Китай затваря небето за руски самолети

Очаква те да разполагат с определена документация
28 май 2022 06:00, Росен Стойчев
173
Китай затваря небето за руски самолети
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай затваря въздушното си пространство за самолети Boeing и Airbus на руски авиокомпании, чиито статут е неясен, съобщи РБК.

Забраната се прилага за самолети, чиито правен статут не е ясен. Решението се взима в съобразяване с ограниченията, които западните държави обявиха за руската държава.

Още по темата


Руските превозвачи трябва да докажат, че самолетите вече не са регистрирани в чужбина. ЕС и САЩ обявиха забраха за доставките на самолети и резервни части за руските компании.

Много от руските самолети са собственост на западни лизингови компании. Повечето от тях спряха да работят с руски изпълнители.

Русия отказа да върне самолетите и ги пререгистрира. Смята се, че китайското правителство е поискало от всички компании да актуализират информацията за самолетите през май, за да се гарантира, че те нямат регистрация в чужбина.

Китай изтегля разрешителните за кацане на самолети, които нямат въпросните документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: Китайсамолетируски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно. Кой ще носи отговорност, ако самолет без изрядна документация падне? А Боингите редовно си падат... Но иначе Китай и Русия си правят съвместни военни учения, даже са изпроводили самолета на Байдън, като си тръгваше миналата седмица от Южна Корея.
33
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами Китай си гледа интереса и вижда, че войната влиае индиректно негативно и на китайската икономика. ГОЛЕМИЯТ ГУБЕЩ Е РУСИЯ.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 37 - Пуколев!- не си разбрал за кво иде реч. Продължавай да четеш инструкцията.
31
24
 
13
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
А Европа ще консумира санкции, декларации, инфлации и на руската агресия ще отговори с мощен гей парад!
30
11
 
7
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
Китай не се интересува от моралните проблеми на Украйна, а има интерес Русия да е в затруднения и да е по отстъпчива във взаимоотношенията си с тях. Някой да е изолирал Запада по морални подбуди?
29
22
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Е па какво му е лошото на Яковлев, Туполев, илюшин
28
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Действията и поведението на Русия напълно съвпадат с профила на типичния социопат....... Тотална изолация от реалността на времето и жестокост присъща на варварите и дивaците.
27
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 27/30 "Ако Русия иска да се съхрани, най доброто, което може да направи е наистина да се изолира от този джендерастки свят!" Как действа вашата относителна изолация на индивидуално ниво? Справяте ли се като аутсайдери, или сте русофилчета точно защото не се справяте. Така е и с предложението ти за Русия. :)
26
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ ЩО ДРЪНКАТЕ?-ВСИЧКО СИ Е НАГЛАСЕНО. РУСИЯ И КИТАЙ СА СИ ОПЛЕЛИ КОШНИЦИТЕ.
25
11
 
18
 
! Отговори
До 30 до 27 преди 1 година
Дето викаш, за какво им е външен свят. Те си имат фсб, Роскомнадзор да ги следят и казват какво е не-джендърско, имат мавзолей с мумия, вожд. Ще ядат петрол и пият газ. Всичко им е наред, муахахахаа
24
9
 
19
 
! Отговори
Китай омеква преди 1 година
Следва и Индия ....следващото нещо което ще се опита да направи ,добрия Путин ще е глад !Вече почти е блокирал Украина да не изнася зърно ще забрани и на останалите във ,,СССР ,,, със всяка една злина към света се надява санкциите да се отхлабят ,ама бай Дън ще го удуши собственоръчно !
23
24
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
БАЙДЪНЧО И УРСЪСЕЛ БЛОКИРАХА 350 МИЛИАРДА ЕВРО НА РУСИЯ В ЗАПАДНИ БАНКИ И ОТГОВОРА БЕШЕ СПИРАНЕ НА ЛИЗИНГОВИТЕ ВНОСКИ !!! ТАКА СТАТУТА НА НЯКОЛКО САМОЛЕТА ( ЗА ДА ИЗГЛЕЖДА СТРАШНО ЗА НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА НЕ ПИШАТ КОЛКО ) Е НЕЯСЕН !!! БОМБАСТИЧНИ ЗАГЛАВИЯ , ПОВЕЧЕТО С ВЪПРОСИТЕЛЕН ЗНАК !!!
22
27
 
16
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Ако Русия иска да се съхрани, най доброто, което може да направи е наистина да се изолира от този джендерастки свят!
21
10
 
27
 
! Отговори
do 13 преди 1 година
как ще го свалят, те са зомбирани, и изостанали както общество. Щом имат мавзолей с мумия на която се кланят, показва колко им е акъла , ха ха
20
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изолацията на фашистка Русия тепърва ще се задълбочава. Даже аерофлот няма да може да лети до "приятелските" държави защото няма с какво. Така и трябва, изолирай агресора!
19
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирам отчаянието на русофилите, но примера с нахлуването на Русия в Украйна е твърде арогантен и провокативен за да не бъде порицан и наказан. Китай също осъзнава това...
18
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин ще спаси Русия . България го дава безплатно.
17
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До NoirFire "има ли изобщо Русия нужда от финансово подпомагане" Само напълно неграмотен в бизнеса човек би задал такъв въпрос. Това което казвам е ФАКТ: Русия е поискала, и Китай й е отказал. За останалото, ако не го знаеш, значи си МНОГО ДАЛЕЧЕ от какъвто и да било бизнес.
16
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До да Няма никакви причини Китай да прави такова нещо "от кумова срама". Прави се, защото застрахователните компании ще искат от Китай всеки самолет, който Русия открадна, да им бъде върнат, ако кацне в Китай. Китай си връзва гааащите, че няма да има проблеми заради руските крадци. Заради шепа бедняци, които няма вече какво да им предложат, няма да си развалят бизнеса със Запада.
15
10
 
21
 
! Отговори
Бау преди 1 година
До 9! Смисълът е, че китайците знаят, че щом запада приключи с Русия, идва техния ред! Освен това помнят кой ги освободи от японския окупатор преди 90 години, който буквално се гавреше с тях! А тук става въпрос за самолети, конфискувани от Путин в отговор на западните кражби на руско имущество.