Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия

Мирните преговори са в застой
Обновена: 22 май 2022 09:57 | 22 май 2022 07:30, Камелия Цветанова
505
Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна изключи договаряне на прекратяване на огъня с Русия и каза, че Киев няма да приеме никаква сделка с Москва, която да включва отстъпване на територии, предаде Ройтерс.

Признавайки, че позицията на Киев към войната е станала по-безкомпромисна, съветникът на украинския президент Михайло Подоляк каза, че правенето на отстъпки ще се обърне срещу Украйна, защото Русия ще удари по-силно след евентуална пауза в боевете.

Още по темата

"Войната няма да спре (след каквито и да било отстъпки). Тя просто ще бъде поставена на пауза за известно време", каза съветникът в интервю за Ройтерс от намиращата се под силна охрана президентска канцелария, където някои от прозорците  и коридорите са защитени от торби с пясък.

"След известно време, с подновена интензивност, руснаците ще засилят въоръжението, бойните си сили, ще поправят грешките си, ще модернизират силите си, ще уволнят много генерали . . . И ще започнат нова офанзива, дори по-кървава и широкомащабна", каза Подоляк.

Той отхвърли като "много странни" призивите  на Запад за спешно прекратяване на огъня, което ще остави руските сили на териториите, които са окупирали в Източна и Южна Украйна.

"Руските сили трябва да напуснат страната и само след това подновяването на мирния процес ще стане възможно", каза съветникът.

И двете страни в конфликта признават, че мирните преговори са в застой. Всяка от тях обвинява другата за това.

Украинските власти казаха, че руските сили са убили седем цивилни в частта от Донецка област, която е под руски контрол, предаде ДПА.

Само в град Лиман са били убити трима души, написа в Телеграм управителят на Донецка област Павло Кириленко. Той не уточни при какви обстоятелства е станало това.

Още седем души са били ранени, каза управителят и добави, че "всеки военнопрестъпник ще бъде наказан".

Междувременно в окупираната от руските сили Херсонска област, местната администрация обвини в Телеграм Украйна за убийството на трима цивилни и раняването на още 10 в село Билосерка, без да дава повече подробности./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с нацистите от Азов ли?Ами...Зеленски и Арестович ги предадоха,защото от Азов със смърт ги заплашваха и сега тайно преговарят с Русия да ги съди.Нарочно осъдиха 21-годишното русначе,за да предизвикат Русия да осъди Азов и да не ги пусне.Това,че преговаряли за размяна е лъжа.
61
15
 
4
 
! Отговори
Вече няма смисъл преди 2 години
Имаше смисъл какво казват и правят НАТО-зомбитата когато Москява беше пред Киев. Тогаа оркаинците си проиграха шанса. Свга шредера за нацисти работи в равномерен ход - до последната твар!
60
17
 
16
 
! Отговори
Азовстал преди 2 години
какво стана с елитнага нацистка украинска армия Азов батальон?
59
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77:С обидите към мои съграждани да си хващаш парцалките и беж в Украйна!Ясно ли ти е?!Не стига,че ви храним ами и ще обиждате!!!!!А ти не разбра ли,че Украйна няма да я има?Щели да я разеелят между Полша и Русия като Полша вече лъже украинците как ако се присъединят веднага им е гарантиран ЕС и НАТО.
58
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е... Всички ще плащаме високата цена на руските роби, които 20 години държат един пcиxoпат на трона му в Кремъл.
57
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски ще даде курбан цялата си армия за да служи на САЩ
56
3
 
16
 
! Отговори
губене на време преди 2 години
САЩ ще инвестира 40млр. долара във войната. Докато не ги похарчат няма спиране. До края на годината няма спиране. После е Тайван, ако долара загуби войната на петролния пазар. Ненужна статия.
55
9
 
12
 
! Отговори
до Боби тъпото преди 2 години
Ти изобщо разбираш ли, че е нужно време за да се случи планираното от САЩ и Запада...? Какво ме интересува "момента"?
54
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Владимирович е велик! Спаси руснаците от Новия Световен Ред - няма макдоналдс, няма го западния корпоративен ботуш да ги мъчи. Болгарушките теглят поредния заробващ заем, за да имат за пенсии и ГМО. Тотално зависима колония.
53
17
 
9
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До Анонимен "Русия рано или по-късно ще клекне от санкциите и войната." Асимилираш ли УМНИКО че в момента ДНЕВНИЯ ПРОФИЦИТ В ТЪРГОВСКИЯ БАЛАНС НА РФ ДОСТИГА 20%. Сега куса Долар Рубла в 1:62 Преди Данданията се колебаеше около 1:75 на 3 ден достигна спекулативните 1:155 Много фирми се връщат на Руския пазар "Инкогнито" последен пример МакДоналдс - Като изключиш символиката и детските играчки ето какво ще получиш сега. Стария добър Мак под името КВАК :-)
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това по какъв повод са го казали, след като Русия не им предлага преговори?
51
15
 
12
 
! Отговори
Военен съд преди 2 години
Юли 1943 г, Краснодар. Военен съд за престъпленията след битката при Сталинград. На смърт чрез обесване са осъдени всички руснаци, които са предавали своите товарищи и всички германски нацита, извършвали престъпления. Има видео в тубата. Една бабушка вика: "Ей тоя с розовата рубашка дето виси на въжето го знам! Предаваше информация за нашите съветски товарищи на германците." Глашатаят вика по мегафона: "Такая позорная смерть для нацистов и фашистов!" :) Красота! Същото чака сега и азовците!
50
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Василев: Това откъде го измисли или по-скоро от кой НГО пропагандист го чу? След мейданът (8 години) Руската икономика продължаваше да се засилва, а в Украйна стана като през 90те.
49
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азовците са пленени и ги чака военен съд, а много от тях и смъртна присъда. Правят си оглушки, че ще бъдат разменени за пленени руснаци, но това са сметки без кръчмар. Казахме - пълна денацификация и демилитаризация. Русия винаги постига своето!
48
14
 
14
 
! Отговори
Боби преди 2 години
До до глупи 44 "Всички запорирани руски сметки ще платят оръжията за Украйна... Това ясно ли ти е "умнико"?" В момента в който Запада посегне на частната собственост ОСОБЕННО ПЪК В ПОДОБНИ РАЗМЕРИ - КРАЙ Няма да има нормален човек който да инвестира в тяхната икономика и като недвижимост и като бизнес инвестиции. Нещо Малко За РАЗМИСЪЛ: Арабските Шейхове странно ей така не вдигат телефона на БайЗабравих и продават недвижимости в целия западен свят.
47
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лаят гладните болгарушки, отказаха се от руската газ, сега плащат 3 пъти по-скъпа ПАК руска газ чрез посредници и чакат "евтиния" американски и азерски газ. В същото време Германия, Словакия, Унгария плащат в рубли и не се отказват от руския газ. Проооост народ! Проооост Киро!
46
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надрусаният Зеленски никой не го пита,неговия елитен Азов излязоха като съсли от дупките и се предадоха.Руснаците напредват в посока Киев.Скоро ще дойде зимата и евроджендърите с изкуфелите американци ще започнат друга песен да пеят.Руснаците си имат и газ и нефт,жито отглеждат за половината свят да нахранят.Ние да му мислим какво ще правив с нашите продажни политици.
45
9
 
15
 
! Отговори
Петров преди 2 години
украинците не са политиески субект, те не взимат решения. След милиарди долари за оръжие и подкрепа най боеспособната и фанатизирана част на украинците е унищожена в Мариупол, голяма част западни оръжия и боеприпаси падна в ръцете на руснаците. американските ментори се вбесиха къде им отиват парите. на първо време карат украинците да стрелят по собствените си сгради и да обвинват руснаците. в името на американската победа.
44
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият факт, че от операция... бойните действия, вече прераснаха в пълномащабна война е красноречив, че руснаците не знаят, какво правят. Украйна не иска преговори, което означава само едно... да си върне всичко отпреди 2014 година. Западът и САЩ ще им дадат всичко необходимо за да постигнат целта си.. Русия рано или по-късно ще клекне от санкциите и войната. Никой не си прави илюзии, че ще бъде лесно, но няма друг начин да се спре агресора и кремълския пcиxoпат. Това е логиката на събитията.
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Случаен минувач Гулага ще ги вкара във форма. И да - лъжат и за храната и за боеприпасите. Даже 10тина укронацита се взривиха докато унищожаваха останалия им арсенал. Нямаше да се предадат никога - предадоха се всичките. За това и всяка укронаци пропаганда трябва да започва и завършва със "слава" - защото е само на думи. В действителност са тотално жалки.