Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод

Обстрелът от руските войски предизвика голям пожар и изтичане на тонове петрол
12 юни 2022 07:45, Анисия Иванова
209
Гъст дим над украинския град Авдеевка, гори химически завод
Снимка: Facebook

Огромен облак от дим се издигна късно снощи след експлозия над югоизточния украински град Авдеевка, където има химически завод, съобщи руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Авдеевка понастоящем е под украински контрол и е съвсем близо в северна посока до град Донецк, който е под контрола на проруските сепаратисти.

РИА публикува видео, за което каза, че е заснето от Донецк. На него се вижда огромен облак дим над Авдеевка. Ройтерс не беше в състояние да потвърди веднага автентичността на видеото.

В началото на май най-малко 10 души бяха убити, а 15 – ранени при руски обстрел на коксов завод в Авдеевка, съобщи губернаторът на областта.

Коксовият завод е собственост на украинската стоманодобивна компания „Метинвест БВ“, която каза през март, че снаряди са ударили територията на завода и са повредили някои от съоръженията. След началото на руската агресия заводът спря работа, посочва Ройтерс.

Обстрелът от руските войски на химическия завод „Азот“ в Северодонецк предизвика голям пожар след изтичане на тонове петрол, съобщи вчера областният управител Сергий Гайдай, предаде Ройтерс.

Говорейки по националната телевизия, Гайдай не каза дали е бил потушен възникналият пожар в завода, в който са се подслонили стотици цивилни граждани.

Той каза, че непрекъснати боеве се водят в Северодонецк, малък град в Луганска област, който се е превърнал в център на настъплението на Русия в Източна Украйна. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 "6 укроп е политическа пария на нацитата и бандерите в крайна." Името на тази политическа партия е съкращение (ако не знаеш разликата между съкращение и дума, си е твой проблем), тази политическа партия има НИКАКВО значение за политическия живот в Украйна (под 2% на последните избори), затова използването и от руските държавни медии да правят внушения за целия украински народ с такива "сигнални" думички, е поредния елемент от руската нацистка пропаганда.
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайна е руска теритогия, къв донецк. Кеф е че сега фронта ще отиде до Днепър. После и до Полша. Запада явно не осъзнава.
30
9
 
3
 
! Отговори
Голям пердах преди 1 година
В посока Бахмут въоръжените сили на Украйна отблъснаха настъплението на противника и унищожиха до 150 нашественици - обобщение. Въоръжените сили на Украйна на изток унищожиха 20 нашественици и вражеска техникаЮг: Въоръжените сили на Украйна унищожи три вражески склада с боеприпаси и 13 нашественици
29
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донецк никога няма да е руски
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте ги палячовците Tom Burridge of BBC News has described UKROP as a centre-left party,[35] while the European Centre for Tolerance, the European Centre for Democracy Development and the Institute for Ethnic Policy and Interethnic Relations Studies describe UKROP as right-wing.[36] Deutsche Welle described the party as "right-wing nationalist".[31][37][36]
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 "и да думнат ядрената бомба някъде над Тихия океан" О, това определено щеше да "убеди" нацията, на която летците ЦЕЛЕНАСОЧЕНО се врязваха със самолетите си в американските кораби - т.нар. камикадзета. Правени са изчисления, че капитулацията на Япония след двете атомни бомби, е спасила между 1.2 и 1.5 милиона души, които са щели да загинат, ако Япония беше продължила войната докато не бъде подчинена с конвенционални методи.
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин още ли е жив?
25
16
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 13Сега за атомните бомби през 1945 може да се спори много. Да, те не са били военно необходими, но Япония е щяла да продължи войната в Тихия океан още години наред, може би чак до 1950-51... Щяха да загинат още маса японски и американски войници. При опит за пряко превземане на Япония са щели да загинат поне 1 милион американци. Няма армия в света, освен може би китайската, която да изтърпи такива загуби в жива сила. Тези бомби са били единствения начин да се принуди Япония да капитулира.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се забавиха руснаците в Северодонецк
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6 укроп е политическа пария на нацитата и бандерите в крайна. Освен това означава копър на руски. Така че смешният си ти.
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой (22), заводите се разрушават и горят, но на тяхно място бързо ще бъдат построени нови модерни и технологични. Новорусия ще е една просперираща страна.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците за да спасят държавата си трябва да убиват, а не да умират
20
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 "А ти как искаш да ги наричат ?" Значи признаваш, че си тук да разпространяваш руската фашистка пропаганда.
19
1
 
16
 
! Отговори
фантастични цени преди 1 година
Днес 12.06.2022 година, средната цена на бензин А95 е 3,30 лв/литър.Колко ще е цената, докато влезе в сила великата ''отстъпка'' от 25 стотинки за 50 литра месечно?!
18
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Случаен минувач Да повторим - И Хамбург и Дрезден са били основни индустриални и логистични центрове на Нацистка Германия. Разбира се, не е само това, но това не променя фактите, че такива бомбардировки са имали за цел да пречупят гръбнака на нацистката военна машина, точно както бомбардировките на Хирошима и Нагасаки са имали за цел да пречупят съпротивата на Императорска Япония.Това, което правят русНАЦИте няма аналог: атаката е срещу всичко украинско, където и да е.
17
20
 
7
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Някой да види сметката на кирливия пенсионер в Москва
16
1
 
3
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
До Анонимен 4 Умен разсъдливецо,преди да пуснеш в пространството умотворенията си ,си задай въпроса - ЗАЩО Е ТАКА? И после прави изводи.
15
6
 
10
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Още много заводи ще изгорят до победата на Русия
14
2
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 17И Хамбург през юли 1943, и Дрезден през февруари 1945 са били подпалени с огромно количество фосфорни бомби - най-страшното неядрено оръжие. В Хамбург са изгоряли поне 50 000 души, в Дрезден - около 30 000. И в двата случая са се получили страшни пожари, които развиват високи температури и хората се задушават и изгарят живи. Ако руснаците засипят Киев с фосфорни бомби, ще стане същото, броят на жертвите ще надвиши 1 милион. Отделен въпрос е, че това е страшно военно престъпление.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 "От къде в Дрезден 1945г. да се вземе военна цел? Дрезден е град на музеите, картинните галерии, музикалните и изложбени зали." Това е пълна лъжа, поватряна още от Гьобелс - че Дрезден бил мирен град - Дрезден е бил голям индустриален център с над 130 фабрики за военно производството: от противовъздушни оръдия, до бойни отровни газове. Дрезден е бил и разпределеителен център за изпращането на войски на Вермахта на Изток.