Лавров убеден: Европейците обедняват заради санкциите

Русия отдавна е изгубила вяра в Запада
215
Лавров убеден: Европейците обедняват заради санкциите
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Заради санкциите, наложени на Русия, европейските граждани са изправени пред инфлация и влошаване на жизнения стандарт, а много от тях са изложени на риск от бедност. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за босненско-сръбската „Радио и телевизия на Република Сръбска“.

„В Европа жизненият стандарт се влошава, инфлацията се увеличава, а темповете на растеж се забавят. Появи се дори понятието „нови бедни“. Хората страдат от настъпващите проблеми, включително от повишаването на цените. Много от тях са изложени на риск от бедност“, казва той.

Въпреки това, отбеляза Лавров, десетки милиарди долари и евро отиват за въоръжаване на Украйна.

„Германия обяви, че за нея е важно не да подкрепи германците в трудните времена на растящи цени, а да отдели 100 млрд. долара за милитаризиране на страната си“, добави министърът. „Това напомня на мнозина в Европа, че изявлението на Германия за необходимостта да се превърне във водеща европейска военна сила, може да се възприеме от някои като не толкова безобидно“.

Министърът подчерта, че Русия отдавна е изгубила вяра в договорната способност и надеждност на западните държави. Лавров изтъкна, че след санкциите, наложени през 2014 г., Русия е започнала да разчита на собствените си сили и на контактите си с надеждни партньори. „В резултат на предприетите мерки се превърнахме в основна селскостопанска сила. Преди това в продължение на много години внасяхме големи количества храна“, каза руският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: Сергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия в момента е по-добре от нас "имашИ възможности". А преживя няколко войни.
47
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същите тези "бедни" европейци осигуряват един доста приличен стандарт на настаняване и живот на украинските бежанци, които Путин прогони с брутални военни действия, но за възможно изтегляне на руските войски от суверенна държава, Лавров и дума не споменава! А нещо за обедняването на руснаците, които едва ли някога са били с европейски стандарти??
46
9
 
12
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Ами как да повярваме на този шарлатанин, когато живеем на Запад и нищо подобно не сме усетили, докато в Русия и кенефарската им хартия свърши. То затъ надали ще им трябва, защото щандовете в супермаркетите мясат на халите в София по време на "комунизма", а рублите са абортирали тотално. Та къде викаш, тавагишч Лавров, е изгладняването ?
45
8
 
17
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Гледай каква наглост, руснаците плашат ЕС, че ще обеднее, ха ха.
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О про стачването на евроатлантическата младеж ще изпревари като време руския фалит. Освен това едрата маймунска шарка наесен ще е хит по развлекателните европейски заведения- има и енцефалит към нея.
43
14
 
9
 
! Отговори
п.п. преди 2 години
мисля че зимата европа ще бъде в колапс, особено пък бедняци като нас! май еврото ще стане като стария вестник от будката!
42
12
 
21
 
! Отговори
За неразбрали преди 2 години
Абе то и Африка е пълна с ресурси - нефт, газ, полезни изкопаеми ама без технологии си остават бедни и изостанали, та такава е и съдбата на Русия след санкциите - бедност и изостаналост !
41
9
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
А какво се очаква да каже Лавров пред някакви журналисти от сръбското ДНР - Република српска...
40
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците изкараха втората световна война с *** ,картошки и водка,като гледам пак натам са се запътили,те някои от тях в далечния сибир и тайгата още взривяват влакове и не знаят че ВС война е свършила
39
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Някой "докато газта и петрола и да си стоят," Явно нямаш и бегла представа какво се случва в газо и нефтодобива. Например, още октомври на руснаците ще им се наложи да палят газови кладенци.
38
21
 
10
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Руската икономика е най-силната в света! Да може технологично и финансово да отстъпва на Запада, но за ресурси винаги ще има пазари! Компютъра и смартфон, колата трябва да ги продаваш веднага, защото след година не струват толкова, докато газта и петрола и да си стоят, пак след време ще им вземат парите!
37
12
 
22
 
! Отговори
Много лъже преди 2 години
В ЕС темповете на РАСТЕЖ се забавят - ръст на БВП около 4,5% , а в Русия СПАД на БВП от 20% - и сега Лавров да каже на кого повече вредят санкциите !
36
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попитали руснак,абе вярно ли че привас е минус 40 грсдуса по целзий,аааа не е вярно само минус15 е,а ако питаш за навънка не знам
35
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нациста с очилата го чака участта на Рибентроп.
34
7
 
18
 
! Отговори
Пак лъже ! преди 2 години
Европейците обедняват пък руснаците се замогват от санкциите - ами защо тогава плачат и се борят срещу тях ?!
33
18
 
9
 
! Отговори
Честито, туземци! преди 2 години
Тyзeмци, нали искахте да живеете като западно-европейци. 30 години ядохте жаби и търпите мизерията за да живеете някога един ден като западно европейци. Имам добра новина за вас, тyзeмци, този ден идва, ското ще живеете като истински западно европейци - 15 градуса температура в стаята, душ един път месечно при това споделен, хляб 20 лева, ще карате колела или само градски транспорт, няма коли, ще ядете насекоми и синтетична храна. Честито, тyзeмци!
32
17
 
22
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Лавров, Русия тепърва ще усеща санкциите. Това не е от ден до пладне. Това е дългосрочна перспектива. Европа ще се влоши, ама вие повече. Сами си казвате, че се обвързвате с Китай, Индия и Пакистан. Вече дори нямате претенции, да сте европейска държава. Путин се сравнява с Петър Велики. Ама, Петър Велики искаше Русия да е Европа, а не Пакистан. Още сте натръпнали и не усещате, че след това ще следва само болка. До безкрай.
31
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия владее всички стратегически ресурси - енергии, вода (след Бразилия), уран, метали, а с Украйна (Новорусия, не цялата Украйна, цялата не е нужна) получава монопол и за най-важния стратегически ресурс - храната. Зърното не е критично за Русия, Русия и сама се осигурява и изнася, но с Украйна вече е водеща и ще контролира световния пазар на зърно. Европа зависи от зърното на Украйна. Познайте каква ще бъде скоро основната валута за търговията с продоволствия.
30
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газта скочи 3 пъти, но после падна с 13%, значи можем без руска газ.
29
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След енергийната криза ЕС го чака продоволствена криза.