Москва: Америка е решена да води войната до последния украинец

Военната помощ за Украйна повишавала риска от военна конфронтация със САЩ
1 юни 2022 14:12, Елка Василева
143
Москва: Америка е решена да води войната до последния украинец
Снимка: архив, БГНЕС

Предстоящата доставка на американски оръжия за Украйна, включително ракетни системи, повишава риска от военна конфронтация между Русия и САЩ, предупреди Москва, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Всяка продължаваща доставка на оръжия увеличава, подсилва риска от подобно развитие" на събитията, заяви руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков пред агенция РИА Новости в отговор на въпрос за възможността от въоръжен сблъсък между Вашингтон и Москва след обявяването на нови доставки на оръжия за Киев.

Вчера САЩ заявиха, че ще доставят на Украйна системи HIMARS (Високомобилни артилерийски ракетни системи), които се монтират на леки бронирани машини.

Тези оръжия имат обсег около 80 км, следователно не става дума за системи с много голям обсег. Те обаче представляват значително подсилване на възможностите на Украйна.

Новата техника е част от нов пакет американска военна помощ за Украйна на стойност 700 милиона долара, подробностите за която се очаква да бъдат обявени днес.

От началото на бойните действия, които навлизат днес в стотния си ден, президентът на САЩ Джо Байдън проявяваше загриженост да не доставя оръжия, които според него биха поставили САЩ в положение на страна, участваща в бойните действия на страната на Украйна, припомня АФП.

Рябков се подигра на Вашингтон, като заяви, че Америка е решена да "води войната до последния украинец, за да нанесе, както се казва, "стратегическо поражение" на Русия".

"Това е безпрецедентно и опасно", заяви дипломатът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Манчо- до бг преди 1 година
Ти си истински Нострадомос,ама отзаде.
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Русия до последния бурятин.
111
8
 
1
 
! Отговори
бг преди 1 година
Русия иска да превърне Черно море в руско езеро още от Екатерина велика , както направи с азовско. След Украйна наред са Молдова ,Румъния и България в България вече има доста руско малцинство , което чака да бъде защитено от руската армия .накрая остават турците , но те са подтиквани да излезат от нАТО и се настройват антиамерикански и така цялото море става руско.Понимайш?
110
2
 
6
 
! Отговори
до 107 преди 1 година
До Анонимен Нападаш съседна страна заграбваш туритории рушиш жилищни сгради училища болници убиваш мирни жители изнасилваш крадеш .И ти съветтваш агресорът да ползва бомби с обеднен уран за да отрезвят жертвите.Що за психопат си !
109
3
 
6
 
! Отговори
Колев преди 1 година
Абе байно,каква работа имате вие в Украйна,защото освен да убивате,да рушите и да анек сирате тариторията й,май на друго не сте способни ?!Не се съобразявате,че това не е ва ша територия и грабите и плячкосвате наред ?! Ами правете това във вашата си страна ме рзавци такива !!!
108
4
 
8
 
! Отговори
Фактите преди 1 година
Америка дори не участва.Ако участваше Русия щеше да е изпепелена за минути.Продто САЩ са гарант по териториалната цялост на Украйна и са длъжни да дават оръжие с договор.
107
1
 
10
 
! Отговори
Star преди 1 година
А Русия,Русия до кога ще води война в Украйна?
106
5
 
14
 
! Отговори
765 преди 1 година
Сега путинофилите пак да кажат, че от Кремъл не им спускат опорки.
105
16
 
7
 
! Отговори
Храбрия шивач преди 1 година
Американството посолство в Киев ще последва съдбата на Китайското в Югославия когато американците бомбандираха Белград и загинаха и деца.И това ще е за начало.Дедо Байдън поема голям риск.
104
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че руснаците имат бомби с обеднен уран. По време на войната на НАТО такива бомби бяха използувани и нямаше санкция от ООН. Помислете дали не може да ги използвате. Може би това ще подейства отрезвяващо на украинците.
103
16
 
13
 
! Отговори
Шамара Мишо преди 1 година
Мечката ще се справи и с ракети и без ракети за укрите.Обречени са укрите.Знаят го и те ,знаят го и краварите.нЕ знам с каква цел наливат масло в огъня янките.Такива оръжия в ръцете на наркомани и нацисти е голям риск.
102
9
 
14
 
! Отговори
мир след изпълнение преди 1 година
Само след изтегляне на последния руски войник от територията на Украйна /това включва Крим, Луганск и Донецк, могат да започнат мирните преговори. Санкциите трябва да се вдигат една по една след постигане на осезаем и завършен напредък по възстановяване на разрушената инфраструктура на Украйна. Трябва да се изплати и обещетение на приемните страни като България за това че са дали подслон на бягащото цивилно население от Украйна.
101
4
 
13
 
! Отговори
До 104 преди 1 година
До Анонимен 104- Изглежда ти си един от тези, които още не знаят причините за войната и кой забърка кашата. Това че Русия не ни харесва не променя истината.
100
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак другите виновни. Ама не е москоФската
99
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руснаците като са толкова загрижени защо не прекртят воените действие веднага ? аман от лицемери
98
15
 
20
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 98: Откъде ти идват тия г'лупости? Дори САЩ не могат да спечелят война с Русия. Могат да се унищожат взаимно, но дори и това не е съвсем вярно - от Русия и при атомна война нещо ще остане. А Украйна да спечели война с Русия - това си е чиста фантастика. За украинците е най-добре да преговарят за мир, и колкото по-рано, толкова по-малко ще загубят.
97
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така войната е между САЩ и Русия а Зеленски си продаде територията
96
12
 
15
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Всичко казано по темата днес служи само на пропаганда но не е да не са прави руснаците. Американците вкараха в тоя капана руси и украинци и накрая и двете държави ще са унищожени, но украинците щя са по зле - загубили територии, излаз на море, икономическа перспектива ... и тогава идва втора част в която украинците се усещат че са вървели след един лош месия-Зелински но той ще си е свършил задачата и прибран да почива в Америка ...Украйна като слабата страна в тоя конфликт трябваше да иска мир
95
9
 
20
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 1 година
Украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
94
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те САЩ ги навиват да отстъпят земи, ако има дадат оръжие, до 2 месеца Русия няма да я има. Китай и САЩ се опитват да се договорят нещо, Путин е на приключване.