Почти всички са недоволни от Путин: Търси ли руският елит нов президент?

Службите за сигурност искат да поемат контрола над инвазията
26 май 2022 07:11, Нели Христова
291
Почти всички са недоволни от Путин: Търси ли руският елит нов президент?
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин е назначил свой бивш бодигард за нов министър на извънредните ситуации, съобщи в. “Дейли мейл”. Това става само месеци след като предишният министър на този пост Евгений Зиничев мистериозно загина след падане от водопад, което породи подозрения за убийството му.

49-годишният генерал-майор Александър Куренков, номиниран във вторник от Путин, е шестият бодигард на руския президент, назначен на висок държавен пост. Малко се знае за миналото и произхода на Куренков, който е наричан “човекът без лице”.

Той е служил в контраразузнаването на ФСБ и отговарял за охраната на висши служители. На много снимки генералът е сниман да стои плътно до руския лидер на различни събития.

“Путин го познава добре лично. И изборът му означава, че според държавния глава личните, служебните и професионалните качества на Куренков ще му позволят да изпълнява новата му функция”, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Критиците обаче смятат, че все по-параноичният Путин се доверява напълно само на онези, които са доказали лоялността си, като пазят живота му.

Предишният министър Евгений Зиничев загина при опит да спаси човек при водопада Китабо-Орон в Сибир през 2021 г. Различни източници от Кремъл смятаха, че Путин е подготвял Зиничев, бивш оперативен работник на КГБ, за свой евентуален наследник. Той е бил и заместник-директор на ФСБ и втори командващ в министерството на отбраната. Министърът имаше чин генерал, радваше се на грандиозно издигане в Москва и беше гласен за нова мощна роля в съвета за сигурност на Кремъл малко преди да загине.

Путин беше видимо обезумял на погребението на Зиничев, като нарече смъртта му “незаменима лична загуба”. Не е ясно кой може да го е ликвидирал и с каква цел.

Министърът на извънредните ситуации е високопоставена длъжност в Русия, която се бори с наводнения, горски пожари и бури, но също така се разглежда като ключов фактор за сигурността на страната. Именно в тази роля Сергей Шойгу, министър на отбраната, се доказа пред властта. Сега обаче не е ясно дали Путин вижда Куренков като възможен свой наследник.

Същевременно високопоставени руски служители планират правителство без Владимир Путин, след като източници от Кремъл твърдят, че руският президент е настроил почти всички срещу заради инвазията в Украйна.

Три месеца от началото на войната, правителствен източник разкри пред опозиционния вестник “Медуза”, че “почти няма хора, които да са доволни от Путин” сред официалните лица на Кремъл и руския елит.

“Бизнесмени и много членове на правителството са недоволни, че президентът започна войната, без да се замисли за мащаба на санкциите – невъзможно е да се живее с тях.

Проблемите в Русия заради войната вече са видими и до средата на лятото те ще дойдат от различни посоки: транспорт, медицина, дори селско стопанство”, каза източникът - мнение, което по-късно беше потвърдено и от други вътрешни лица в правителството.

Дори руският елит, който подкрепя случващото се в Украйна, вече споделя недоволството на своите миролюбиви сънародници.

“Медуза” пише, че високопоставени служители в руските служби за сигурност смятат, че Путин е провалил инвазията, и искат да поемат контрола над операцията.

“Ястребите не са доволни от темпото на специалната операция. Те смятат, че могат да действат по-решително”, твърди изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе *** смотани, какво да кажем за България дето Кирил Петков има 17 процента доверие на населението, сравнено с Путин дето има 87 процента доверие на населението. И доколкото си спомням България не е под санкции. *** дето само ви бива да правите клю-клю копи пейст на някаква пропаганда. Вземете напишете нещо за България стига с тоя Путин ни занимавате.
162
3
 
14
 
! Отговори
НеРазбрал преди 1 година
Какво е това отвличане на вниманието с укри, руснаци, че и има статии за никому не интересуващи се филмови звезди от Холивуд ? Кажете с колко е паднало доверието на Киро лъжата от Продължаваме падението, колко му се завиши сметката в банките , откакто освободи цената на енергото? Защо отвличате вниманието на народа от нашите проблеми?
161
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До #178, казала така баба Ванга, ама като се събудиш, е друго. Казаното е- БГ е душата, а Русия-тялото, т.е. ние сме едно цяло от векове . Айде, у лево, амеби с вашите смешни перифразирания.
160
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Който подкрепя пуин и войната афтоматично значи че е съучастник на умиращите деца и мирни граждани на Украйна." .......Нещо аФтоматиката ти е нефелна, за ремонт е. Внимавай, като преписваш опорките, че и правописни грешки правиш, ще ти резнат от дажбата.
159
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До #173, замразиха им парите, но олигарсите много добре разбират, че това е временно явление, и скоро пак ще трупат пари. От къде мислиш са направили това богатство , от миене на чинии на запад ли, или от това, че до сега са били свързани с богатствата на Русия? Много сте кухи ***, ако си мислите, че при замразяване на част от парите им, те ще предадат първият си! Колко от мутрите тук вдигнаха ръка срещу създателите си- никой ! Имате мозък на едно врабче, ако мислите все така.
158
8
 
10
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Така виждат нещата дЖурналята от тази медия, защото така им е наредено да пишат, но дали наистина е така? От както Вовата е власт руснаците бая дръпнаха напред, това е неоспорим факт. И не разбирам, от къде взимат тези мнения, при положение, че и западните експерти казват, че доверието към Вовата се е увеличило, след като навлязоха при укрите. Съчинения - небивалици пишат тук понякога.
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да помогнем на мисирката: Търси, търси и още не може да реши Шойгу ли да бъде или Мишустин? А може и Кадиров! Кое ще си изберете демосрадчета?
156
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Който подкрепя пуин и войната афтоматично значи че е сьучастник на умиращите деца и мирни граждани на Украйна." За кои деца и украинци говориш? За убитите 14000 от 2014г. в Донбас мирни жители, или за изгорените живи в Одеса на 2.5.2014г, или за дечицата от "Алеята на ангелите"? Уточни се, че да те разберем!
155
16
 
10
 
! Отговори
Striker преди 1 година
По-бързо да го обесват тоя къс tra~vesтит и да се свършва с тая псевдо-държава Мужикистан. Има я само около Московия, другото са азиатци, татари и подобни.
154
8
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
Епа те неговите си олигарси ще го сменят! Не за друго ами им замразиха паричките и ако и решат да ги върнат в рая на земята а именно русия то тогава путин ше го обесят на червения площад! Та неговите си олигарси ще го сменят! Париците им зеха!
153
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който подкрепя пуин и войната афтоматично значи че е сьучастник на умиращите деца и мирни граждани на Украйна.
152
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са с толкова крепостническо мислене, че никога няма да свалят бащицата си.
151
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батальона на Азов , какви са ?
150
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наш Брендо да не навестява Бг-медии всяка нощ ?
149
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Путин си го премести , в другият крачол ....Аве защо Азовците си захвърлиха медалите ?
148
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер е бил подкрепян от 75 % германци, а Путин от 80 % крепостни, руски роби... Някой да вижда разликата...?
147
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвайте се че още е Путин , бедна ви е фантазията ако дойде ДРУГИЯТ Путин , Кив ще стане както Вършава по времето на Хитлер !
146
23
 
18
 
! Отговори
Старата школа преди 1 година
Абе спрете се вече с тая *** пропаганда! Не се виждаме, че ще умрем от студ и глад тая зима, а пишем и говорим пълни нелепици! Путин си е Путин, с 82% поддръжка, а виж Простото Киро освен за посмешище за друго и не става! Гледайте реално на нещата!
145
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не случайно се правят асоциации с Хитлер. В Германия са били абсолютно същите условия в които фюрера се е главозамая от лъжите на лакеите си и подкрепата на германците(н... Кремълският пcиxoпат също не подозираше, че Украйна ще получи, толкова мощна подкрепа от САЩ и Запада. Сега вече е късно за достоен изход, който да спаси реномето на руската армия. Путин постъпи, като някой пpocт, училищен xyлиган, който е свикнал да бие по-малките от него без да подозира, че ще се появят и достойни защитници
144
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно повечето от вас, не разглеждат Телеграм и си мислят, че руснаците се информират от телевизията. Подкрепят си го 80%,колкото и да си драскат в западните медии.