Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод

Обстрелът от руските войски предизвика голям пожар и изтичане на тонове петрол
12 юни 2022 07:45, Анисия Иванова
209
Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод
Снимка: Facebook

Огромен облак от дим се издигна късно снощи след експлозия над югоизточния украински град Авдеевка, където има химически завод, съобщи руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Авдеевка понастоящем е под украински контрол и е съвсем близо в северна посока до град Донецк, който е под контрола на проруските сепаратисти.

РИА публикува видео, за което каза, че е заснето от Донецк. На него се вижда огромен облак дим над Авдеевка. Ройтерс не беше в състояние да потвърди веднага автентичността на видеото.

В началото на май най-малко 10 души бяха убити, а 15 – ранени при руски обстрел на коксов завод в Авдеевка, съобщи губернаторът на областта.

Коксовият завод е собственост на украинската стоманодобивна компания „Метинвест БВ“, която каза през март, че снаряди са ударили територията на завода и са повредили някои от съоръженията. След началото на руската агресия заводът спря работа, посочва Ройтерс.

Обстрелът от руските войски на химическия завод „Азот“ в Северодонецк предизвика голям пожар след изтичане на тонове петрол, съобщи вчера областният управител Сергий Гайдай, предаде Ройтерс.

Говорейки по националната телевизия, Гайдай не каза дали е бил потушен възникналият пожар в завода, в който са се подслонили стотици цивилни граждани.

Той каза, че непрекъснати боеве се водят в Северодонецк, малък град в Луганска област, който се е превърнал в център на настъплението на Русия в Източна Украйна. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 "Лесно е да се прочете." Лесно е да се прочете и защо точно такива думи се използват от руската нацистка пропаганда - за да поддържат фейк предлозите на нациста в Кремъл. Също така, УКРОП е СЪКРАЩЕНИЕ, а не дума по начина, по който се използва от руските фашистки медии и от техните слуги в България, тъй че човека е абсолютно прав.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"САЩ и Англия в Дрезден 1945г. за един ден терминираха стотици хиляди цивилни без да сринат нито един завод или военна цел" _____________________________________ От къде в Дрезден 1945г. да се вземе военна цел? Дрезден е град на музеите, картинните галерии, музикалните и изложбени зали.
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 Дрезден е бил индустриален и транспортен хъб на Нацистка Германия. В него са се помещавали над 130 фабрики произвеждащи инструменти на войната - от ПВО до бойни отровни газове. Той е бил и транспортния хъб за придвижването на войските на Вермахта на Изток. Дрезден е бил сринат със земята, за да пречупи съпротивата на Нацистка Германия - на нейната индустрия, на нейната армия и на хората, които им помагат, но Дрезден е изолиран случай, а не систематична практика както при русНАЦИте
9
2
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Върхът на наглостта е да натъпкваш цивилни хора в химически завод и когато се получи обгазяване, да ги изкарваш жертви на "агресорите". Там определено има опасни химикали. Преди няколко дни експлодира цистерна с азотна киселина. Не е ясно какви опасни вещества и в какви количества има още в този завод. Много хора ще умрат от химическо отравяне, а не от бомби.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой си Сергий Гайдай лъже, че непрекъснати боеве се водят в Северодонецк. Боеве се водят далече на запад. Истината е, че бендеро-нацистите са завардени в химическия завод "Азот", вече се молят за преговори с опълченците и вчера от територията на завода "Азот" започнаха да излизат мирни жители.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4САЩ и Англия в Дрезден 1945г. за един тен терминираха стотици хиляди цивилни без да сринат нито един завод или военна цел!
6
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 Няма "или". Това са хора, които ясно съзнават, че служат на руския фашизъм.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо цивилни се крият в заводи в Украина?Няма ли опастност от обгазяване,когато е ударен химически завод?
4
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' укропски '' ... '' укропи '' ... такива думи в българския език няма. Такива думи в българското публично пространство не се използват. Това са думи на путинския фашизъм, използвани само от путинските фашистки медии ... за да използваш тези думи, значи че или си платена копейка или си и*диот ... или и двете най-вероятно.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорейки по националната телевизия, Гайдай не каза, че вчера от територията на химическия завод Азот в Северодонецк започнаха да излизат мирни жители.
2
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския геноцид се вихри със страшна сила. Никой, дори Хитлер, не е унищожавал така систематично икономическите, политическите и културните устои на един народ, както го прави Кървавия сатрапа в Кремъл.
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коксовият завод е собственост на украинската стоманодобивна компания Метинвест БВ собственост на един от най-богатите укропски олигарси.