩ в Украйна иначе ще изглеждаме като ***
46
0
 
0
 
! Отговори
от 18 преди 1 година
До Анонимен 40Как е била играта? Осещам, че имаш "инсайд". Я ни светни!