Китай затваря небето за руски самолети

Очаква те да разполагат с определена документация
28 май 2022 06:00, Росен Стойчев
173
Китай затваря небето за руски самолети
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай затваря въздушното си пространство за самолети Boeing и Airbus на руски авиокомпании, чиито статут е неясен, съобщи РБК.

Забраната се прилага за самолети, чиито правен статут не е ясен. Решението се взима в съобразяване с ограниченията, които западните държави обявиха за руската държава.

Още по темата


Руските превозвачи трябва да докажат, че самолетите вече не са регистрирани в чужбина. ЕС и САЩ обявиха забраха за доставките на самолети и резервни части за руските компании.

Много от руските самолети са собственост на западни лизингови компании. Повечето от тях спряха да работят с руски изпълнители.

Русия отказа да върне самолетите и ги пререгистрира. Смята се, че китайското правителство е поискало от всички компании да актуализират информацията за самолетите през май, за да се гарантира, че те нямат регистрация в чужбина.

Китай изтегля разрешителните за кацане на самолети, които нямат въпросните документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: Китайсамолетируски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
19
 
11
 
! Отговори
да преди 1 година
така се прави от кумова срама - два ще спрат, а сто ще правят търговия...хем вълка сит, хем агнето цяло...китай винаги ще бъде с русия!
13
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките ще се движат само с ледоразбивачи , защото други пътища няма да има за тях.
12
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме оня кон да обяви и Китай за вражеска държава. Муахахахаа
11
11
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Малеееее....без резервни части по-добре си пишете завещанието, качите ли се на американски Боинг или европейски Еърбъс, конфискуван от джуджето убиец и вече собственост на СССРМордор :)))) Предлагам всички путинопитекантропуси да се повозят на тях, след като се махнат от европейска България, член на НАТО и ЕС и заминат при другите *** на Пyтлapаx в любимата им територия :))))
10
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До NoirFire "да не би да подпомага пък финансово Русия, не може никой да знае със сигурност" Неотдавна на азиатския търговски форум Китай отказа на Русия да й дава държавни заеми. Това го знаем със сигурност. Също със сигурност знаем, че руските банки НЕ МОГАТ да използват "китайския СУИФТ". Мдам. Веселбата ТЕПЪРВА започва.
9
9
 
24
 
! Отговори
До Ил, Ан, Ту преди 1 година
Ще ползват въпросните кошници ама друг път. Те отдавна са баннати в цивилизования свят. Да не говорим, че Ан е украински.
8
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами няма да летят до Китай с Боинг и Еърбас, ще ползват Ил, Ан, Ту.
7
13
 
26
 
! Отговори
Абе преди 1 година
... какво стана с руската опорка, че Запада не бил целия свят, и че с Русия били Китай, Индия и "всички останали"? Това решение на Китай как да го тълкуваме сега, като подкрепа ли, или като изваждане на тубичката с вазелинец?
6
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И китайците ще го поставят четвъртит на фашистка Русия. Въпрос на време е. Няма смисъл да си рискуват отношенията с богатия запад заради една бедна и изостанала държава.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стриктни са китайците. И няма значение дали саолетите са на Русия или на друга държава, комументацията трябва да е изрядна.
4
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай взеха цялото ноу хау от Русия - ракети, скафандри, двигатели, станции. И сложиха своята станция в такава орбита, че руски ракети да не могат да ходят дотам. От благодарност. Вече Русия ме им трябва. Така се правило бизнес по китайски... толкоз за приятелствата. Докато Русия и САЩ се боричкат Китай ще ги издуха.
3
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Teпърва господаря им има да разбира, че Европа му беше ЕДИНСТВЕНИЯ истински приятел, и че с нападението си се хвърли в ръчичките на един от най-лукавите им противници. Нещо, което истински умните руски политици разбираха и внимателно балансираха с политиката между Запада и Азия. Шахматиста в Кремъл се помисли за Бог и сега ще разбере къде зимуват раците. При това това ще става постепенно. Примката ще се затяга полека лека и китайците ще решават колко да е стегната и при какви условия.
2
23
 
14
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Или с демократично убиващо НАТО.
1
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Някои отчаяни русофили тук много акцентираха, че Китай е с фашистка Русия... Ха-ха-ха!