Още спекулации за здравето на Путин: Заснеха го как се бори с тремори в краката

Една от вероятните диагнози е паркинсон
20 май 2022 15:03, Нели Христова
270

Нови кадри на президента Владимир Путин, който странно извива крака си и привидно се бори с тремори в краката, допълнително разпалиха слуховете, че здравето му рязко се влошава.

Клипът, направен по време на срещата на Путин с президента на Таджикистан Емомали Рахмон, показва как левият крак на руския лидер многократно се повдига и спуска, докато коляното му се свива навътре.

По-късно Путин коригира позицията си, докато седеше на стола и стъпи здраво на земята, докато говореше с Рахмон за развитието на отношенията между Русия и Таджикистан, но кракът му сякаш продължаваше да потрепва.

Странните движения привлякоха окото на таджикския лидер, който изглеждаше някак неспокоен, докато гледаше надолу и наблюдаваше как кракът на Путин се огъва хаотично.

През последните седмици имаше много спекулации относно здравето на руския президент, като здравни експерти, политици и дори руски бизнесмени в изгнание твърдят, че той вероятно се бори с тежко заболяване.

Болестта на Паркинсон - мозъчно разстройство, което засяга двигателните умения - е едно от състоянията, което често е цитирано от анализаторите. Синдромът на неспокойните крака - неконтролируемо желание за движение на долните крайници и стъпала - е симптом, който често се проявява от страдащите от Паркинсон.

Фините промени в модела на ходене на човек, като бавни или нестабилни стъпки и влачещи крака, също са индикатори за болестта на Паркинсон. Путин изглеждаше нестабилен на тържествата послучай Деня на победата на 9 май в Москва, а също и преди срещата с Лукашенко през февруари.

По време на честването на Деня на победата в Русия на 9 май, 69-годишният мъж произнесе реч, в която представи образ на руската сила и военна мощ въпреки нестабилната война в Украйна. Но на няколко места - включително когато напусна подиума за изказвания и отиде до Гробницата на Незнайния войник, за да положи венец - Путин изглежда вървеше с тежка стъпка, сякаш се опитваше да прикрие накуцване.

По време на самия парад той беше видян да седи с тежко одеяло върху коленете си, въпреки че ветераните от войната бяха седнали около него без да са покрили скутовете си.

В края на април Путин беше заснет да говори с министъра на отбраната Сергей Шойгу в Кремъл, но изглеждаше подут и държеше здраво масата през цялата среща.

Нехарактерно подпухналото лице и шия на Путин предизвикаха спекулациите, че президентът на Русия се подлага на лечение със стероиди, докато според съобщенията Путин е "постоянно" придружен от лекар, специализиран в лечението на рака на щитовидната жлеза.

Хирургът Евгений Селиванов от Централната клинична болница в Москва е летял до черноморския курорт Сочи - една от предпочитаните резиденции на Путин - десетки пъти през последните години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
16
 
16
 
! Отговори
Оф преди 1 година
абе онуй Американското се излага ката ден и никой нищо не казва,Киро и той плещи глупости на кило, Зеленския се чудят как да му изчистятимиджа от наркоманския профил, утренили се в патъка на Путин.Сериозно ли ни облъчват с нещо или критичната маса е тотално изпростяла.
156
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ли са цензурирали?
155
12
 
16
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
Разузнавателните спътници на Сащ над Украйна и Русия са започнали да излизат от строя.
154
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номер 163 е тpoл,който не живее в ***.Новото звено за дезинформация да го провери.Непрекъснато този пише за история,но винаги я изкривява с цел пропаганда.
153
14
 
11
 
! Отговори
Фашизма няма да мине преди 1 година
Няма да дочакате фашаги,няма колкото и да пускате фейкове.
152
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за Левски и Раковски не е верно. Автора си призна. Стига лъжи ...
151
12
 
7
 
! Отговори
Бум преди 1 година
Глупости...
150
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Георги Раковски ли е бил "грантаджия" бе, руски ***?? "Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните българи." - Георги Раковски
149
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може Медведев се върне на президентския пост. Той е по млад , здрав корав и твърд. Тогава ще видим истинското лице на Кремъл. Путин е мекушав и не решителен. Ами Кадиров също може да стане президент на РФ...
148
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статия напълно съответсваща на културното ниво на Бугарете русофоби... :) Това русофоб си е диагноза... :) А и да не забравя - показва и нивото на "днес" - сайтчето за прибиране на грантове.
147
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кух... Когато Русия дава на Европа сигурност и евтини суровини не я наричаха "неспасяем случай". Верно си кух.
146
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и така да е. Дори и Путин да умре, това не означава, че Байдън ще спре да забравя и оглупява, че САЩ ще подчинят света, а човечеството ще заживее по-добър живот под крилото на Големия брат. Твърде нездрав оптимизъм подхранва пропагандата. Много страдания ни очакват, много бедствия, ако не обединим усилията си срещу човекомразците, които са се помислили за богове и се подиграват на надеждите ни..
145
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен. Щом Путин може да бъде сменен защо Зеленски да не може да бъде сменен.
144
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Артрит...за неговата възраст е характерно,а и одеалото го доказва.Възрастните хора като почне да ги боли гледат да са на топло.Баба ми поне е така и от нея знам.Отразява се най-вече на краката както пише в статията.При паркисона има тикове на главата,които няма как да скрие значи не е това.
143
6
 
4
 
! Отговори
Бастър Копче преди 1 година
Аз ако съм смъртоносно болен бих натиснал копчето...
142
10
 
16
 
! Отговори
Мечо кух преди 1 година
Тремори в мозъка има вече той. Светът гледа напред и какво ще бъде, рашистан блее назад какво е било. Светът иска бъдещето да е по-добро, рашистан се е заковал в миналото, защото бъдещето му е все по-лошо. Светът работи заедно, рашистан вечно обиден, вечно жертва, вечно плюе по всичко и всеки, вечно другите му виновни, а после се бута и иска сред тях. Дори китайците, които имат страшно много трески за дялане, не искат да подкрепят открито рашистан, защото виждат, че е неспасяем случай...
141
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От както го помня си клати краката на интервюта. Нищо му нмяа.
140
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По интересно е какво са се разбрали с таджикския лидер. Но никой нищо не казва. Бившите съветски републики не са за подценяване.
139
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не ви плащат от Козяк да пишете тези глупости?! Дори на човек, който не е фен на Русия му прави впечатление. Вижте само колко публикации имате от днес за предполагаемото здравословно състояние на Путин. От Днес се прекръстете на Американското Днес. Хайде стига корумпирани медии и удовлетворяване на чужди интереси!
138
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шойгуто е навън. Ще му се наведе мъничко, Путин ще олаби жилата и ще спре да трепери. Няма страшно другари русофили.