Байдън: За да спре войната в Украйна, е нужно споразумение

Макрон видя историческа грешка на Путин с този свой ход
4 юни 2022 14:55, Петя Славова
141
Байдън: За да спре войната в Украйна, е нужно споразумение
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че за прекратяване на войната в Украйна ще е необходимо споразумение, постигнато чрез преговори, но не се ангажира с позиция дали Киев трябва да направи отстъпки.

Според френският държавен глава Еманюел Макрон нахлуването в Украйна е историческа грешка на руския президент.

Още по темата

Съединените щати няма да вземат никакви решения за Украйна без самата нея. Така отговори Байдън на въпрос дали Украйна трябва да отстъпи част от територията си на Русия в името на мира.

"Това е тяхна територия и няма да им казвам какво трябва и какво не трябва да правят", отбеляза Байдън.  

САЩ ще продължат да помагат на украинците да се защитават, стана ясно още от изявлението на американския президент в стотния ден от нахлуването на Русия в Украйна.

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че с атаката срещу Украйна руският му колега Владимир Путин е допуснал историческа и фундаментална грешка за своя народ, за себе си и за историята. Той добави, че Путин днес е изолиран, а излизането от изолацията е труден път.

Макрон допълни, че Русия не трябва да бъде унижавана, за да могат боевете да бъдат прекратени и да се стигне до дипломатически изход, предаде БНР.

Същевременно добави, че Париж иска да увеличи военната подкрепа за Украйна. И освен това да направи всичко, за да могат зърнените култури да излязат от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
15
 
6
 
! Отговори
102 преди 2 години
А рашите не знаят каква мизерия ги чака..
69
5
 
13
 
! Отговори
П.Велики преди 2 години
цЯЛА Русия може да се окаже и в ситуацията на блокадата на Ленинград 1941-1944Г.Това няма да ги пречупи.Не познавате руската душа и руската история.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересна политика.Хем преговори и постигане на Мир,хем повече оръжие за Украйна.
67
4
 
6
 
! Отговори
натовски наивник преди 2 години
чуй ли САЩ да говори за мир значи търси нещо друго и повече ракети да изпрати белким дойде мира но инфлацията при байдън ням ада падне и ще има последствия
66
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, санкциите работят. В Русия вече няма и лекарства, болните се самоубиват. До няколко месеца гладът и мизерията в Раша ще докарат гражданска война и смяна на елита. Идат интересни времена в Русия..
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом и този заговори за преговори значи е разбрал,че санкциите са бошлав,Украйна губи.Сега дава картбланш за отстъпки ,иначе Украина ***.Май тоз път целия свят загуби,включително и САЩ
64
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
"Същевременно добави, че Париж иска да увеличи военната подкрепа за Украйна. И освен това да направи всичко, за да могат зърнените култури да излязат от Украйна" -- накратко: Макрон иска хем xyp, хем вазелин...
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато ще бъде изтласкано, мисля по военен път,след това китайците идват да строят новият световен ред, ще бъдем преки участници в нещо Влико в следщаите 35 години, който оцелее ще има ключова роля в Новият свят
62
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон вместо да мисли (очевидно не му се получава) да вземе да удари едно рамо на Украйна, че скоро с Русия ще бъдат на една граница.. Урките искат оръжие, ракети, танкове. Давайте!
61
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво споразумение не може да има с хора, които един договор не могат да спазят. Да пращат ракети в Украйна и да смачкат рушката армия. Руснака само от бой разбира.
60
4
 
9
 
! Отговори
Който преди 2 години
Какви преговори забалнуваха Байдън и Макрон!? Путин каза, че крайната цел е "денацификация, демилитаризация и неутрален статут на Украйна" и войната ще продължи до постигането им, т.е. до полската граница! Не се сещам за нещо, което е казал и не го е направил!
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон не е много умен
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива изказвания са всъщност изговаряш нещо без да казваш нищо.
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тях какво ги интересува Украйна кви решения ще взема за териториите си, които очевидно не са на американския континент? Или щото синчето на татко си е купило там барем пет процента, сега го е страх да си остане без тях? Или щото са си харесали опитни полета за какво ли и сега ще им ги измъкнат?
56
1
 
3
 
! Отговори
рибока преди 2 години
Нобелова награда веднага за откритието на века.
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"руснаците си върнаха земя колкото България" ........................................................... Е, не. Зе-клоунът призна, че е загубил 1/5, а това приблизително са 130 км2.
54
2
 
12
 
! Отговори
Светло и ясно преди 2 години
Икономическата криза принуди Пиндостан и Еесовската Зона да търсят компромис с Русия.
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този престарял USA президент защо не си гледа дните, които са му останали, а се опитва да властва над света? С грубите си обиди втвърди Путин и той никога няма да му прости. Преди дни заплаши и Китай и сега съвместни руско-китайски въздушни патрули от атомни бомбардировачи дават бойно дежурство в близост до САЩ. Остава украинците с ракетите подарени от САЩ да ударят по руска територия и Украйна да изпита що е атомен взврив и какви са последиците от него.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да спре войната трябва краварите и оня рошавия пиянчо да спрат да си пъхат гагите. И Русия ще приключи войната бързо
51
1
 
13
 
! Отговори
До54 преди 2 години
До Гледна точка- Откъде ви намират такива захлюпени? Как ще е една и съща политиката на САЩ и при Тръмп и при Байдън???? И сляп вижда разликата. БайДъмб съсипа САЩ и света. А в Русия дори да го няма Путин, Русия ще се защитава. Това в Украйна не е без причина