Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия

Мирните преговори са в застой
Обновена: 22 май 2022 09:57 | 22 май 2022 07:30, Камелия Цветанова
505
Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна изключи договаряне на прекратяване на огъня с Русия и каза, че Киев няма да приеме никаква сделка с Москва, която да включва отстъпване на територии, предаде Ройтерс.

Признавайки, че позицията на Киев към войната е станала по-безкомпромисна, съветникът на украинския президент Михайло Подоляк каза, че правенето на отстъпки ще се обърне срещу Украйна, защото Русия ще удари по-силно след евентуална пауза в боевете.

Още по темата

"Войната няма да спре (след каквито и да било отстъпки). Тя просто ще бъде поставена на пауза за известно време", каза съветникът в интервю за Ройтерс от намиращата се под силна охрана президентска канцелария, където някои от прозорците  и коридорите са защитени от торби с пясък.

"След известно време, с подновена интензивност, руснаците ще засилят въоръжението, бойните си сили, ще поправят грешките си, ще модернизират силите си, ще уволнят много генерали . . . И ще започнат нова офанзива, дори по-кървава и широкомащабна", каза Подоляк.

Той отхвърли като "много странни" призивите  на Запад за спешно прекратяване на огъня, което ще остави руските сили на териториите, които са окупирали в Източна и Южна Украйна.

"Руските сили трябва да напуснат страната и само след това подновяването на мирния процес ще стане възможно", каза съветникът.

И двете страни в конфликта признават, че мирните преговори са в застой. Всяка от тях обвинява другата за това.

Украинските власти казаха, че руските сили са убили седем цивилни в частта от Донецка област, която е под руски контрол, предаде ДПА.

Само в град Лиман са били убити трима души, написа в Телеграм управителят на Донецка област Павло Кириленко. Той не уточни при какви обстоятелства е станало това.

Още седем души са били ранени, каза управителят и добави, че "всеки военнопрестъпник ще бъде наказан".

Междувременно в окупираната от руските сили Херсонска област, местната администрация обвини в Телеграм Украйна за убийството на трима цивилни и раняването на още 10 в село Билосерка, без да дава повече подробности./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
14
 
! Отговори
Мдааа Дааа преди 2 години
И не можах да разберам тия азовци капитулираха ли или се евакуираха към Москва, Сибир или нам къде си по РФ!!!И нали байизкукуригал беше заявил, че ще се бие до ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ, пък ей го на елитните азовци ги "евакуираха" към Сибир да строят комунизЪма.... а и в Донбас се очертава котел та и от там се очакват бая строители на комунизЪма.... А и укрите нали знаят, че са временно в кадрото и са само пушечно месо!!
41
8
 
17
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Най новата държава Новорусия, население около 15 млн.
40
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската проскубана "мечка" вече си изпя песента. Това е най- мързеливото и крадливо животно в гората. Глутница украински вълци ще я ръфа до кокал...
39
7
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
По РТР Планета показаха пленени азовци. Всичките здрави, яки момчета, с бради и с много татуировки. Много татуировки по рамената и гърдите. И всички с големи мускули. Всичките имат много бойна енергия. Това са хора, които в никакъв случай не са стояли гладни. Да не ми говорят глупости, че от дни гладували!
38
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 бона чисто... всеки месец ми превежда работодателя... Слабо ме интересува инфлацията... Путин и фашистка Русия ще си получат заслуженото, както навремето се случи с хитлеристка Германия и Хитлер. Това е съдбата на всички агресори и диктатори.
37
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия жендъри не могат да се разберат на коя станция са. Единия твърди, че запАда нямало да тръгне на война, ако няма гаранция че ще си избие парите. Другия пък твърди, че щели да ползват замразените руски долари, което значи, че има вариант за провал. И все пак да не забравяме, че макар и ФАЩ да насади тази война, не ФАЩ, не Украйна, а Русия избра войната да е сега. Войната на запада чрез Украйна е планирана за поне 10 години напред, русия тръгва с идеята да изпревари събитията, те решават сега!
36
26
 
13
 
! Отговори
до глупи 44 преди 2 години
Всички запорирани руски сметки ще платят оръжията за Украйна... Това ясно ли ти е "умнико"?
35
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 - абе глупи - оръжейната индустрия си прибира печалбите - без значение кой ще бие. Ако русия бие, тва значи единствено, че няма да има украйна която да си плаща борчовете, следователно ще ги платим НИЕ. Вече ги плащаме активно, вижте цените последните 6 месеца, и тепърва ще се влошава. По скоро русия нямаше да воюва ако знаеше, че няма да спечели.
34
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укараина ще бъде срината до основи както е тръгнало
33
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и мaлoyмните, вече разбраха, че САЩ и Запада нямаше да си дават парите и оръжието, ако фашистка Русия имаше шанс да спечели нещо в Украйна.
32
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя си мени мнението по 3-4 пъти на ден, верва един преди да напудри носа, верва друго след това, па като го пусне пудрата, айде от начало. Преди да надруса е безнадеждно и трябват преговори, след тва са на крачки да бият русия...
31
5
 
25
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 години
ТОВА НЕ Е ПОЗИЦИЯ НА НАРОДА НА УКРАИНА,А НАТИСК ОТ С.А.Щ. ПОСРЕДСТВОМ СЛУГАТА ИМ ЗЕЛЕНСКИ ДА ПРОДЪЛЖИ ВОИНАТА. ЦЕЛТА НА С.А.Щ. Е ДА БЪДЕ ПРЕДИЗВИКАНА РУСИЯ ДА ИСПОЛЗВА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ДА СТАНЕ УНИЩОЖЕНИЕ НА ПОЛОВИНАТА ,А МОЖЕ БИ И ПОВЕЧЕ ЧОВЕЧЕСТВО.МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е В НАТО И Е.С. ТАМ НИ НАБУТАХА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ СУРОВО ВЪЗМЕЗДИЕ.
30
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе слушам тук колко затънала била русия и колко славна била украина, ама от както съюза се раздели, руснаците си вдигнаха стандарта на живот 3 пъти, а укранците си го свалиха 3 пъти. За 30 години независимост не са направили нищо друго освен да цоцат съвеЦкото си наследство.
29
6
 
27
 
! Отговори
ВЧЕРА ЗЕЛЬО преди 2 години
ПЛЧЕШЕ МОЛЕШЕ ЗА МИР. ДИПЛОМАЦИЯ ОТ ЗАПАДА. ДНЕС СЪВЕТНИЧЕТО ИСКА ВОЙНА. ТЕЗИ СА МЕНТАЛНИ УВРЕЖДАНИЯ. ТО ОКРАНЯНО СА СИ ОБЪРКАНИ ПО НАЧАЛО.
28
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В крайна сметка става това, което руснаците искаха - денацификация и демилитаризация. :) Бандеррките са изловени, ще бъдат съдени и беесени. Има сухопътна връзка между Крим и Русия, рублата е по-стабилна от всякога, Русия се отърва от Макдоналдс и западните буулшити. Всичко върви по план.
27
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като изчистят нацитата няма да има с кой да се воюва и кой да приказва глупости.
26
7
 
34
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 2 години
Вчера изчислявах на гугъл мапс - руснаците са превзели около 100,000 кв.км - това е кажи-речи една България. Не виждам как укрите побеждават. Виждам единствено как руснаците превземат Славянск и Крематорск, как изцяло Донбас пада в руски ръце, виждам цяла Южна Украйна + Одеса и Приднестровието обединени в новата държава Новороссия.
25
31
 
16
 
! Отговори
Каква ирония...! преди 2 години
Същото, което се случи с Хитлер сега ще сполети кремълския пcиxoпат.
24
37
 
10
 
! Отговори
Изключителна смелост преди 2 години
Проблемът с мирът и даването на територии е, че тъппите орркки са доказани патологични лъжци и скоттовве. Тоест ако теоретично разпишат на хартия, утре други ден пак ще почнат да трепат хора и да настъпват. Топките на Зеленски са големи, а на путтлерр са мънички ...
23
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че феодална Русия може да се противопостави успешно на САЩ и Запада в тази война с Украйна. Колко време ще издържи Мордор на тези санкции и войната, а русофилчета жалки? Само 15% от компонентите в руската промишленост са тяхно производство... Дори гвоздеите си внасят от чужбина. Само милиардите военна помощ от САЩ са повече от военния бюджет на Русия за цялата 2021 година...