В Киев се продава вуду кукла на Путин в ковчег, с примка и игли

Реклама за нея се появи в каналите на Telegram
26 май 2022 20:05, Анисия Иванова
351
В Киев се продава вуду кукла на Путин в ковчег, с примка и игли
Снимка: БГНЕС

В Украйна пуснаха вуду кукли с образа на руския президент, съобщава „Метро“.

На кадри се вижда разопаковане на атистрес играчка, изобразяваща Владимир Путин. Играчката се предлага в найлонов плик с голямо Z, което е руският символ за война. Куклата на Путин е опакована в ковчег, придружена от примка и игли с украинското знаме. Върху капака на ковчега е изписано украинско послание, което в превод означава "смърт на враговете".

Още по темата

От другата страна на капака е написано: "Putin Huylo". Това е лозунг, разпространен по време на руското анексиране на Крим през 2014 г.

Различни импровизирани вуду кукли на Путин са се появявали в социалните медии и преди, но тази изглежда е професионално сглобена. Всъщност в каналите на Telegram се появиха реклами, че тя се продава в столицата Киев.

Украинският съветник Антон Геращенко заяви: "Това е по-яко от нов iPhone. Вече се продава антистрес играчка, наречена "Убоди Путин". Ако усещате, че това не е достатъчно, можете да го закачите за врата и да го оставите да виси, където пожелаете“.

Вуду е религия, която се практикува от хората в Хаити, Африка и САЩ. Традиционно тя е комбинация от католицизъм и духовенство от Западна и Централна Африка. Много от корените на религията се основават на движенията срещу робството и колониализма, но на Запад тя е станала най-известна със своите кукли. Традиционните лечители използват куклите като начин за лечение на хората, но във филмите и други популярни медии те се използват, за да навредят на врагове или да им отмъстят. Това очевидно е и контекстът, в който куклата се използва в Украйна, пише БГНЕС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
1
 
! Отговори
Щом го преди 1 година
Укрите от 30 години са специалисти по ритуалите - бият се в гърдите като горили, шарят се като моари с татуировки,а сега стигнаха и до Вуду-куклите, което показва,че униатите са си останали на ниво ... езичници и има много да изпатят от Сатаната щом го призозават.
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Путин не беше хакнал Български пощи, досега украинските сили щяха да са пред Москва. Но този път му е спукана работата.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в БЪЛГАРИЯ ,кога ще се продават ,кукли на боко и кирчо
162
3
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
путин е лъжец, крадец и убиец. Господ ще го накаже и без вуду.
161
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе простотийки са това, ако е вярно. Ама все пак сигурно е приятно да го ръгнеш подпухналото умопобъркано джудже!
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подобни новини доказват безпомощността на проамериканската пропаганда
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог наказва сурово, тези които се заиграват със Сатаната. Всичко се връща към първоизточника.
158
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самото заглавие доказва кой слугува на злите сили.
157
3
 
9
 
! Отговори
Никой преди 1 година
По добре ще е за Украйна да ползва кукла на Зеленски
156
2
 
6
 
! Отговори
джо преди 1 година
Докъде ще паднем още??? Нали Укрите пущаха честушки в интернет , как ще бият москалята, сега като гризнаха дръвцето се чудят какво да съчинят. Ама и нашите *** не падат по долу, остана само вместо новини да има вудо служби за борба с инакомислещите.
155
4
 
7
 
! Отговори
Заразно зло преди 1 година
Укрите съвсем са подивели. Който пуска такова нещо,трябва да знае, че черната магия не прощава. Рано или късно поглъща и създателя си. Така че чак да пуснеш и новина за това безумие си е отвъд простотията.
154
2
 
2
 
! Отговори
Ейййбум преди 1 година
Рязане на топките на вова дето били много големи на живо би привлекло доста зрители от цел свети после хокеен мач с тях
153
5
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Киев е пълен с фашаги !
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да пращаме черни котки като помощ против агресора.Като тръгнат да нападат пусни им котката и край с тях.
151
4
 
3
 
! Отговори
До 278 преди 1 година
Ейй като прочетох еманация и веднага си припомних статии от тонова комунистическото време! Бравос другарки и другари бравос! За родину за сталину! Аааа пардон пардон за путину!!!
150
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме истинското лице на пропагандата и Запада. Куклата е еманация на американската "култура"и на западната демокрация, с нейните либерални ценности. Боже пази.
149
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
болен , умира , вуду край нямат цензурата и фейковете . Благодаря ви Владимир Путин , че открихте лицата *** и швабцовците
148
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния виж си първо ника, тогава давай мнения и определения за неща, които не разбираш.
147
15
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Младите и умни руснаци го ненавиждат този диктатор-изp0д. Бягат от територията която сам си я узурпира и направи своя собственост. Интересно защо след като самите руснаци го мразят (без пенсионерите разбира се, те са по принцип със забавено развитие, деменция и сенилност), нашите пyтин0питeци толкова го обичат? Нито ги е освободил от "турско робство" (каквото никога не е имало), нито е докарал соца на 9.IX.1944, дето толкова го обичат нашите комунисти :)))
146
2
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Атанас Велмазов 271 Атанасе, пак ли ти бе ?Хайде поспри се малко.Ти ли си цяла България ? То бива ,бива , ама ти прекаляваш. Че и главни букви за повече тежест.