Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия

Мирните преговори са в застой
Обновена: 22 май 2022 09:57 | 22 май 2022 07:30, Камелия Цветанова
505
Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна изключи договаряне на прекратяване на огъня с Русия и каза, че Киев няма да приеме никаква сделка с Москва, която да включва отстъпване на територии, предаде Ройтерс.

Признавайки, че позицията на Киев към войната е станала по-безкомпромисна, съветникът на украинския президент Михайло Подоляк каза, че правенето на отстъпки ще се обърне срещу Украйна, защото Русия ще удари по-силно след евентуална пауза в боевете.

Още по темата

"Войната няма да спре (след каквито и да било отстъпки). Тя просто ще бъде поставена на пауза за известно време", каза съветникът в интервю за Ройтерс от намиращата се под силна охрана президентска канцелария, където някои от прозорците  и коридорите са защитени от торби с пясък.

"След известно време, с подновена интензивност, руснаците ще засилят въоръжението, бойните си сили, ще поправят грешките си, ще модернизират силите си, ще уволнят много генерали . . . И ще започнат нова офанзива, дори по-кървава и широкомащабна", каза Подоляк.

Той отхвърли като "много странни" призивите  на Запад за спешно прекратяване на огъня, което ще остави руските сили на териториите, които са окупирали в Източна и Южна Украйна.

"Руските сили трябва да напуснат страната и само след това подновяването на мирния процес ще стане възможно", каза съветникът.

И двете страни в конфликта признават, че мирните преговори са в застой. Всяка от тях обвинява другата за това.

Украинските власти казаха, че руските сили са убили седем цивилни в частта от Донецка област, която е под руски контрол, предаде ДПА.

Само в град Лиман са били убити трима души, написа в Телеграм управителят на Донецка област Павло Кириленко. Той не уточни при какви обстоятелства е станало това.

Още седем души са били ранени, каза управителят и добави, че "всеки военнопрестъпник ще бъде наказан".

Междувременно в окупираната от руските сили Херсонска област, местната администрация обвини в Телеграм Украйна за убийството на трима цивилни и раняването на още 10 в село Билосерка, без да дава повече подробности./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
16
 
7
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
И точно заради това ще си го получат... ама хубавичката.
21
13
 
31
 
! Отговори
- преди 1 година
Измислената "държава" Украйна трябва да бъде поделена между Русия и Русия!!! -Не е грешка!
20
20
 
27
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Мирът в началото щеше да е само със загубата на Крим,ДНР и ЛНР,което от 8 години си е фактическо положение и статут на неутрална държава.Сега е изключено Русия да отстъпи крайбрежието край Азовско море,а занапред няма да иска да отстъпи и там докъдето е стигнала.Това показаха бобените ми зърна,като дори не паднаха от масата,което показва че с мир или без мир войната ще приключи преди Димитровден.
19
34
 
27
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Пpocтакът Путин с тази безсмислена война... въоръжи Украйна до зъби за по-малко от 3 месеца.... Каквото повикало... такова се обадило.
18
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята ясно показва, какво се случва с всеки главозамаял се диктатор и агресор. Краят на всеки от тях е печално известен и фатален...
17
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До последния украинец!
16
10
 
32
 
! Отговори
рибока преди 1 година
16 Немците маршируваха в Москва на път за Сибир
15
38
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия изпусна момента когато след преговори можеше да запази поне Крим! Сега украинците ще си го отвоюват и ще завземат нови територии в русия населени с украинци!
14
38
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече тече подготовката за нови 40 милиарда военна помощ за Украйна. САЩ и Запада ще смачкат Русия с украинската армия и запасняци. Скоро 1 милион въоръжени до зъби украинци ще започнат да обкръжават руския башибозук и методично да го изтребват.
13
24
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Само така. До есента украинците ще маршируват на червения площад
12
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдаааа В главата ти е пълно с котли. В Азовстал ВСУ си свърши работата перфектно, а иначе войната няма да е до последния украинец, а до последния рашист на украинска земя. После следват репарации, съд за военни престъпления и т.н....с две думи русия отива към Просия. Не знам само от къде ще ви намират копейки за да ви плащат да пишете глупости.
11
8
 
18
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Големи открития!Руснаците вече поправиха грешките си,които са характерни за тях от три века,тъй като оттогава започват с високомерие всяка война.При липса на мир и без примирие ще последват нови офанзиви,докато се сключи при вече новите им условия,а новите ще са там където имат войски да е тяхно,а при липса на мир колко ще помогнат "матическите" оръжия на "свободния свят" ще разберем преди Украйна да навърши 31 години,а най-късно преди Димитровден,показаха бобените ми зърна.
10
10
 
29
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 година
""С Нато и фащ да се приключва, че да се успокои светът най- после!"............... в частност и с укрофашагите и наркоманчето също трябва да се приключва!!! ......... .... Да.... Това е решението, но това е тежко злокачествено образование и трябва сериозно оперативно лечение и.... и доктор Путин вече започна ампутацията!!!!
9
8
 
31
 
! Отговори
кристална топка преди 1 година
Виждам простичко развитие на конфликта. Пълна окупация на районите с руско население - референдум за присъединяването им към Русия, декрет на Путин ратифициран от Дума-та и чакане на гюме дали Нато ще се осмели да конфронтира новите руски територии.
8
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна има 700 000 войници въоръжени с западни оръжия
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като се ожъне зърното започва голяма контраатака
6
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е шизофрения. Вчера зеленият се изказа,че разрешаване на конфликта ще има ако седнат с Русия на масата на преговорите. Сега говорят точно обратното.
5
3
 
35
 
! Отговори
защо преди 1 година
С други думи да чакаме нови 100 000 туристи по черноморието.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Руснаците ще уволнят много генерали, ще назначат на тяхно място ефрейтори и ще започнат нова офанзива", каза Подоляк.
3
2
 
14
 
! Отговори
Брей преди 1 година
Сега ще вземат да им обявят война и подло да ги нападнат.