Лавров убеден: Европейците обедняват заради санкциите

Русия отдавна е изгубила вяра в Запада
215
Лавров убеден: Европейците обедняват заради санкциите
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Заради санкциите, наложени на Русия, европейските граждани са изправени пред инфлация и влошаване на жизнения стандарт, а много от тях са изложени на риск от бедност. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за босненско-сръбската „Радио и телевизия на Република Сръбска“.

„В Европа жизненият стандарт се влошава, инфлацията се увеличава, а темповете на растеж се забавят. Появи се дори понятието „нови бедни“. Хората страдат от настъпващите проблеми, включително от повишаването на цените. Много от тях са изложени на риск от бедност“, казва той.

Въпреки това, отбеляза Лавров, десетки милиарди долари и евро отиват за въоръжаване на Украйна.

„Германия обяви, че за нея е важно не да подкрепи германците в трудните времена на растящи цени, а да отдели 100 млрд. долара за милитаризиране на страната си“, добави министърът. „Това напомня на мнозина в Европа, че изявлението на Германия за необходимостта да се превърне във водеща европейска военна сила, може да се възприеме от някои като не толкова безобидно“.

Министърът подчерта, че Русия отдавна е изгубила вяра в договорната способност и надеждност на западните държави. Лавров изтъкна, че след санкциите, наложени през 2014 г., Русия е започнала да разчита на собствените си сили и на контактите си с надеждни партньори. „В резултат на предприетите мерки се превърнахме в основна селскостопанска сила. Преди това в продължение на много години внасяхме големи количества храна“, каза руският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: Сергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конья е отчаян... Затова плещи врели-некипели.
67
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коня да не се притеснява за Европа и гражданите и. Да си гледа собствените роби.
66
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободата или салама Санчо...
65
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може от санкциите европееца да обвднява, но пък затова руснака забогатява. Чуда се Лавров защо "плаче на чужд гроб"! >>ясно е на всички, че едни санкции влияят двупосочно и той да дава акъл на европейските ръководители е най-малкото смешно.
64
6
 
31
 
! Отговори
Хахахха преди 2 години
Така е. Но, ние сме се борили векове за идеи, не само за ляб. И затова сме велики, а не просто крепостни селяни. Затова децата ти са на запад, ***.
63
50
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само Лавров го мисли. То си е така и за съжаление нещастният българин го вижда на гърба си.
62
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е ама на вас ви се такова майката. Защото и да сте били прави не беше това начина да го покажете. Сега вие сте агресори, каквито винаги сте били де в цялата си история. На всички останали русофили моля ви вървете и се заселете там. Както се вижда агромястото му е подсигурено, че вече са селскостопанска сила. Не се мъчете в ЕС че много са обеднели.
61
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ни мисли, моля. Гледай си бурятите и чеченците.
60
11
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Удивявам се как ушанките постоянно настъпват мотиката и не си вземат бележки.
59
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров какво толкова се е загрижил за еропейците ?Нали те са добре.
58
14
 
12
 
! Отговори
За бавните повтарям: преди 2 години
Не е ли прав?
57
4
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
СПРЕТЕ ВОЙНАТА да има МИР
56
25
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
И защо Лавров да ни го казва? Ние не виждаме ли сами какво става в ЕС? Та и в САЩ. Или щом пропагандата ни, не ни го казва - не се е случило?
55
8
 
16
 
! Отговори
до 109 преди 2 години
"Светът се преориентира към възобновяеми източници и руските ресурси ще станат неприложими"--- Като се събудуш, чашафите ти ще са мокри. Не че не може да случи след много години. Да се надяваме! Някога, но не сега. До тогава затоплиститите, само ще дерат кожи без нищо насреща. Освен да си пълнят гушите.
54
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От войната на Путин в Украйна полза имат само богатите банкери с големи и криви носове. Вовата си е тяхно момче де. Но на кого му пука, че Русия има огромни залежи на нефт, петрол, природен газ? Светът се преориентира към възобновяеми източници и руските ресурси ще станат неприложими. Дам, още си живеят под болшевишко робство. Хитлер опита да ги освободи, но богатите банкери не му разрешиха. Все пак същите тези създадоха и болшевизма.
53
18
 
18
 
! Отговори
CX преди 2 години
Нека да обедняваме, но сме далече от темпа на рашаните. Инфлацията се вижда в цял свят и е ефект на пандемията. Ама путинистите те първа ще усетят ефекта на санкциите. Скоро време ще трябва да укротяват бунтове в собствената си територия, защото руснакът е научен да търпи, ама когато удари дъното става лошо.
52
7
 
12
 
! Отговори
Замислен преди 2 години
Аз помня когато в Русия отглеждаха предимно цвекло и целина. И жито сме изнасяли за тях, и плодове, зеленчуци, консерви, вина и т.н. Праснаха им санкции, и как така се случи, че за 10 години станаха износител номер едно в света.
51
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
101 колко е това "скоро" ? Тая опорка още от 2014 я дъвчете. Света не е плосък. Ако си мислиш че можеш да караш само на сащ и пуделите им просто не става. Американците имат огромен търговски дефицит с китай. Арабите ако спрат петрола и пуделите даже ще разберат колко е галона в сащ.
50
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролстващщ маалоум, спирай дрогата. Аз не съм руснак, а ти си тоя който държи кюлчета по шкафчета. Сърбите нямат фондове и пак са напред. Даже Лех Валенса вчера каза че ес трябва да се разпусне и направи наново без полша и унгария
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така е но и вие го духате жестоко, и скоро времената при Елцин ви очакват;)