Байдън: За да спре войната в Украйна, е нужно споразумение

Макрон видя историческа грешка на Путин с този свой ход
4 юни 2022 14:55, Петя Славова
141
Байдън: За да спре войната в Украйна, е нужно споразумение
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че за прекратяване на войната в Украйна ще е необходимо споразумение, постигнато чрез преговори, но не се ангажира с позиция дали Киев трябва да направи отстъпки.

Според френският държавен глава Еманюел Макрон нахлуването в Украйна е историческа грешка на руския президент.

Още по темата

Съединените щати няма да вземат никакви решения за Украйна без самата нея. Така отговори Байдън на въпрос дали Украйна трябва да отстъпи част от територията си на Русия в името на мира.

"Това е тяхна територия и няма да им казвам какво трябва и какво не трябва да правят", отбеляза Байдън.  

САЩ ще продължат да помагат на украинците да се защитават, стана ясно още от изявлението на американския президент в стотния ден от нахлуването на Русия в Украйна.

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че с атаката срещу Украйна руският му колега Владимир Путин е допуснал историческа и фундаментална грешка за своя народ, за себе си и за историята. Той добави, че Путин днес е изолиран, а излизането от изолацията е труден път.

Макрон допълни, че Русия не трябва да бъде унижавана, за да могат боевете да бъдат прекратени и да се стигне до дипломатически изход, предаде БНР.

Същевременно добави, че Париж иска да увеличи военната подкрепа за Украйна. И освен това да направи всичко, за да могат зърнените култури да излязат от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато г-жа Славова пише нещо трябва да се внимава какво иска да каже със своите витиевати фрази.Украйна,която Байдън и НАТО направиха оръдие на своя стремеж,щяла да сключи договор за мир с Русия, ама не се знае дали ще е склонна на отстъпка на своя земя! Ама руснаците си върнаха земя колкото България и след 2-3 седмици Донбас ще бъде техен! След месец-два и Одеса ще се върне в Русия, а украинците ще останат без излаз на море, каквато беше УССР преди агронома Хрушчов. Правдата възтържествува.
49
1
 
15
 
! Отговори
Ахааа,фащ не се преди 2 години
били намесвали?!? Ти да видиш лицемерие!
48
1
 
16
 
! Отговори
Историк преди 2 години
След като Байдън видя сътрудничесството на Русия с Китай, Индия, Северна Корея и др. страни и как китайският юан поставя под въпрос финансовата мощ на САЩ започна друга песен да пее!?
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да спре войната трябва да започнем с 5тата колона в Бг. Въже и клон
46
1
 
14
 
! Отговори
Ааа неее преди 2 години
До Че- Преди да повтаряш глупостите на нашмъркания, виж на картата днешна Украйна. И не насъсквай Русия за по-бързо превземане, щото го могат ако искат, но е чрез изграждане паркинги от селата и градовете и то без ядрени оръжия.
45
3
 
15
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 2 години
Украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса.
44
3
 
14
 
! Отговори
Краят идва преди 2 години
Простата сметка показва, че при тези жертви (100 убити и 500 ранени на ден, по думите на самият Зеленски) до една година от украинската армия няма да е останало почти нищо. Така че е ясно и кога ще дойде краят на войната. Това разбира се е т.н. горна граница. В интерес на украинците е да сключат мир по-рано - ще има по-малко жертви и разрушения.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин нема да се откаже, щото вече нема връщане назад :) Все едно да признае, че е сгрешил, а това ще го постави в неудобна ситуация :)) Друг е въпроса, че Байдън е много агресивно настроен към Русия, трудно ще се стигне до някакво споразумение, не казвам, че не е възможно, но те захладняха отношенията им до невиждани нива :) Дори през студената война не са били такива отношенията им :)
42
2
 
18
 
! Отговори
Следва Лисичанск преди 2 години
Северодонецк е вече изчистен. Следва Лисичанск. Ще бъде блокирана Авдеевка, от която вече осем години укронацистите обстрелват жилищни сгради в Донецк. Така че всичко по реда си.
41
23
 
6
 
! Отговори
Че преди 2 години
Русия яде здрав бой в Украйна спор няма и че вече 3,5 месеца не може да превземе няколко села около Луганск и Донецк също ! Въпрос е колко още русначета трябва да се жертват, за да разберат, че трябва да се изтеглят и подпишат мир !
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха,мъск съкращава 10% от персонала си това означава само едно инфлацията в сащ е огромна а икономиката е зле
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, много благородна позиция. Изпраща оръжия за Украйна, маса пари гласуват за оръжия, но да няма да взема отношение, а вече го е взел.
38
4
 
12
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
До,,ами'':Ами хайде,унищожи я!Те и ония, от бялата колиба,това искат,ама ядец!Та в теб им е надеждата...
37
16
 
22
 
! Отговори
Обикновен фашизъм преди 2 години
Укрите нацисти обстрелват с новите далекобойни оръдия от сащ,жилищни квартали и училища в Донбас.
36
12
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Какви лицемери и циници говорят за спиране и споразумение а снабдяват режима в Киев с нови оръжия.
35
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край Одеса руското ПВО свали укропски военно-транспортен самолет и 17 дрона. Дали укропският военно-транспортен самолет е бил натоварен с отановско оръжие или с украинска пшеница?
34
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то имаше, Минското....но вие не го спазвахте
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па само 42 държави са срещу Русия, стига сте лъгали.
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брава, никой до сега не се буше сутил зя това. Браво г-н Байдън. за ценният съвет и анализ.
31
4
 
21
 
! Отговори
Росен преди 2 години
Бай Пън а единствения начин ти да спреш да говориш глупости е да легнеш по гръб и да гушнеш босилека