Зеленски на форума в Давос: Няма силен и общ Запад

Той е благодарен на Байдън, но подкрепата "близо до дома" изостава
25 май 2022 13:10, Нели Христова
88
Зеленски на форума в Давос: Няма силен и общ Запад
Снимка: БГНЕС

Западът остава разделен по отношение на степента на подкрепата си за Украйна в нейната защита срещу продължаващата вече месеци руска инвазия.

"Единството е свързано с оръжията. Въпросът ми е дали това единство съществува на практика? Аз не мога да го видя. Огромното ни предимство пред Русия би било, когато сме наистина единни", заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на дискусия за Украйна в рамките на Световния икономически форум в Давос.

Вашингтон и европейските страни са налели оръжия за милиарди долари в Украйна, за да помогнат на превъзхождащите ги сили да отблъснат по-добре въоръжените руски нашественици.

Киев призова за по-голяма подкрепа, членство във военния алианс на НАТО, ръководен от САЩ, и за налагане на забранена за полети зона над страната.

Зеленски заяви, че Украйна е благодарна за подкрепата на президента на САЩ Джо Байдън, но заяви, че решимостта близо до дома изостава.

"Ние се намираме на европейския континент и се нуждаем от подкрепата на обединена Европа", добави той.

Зеленски посочи конкретно съседна Унгария, която се противопостави на ембаргото на Европейския съюз върху руския петрол - друго ключово украинско искане.

"Унгария не е толкова солидарна, колкото останалата част от ЕС", каза Зеленски.

Той посочи също липсата на консенсус по историческата кандидатура на Швеция и Финландия за присъединяване към НАТО, която беше поставена под въпрос от Турция.

"Има ли такова единство по отношение на присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО? Не. Така че има ли силен общ Запад? Не", заяви украинският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той от Изтока иска да е Запада. А иначе - националист.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямало силен общ запад. Няма и да има. Запада се сатанизира, деггенерира насила обществото си, пропадна морално, няма начин за силен и общ запад, освен такъв държан с оръжие и фашистки режим, точно накъдето отива.
64
0
 
1
 
! Отговори
Какъв общ Запад? преди 1 година
Турция не е част от запада бе нарко. Виж къде е на картата.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54 - Тая да внесе законопроект според който Зельо да хваща пушката и да отива да се бие с руснаците. Не всеки ден да го гледаме как реве от бункера като вдовица. Да върви пример да дава на тия, дето дезертират, че то иначе лесно да раздаваш акъл на тихо и спокойно..
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи ден , след призив за преговори ,си помислих , че зеленото човече е намалило малко колумбийските витамини , щото изрече няколко нормални думи ! Уви , явно е било за кратко , щото пак почна да ги плещи несвързани ...
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски дъъри Бай Дън с инфото за далаверите за милиони долари на сина му в Открайна.Но взе да преиграва и може внезапно да бъде привикан на инструктаж, а после скоропостижно да се представи.Или някоя заблудена украинска ракета, представена за руска да му оправи сметките с този свят.
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленушко, чак сега ли разбра, че няма 'единен" запад? Това е само за пред клоуните - пунта мара! Натовали те? Сега, ако си христиЕнин - ще дадеш още веднъж! 'Единния" запад търси ресурси - природни, човешки..., за да ги изземе, а не за да ти ги предостави. За теб остана само един ресурс - по-големичко дърво, че след предателството украйна на полша, твоите нацисти ще те изкормят!
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е изперкал.
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв си ти бе наркоманино ЕС искаш за носа да водиш мааарш в коневръзааа
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е недолюбван и от Бай Данчо и СИЕ , защото им пречи на търговията с Русия ,... ФАКТ !Зеленски се оказа :Измамената камила !
56
1
 
25
 
! Отговори
И каква стана тя?! преди 1 година
Половината свят праща оръжия и пари на Украйна, пък то Русията лека-полека си върши работата. Дори не е включила ударната си авиация активно. Що ти беше бе Зеленски да си заличиш държавата?
55
0
 
24
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 1 година
Тая хохла още ли не е наясно, че беше косвена жертва? На никой не му дреме за Украйната. Битката е на друго ниво.
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо нечистоплътното джудже Зеленски трябва да размахва пръст на всички наред и да му се отразява мрънкането по медиите? Зеленски, прости на народа си, СЯДАЙ ДА ПРЕГОВАРЯШ!
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен военните са застреляли ранена снайперистка която моли за помощ. Те сами си се убиват. Но вече е законно. Щото ранените са проблем Мисля че са жесток народ.
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България му храни народа а той на разходка по швейцарските курорти. Това не е правилно. Получи милярди и може да си издържа народа.
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски на форума в Давос: Няма силен и общ Запад - ВАЖНО Е, ЧЕ ИМА ХОХЛЯНДИЯ И МОЖЕМ ДА ИСКАМЕ ПАРИ И ОРЪЖИЯ
50
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците и преди застрелваха войници,които отстъпваха или бяха тежко ранени.Сега ще е легално.
49
0
 
9
 
! Отговори
Слуга на народа преди 1 година
Предлага се и заличаване на формулировката "без да се причинява смърт на военнослужещ", което ще позволи войниците да бъдат разстрелвани на място. Предвижда се да бъдат направени промени в устава на вътрешната служба на въоръжените сили на Украйна.
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако го утрепят няма кой да пролее и една сълза скоро ще му бият шута.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Член на партия Слуга на народа на Зеленски Марина Безуглая внесе във Върховната Рада законопроект, който предлага да се използва оръжие срещу членове на въоръжените сили на Украйна, които дезертират или показват неподчинение.В бойна ситуация командирът (началникът) може да използва оръжие или да даде заповед на своите подчинени да го използват, ако е невъзможно да се спре престъпление по друг начин, без да се причини смърт на военнослужещ.