Русия: САЩ и НАТО удължават кръвопролитията в Украйна

Според Захарова безконтролните доставки на въоръжение допринасят за конфликта
25 май 2022 18:50, Йоана Цонева
142
Русия: САЩ и НАТО удължават кръвопролитията в Украйна
Снимка: БГНЕС

САЩ и техните съюзници от НАТО правят всичко възможно, за да удължат конфликта в Украйна и да го направят колкото се може по-кръвопролитен, предаде ТАСС, цитирайки изказване на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

По нейните думи повече от 30 държави, включително страни от НАТО, осъществяват крупни доставки на оръжия за нуждите на Украйна, тъй като се опасяват от поражение на Киев. "Обхватът на доставяните оръжия продължава да се разширява и вече включва едрокалибрена артилерия и ракетни установки за залпов огън", отбеляза тя.
 
Според Захарова безконтролните доставки на въоръжение за Киев от страни от НАТО допринасят за унищожаването на Украйна. "Това не са помощи, това е просто съучастие в унищожаването на една страна, наречена Украйна", каза тя.
 
Говорителката на руското външно министерство нарече италианския мирен план за Украйна "фантазия", предаде Ройтерс. "Не можете да снабдявате Украйна с оръжия с едната ръка и да измисляте планове за мирно разрешаване на ситуацията с другата", каза тя по отношение на италианската инициатива. Вчера Кремъл, каза че все още не е разгледал инициативата, но се надява да я получи по дипломатически канали. Захарова каза за предложението: "Ако те се надяват, че Руската федерация ще се хване на какъвто и да било западен план, то тогава те не са разбрали много", съобщи БТА.
Още по темата
Захарова призова световната общественост да не се води по изявленията на Зеленски за неговата готовност да се срещно само с Путин и само за обсъждане на прекратяване на конфликта. "Невъзможно е да се коментира това, което излиза от Зеленски всеки ден (...), и то не въз основа на събитията, а на посланията и вибрациите, които той улавя. Не знам с кого го е споделил, защо го е казал, не мисля, че е уместно световната общественост да се води по него", заяви тя.
 
По отношение на задържането на бившия молдовски президент Игор Додон Захарова заяви, че Москва разчита, че властите на Молдова ще зачитат всички права на задържания. "В противен случай има опасност случаят да се превърне в разчистване на сметки по политически причини, основната от които е, че Додон принадлежи към молдовските политически сили, които се застъпват за развитието на конструктивен диалог на взаимно уважение с нашата страна", каза говорителката. Захарова заяви, че руската страна ще следи този процес, като добави, че Москва смята ситуацията със задържането на Додон за вътрешен въпрос на Молдова.
 
Говорителката на руското външно министерство съобщи също, че Москва подготвя мерки срещу англоезични медии в отговор на "неприятелски действия" на чуждестранни правителства към руски медии. Тя каза, че Русия подготвя мерки срещу "англосаксонски медии" - термин, който руски официални представители често използват за англоговорящия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
10
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Госпожата зинала и лъже ли лъже - мадам,време е да прогледнеш : в Украйна няма нито Натовски войски,нито американски а САМО РУСКИ ФАШИЗИРАНИ ЧАСТИ !!! На нас ни е ясно,че ти е заповядано да приказваш ала-бала приказчици,но във времето на всестранна информация е направо дивашко така безобразно да заблуждавате и лъжете !!! Вече са много малко ония,които ви вярват :)))
124
3
 
8
 
! Отговори
;) преди 1 година
Съвсем логично! На крадеца на праскови му е виновен всеки и.зверг посадил праскова!
123
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петкан и Зеленко са си лика прилика. Дай да ги оженим. Пий куме, пий ....
122
7
 
12
 
! Отговори
за да е ясно преди 1 година
русия какват ое в момента не рябва да съществува, за да просъществува трябва да се цивилизова и да спре да трепе съседите си и собствения си народ
121
5
 
16
 
! Отговори
а ти какво искаш преди 1 година
вместо да помагат на нападнатата държава да я застрелят в главата да не се мъчи, путлериска логика явно
120
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задръжте украинската пшеница и САЩ, НАТО и страните от Западна Европа ще започнат да ядат мамалига и просеник. Защо продавате на Германия, Италия и др.държави природен газ? Да си купуват от САЩ шистов газ и с него да зареждат сега газохранилищата.
119
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аахахахаха. Как може тия "зли западняци" да доставят оръжие на нападнатата и мачкана от русНАЦИте Украйна! Това е възмутително и нечестно спрямо руските терористи, на които "специалната операция" нещо не върви както си я представяха. П.С. Ще ревете, руски сатрапи!
118
11
 
7
 
! Отговори
До121 преди 1 година
Да де ама една трета от Покрайнината е тяхна,всички пристанища на Азовско и Черно море с временно изключение на Одеса са техни!
117
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарова е напълно права
116
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не забравяйте че на 24 февруари руските солдати влязоха в Украйна и носеха със себе си парадни униформи - " ЗА ПАРАДА в Киев" . " Дойдоха като аслани върнаха се кат ***" .
115
8
 
18
 
! Отговори
hitko преди 1 година
Страшно е да си наглец Подготвяха се с месеци и лъгаха света, че било учения! Сега, защото Запада помагал на Украйна един вид, удължаваме агонията на Русия да принуди Украинците да сложат оръжие.... Нагла, евтина, демагогски изкривена азиатск-руска пропаганда от болшевишко-фашистки тип.
114
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите какви пък претенции имат! Колкото повече убити руснаци, толкова по-бързо ще си замине путин, а русия ще плаща репарации до откат! Да затънат в батака до ушите! Толкова е просто!
113
6
 
15
 
! Отговори
Dwight Eisenhower преди 1 година
Русия кога най-после ще се предаде по дяволите?! Започна да ми досажда с нейния инат!
112
5
 
12
 
! Отговори
! преди 1 година
Т.е. Русия няма никаква вина?! Наглост и безочие!
111
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,обедня заради бившите болшевики от Украйна.Спор няма.
110
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът обедня заради вас,бе..
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eничaр(защо е цензурирана?)
108
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сегашната война когато я почнаха ясно и точно казаха защо:премахване на нацистите и на оръжията.Не са казвали,че искат разширение и да възраждат СССР.Някои от руснаците може да си мечтаят,но ръководството им не цели това.Ако сменят Путин с друг вече може и да е друго и да иска СССР.
107
17
 
4
 
! Отговори
До А Х - 107 преди 1 година
Единственото за което мразя руснаците е,че не удариха рамо на правилният човек,Хитлер да смаже един път завинаги жидовият капитал и наглосаксонските плява!
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онова СССР няма нищо общо с тази Руска федерация сега.В СССР беше и Украйна.Няма да се върне СССР,нито комунизма.Олигарсите им няма да искат комунизъм.Ние също не искаме.Пак са ви облъчили с нещо и пак си мислите,че е ВСВ.