Москва със заплаха: Ако прати ядрени ракети на Украйна, Европа ще изчезне

Европейските политици ще имат много по-сериозни проблеми, заяви Вячеслав Володин
14 юни 2022 23:00, Нели Христова
375
Москва със заплаха: Ако прати ядрени ракети на Украйна, Европа ще изчезне
Снимка: Pixabay

Русия заплаши да направи така, че Европа да „изчезне“, ако западните лидери доставят ядрени оръжия на Украйна, съобщава британският „Метро“.

Един от най-големите политически съюзници на Владимир Путин, ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, предупреди, че подобен ход ще провокира „ядрен конфликт“ на континента.

Като ключова фигура в руската политика и един от първите официални лица, подкрепили публично войната, думите му не трябва да се приемат лекомислено, пише изданието.

Неговата апокалиптична заплаха идва, след като според съобщенията бившият външен министър на Полша Радослав Сикорски призова за предаване на ядрени оръжия на президента Зеленски, за да укрепи отбраната си.

„С такива политици европейците ще имат много по-сериозни проблеми от тези, с които вече се сблъскват днес (бежанци, рекордна инфлация, енергийна криза)“, отвърна в Telegram Володин. „Сикорски провокира ядрен конфликт в центъра на Европа. Той не мисли за бъдещето нито на Украйна, нито на Полша. Ако предложенията му бъдат изпълнени, тези страни ще изчезнат, както и Европа. Той трябва да бъде прегледан от психиатър, да предаде мандата и да остане вкъщи под наблюдение. Именно заради хора като Сикорски е необходимо Украйна да бъде освободена не само от нацистката идеология, но и да се демилитаризира, като се гарантира нейният неядрен статут.“

Никой западен лидер досега не е предлагал въоръжаване на Украйна с ядрени оръжия и не е ясно дали Полша планира да направи това.

Сикорски каза пред украинския канал Espreso TV, че руският президент е нарушил Будапещенския меморандум за гаранции за сигурност от 1994 г., който задължава да се зачита териториалната цялост на Украйна, пише „Сън“.

Той каза, че това нарушение би оправдало доставката на ядрени оръжия от Запада.

Украйна се съгласи да предаде всички ядрени оръжия, разположени в страната след падането на Съветския съюз.

В публикация в Туитър, адресирана до Володин, Сикорски каза: „Вие обещахте на Украйна да зачитате границите ѝ през 1994 г. в замяна на ядрените ѝ оръжия. В момента вие я колонизирате и заплашвате и Украйна, и НАТО с ядрените си оръжия. Ние просто искаме да знаете, че ако ги използвате, ние също имаме опции.“

Скоро след инвазията на Русия през февруари, Путин приведе ядрените си сили в повишена готовност, позовавайки се на „агресивни изявления“ на НАТО и строги финансови санкции. Кремъл също придвижи ракети с ядрена способност към границата на Русия с Финландия заради плана на скандинавската страна да се присъедини към атлантическия алианс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
10
 
10
 
! Отговори
някои си мислят преди 1 година
Че като уищожи Ирак с лъжа,че имат химически оръжия, Сърбия също , ми Либия от държава я превърнахте в племенна организация, ами Афганистан, Сирия кой ви кани там, преврата Ви в Украйна и т.н. да не споменаваме войните ви назад във времето .Явно някои живее във време преди 30 г. когато САЩ бе гробална сила но сега света е коренно различен и мераците могат до доведат до едно и то е тотално светкавично ядренно унищожение на света без победители ще има само победени и земята с лунен пайзаж
227
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще престане да съществува първа, това е вид удовлетворение! Тоя да прави като вятъра!
226
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да де ама и монголите в Москва, ще изчезнат. Запада определено трябва да даде ядрено оръжие на Украйна.
225
7
 
11
 
! Отговори
Ако за Сикорски преди 1 година
Е нужен психиатър,то за Вячеслав Володин е необходим ЕКИП от Психиатри!Такава арогантност и такава наглост - да заплашваш цял един континент си е за психиатрична клиника!
224
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А значи вие може да имате ядрени оръжия и нови ракети, обаче други неможе? И що ? Вие какви сте божества или ? Нато да даде ядрени оръжия на всички държави в алианса! Русия нищо немоге да направи. Ядрен конфликт,ще означава край на половин Азия.
223
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Америка също,не само Европа.
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 293 Какво значи думата, която не фигурира в Българския език?
221
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 290 АнонименИ от кого ще получи този ядрен удар ? И даващия този ядрен удар няма ли мигновенно да получи и той такъв ? Но тиси още рано надусангендар та главата ти е куха
220
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би това е плана на ротшилдови...
219
1
 
2
 
! Отговори
До 160 преди 1 година
Да, знам, че малко след посещението си в Русия, Аманда загина при самолетна катастрофа. Не знам дали е било умишлено убийство , не ми се иска да вярвам, че американците ще убият едно дете, и то посланик на мира.... Във вестниците писаха, че било нещастен случай. Тя беше много очарователно и лъчезарно момиче.
218
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
доста по-рано путин беше предупреден, че ще получи съкрушителен ядрен удар, какъвто не си е представял, само да опита и едно ядрено нападание. Затова путин е полудял, както коментира Касянов.
217
6
 
9
 
! Отговори
Джо преди 1 година
То щото раззията нема да изчезне. Блъфове на загубили! Ще ядат приклади пак, друго нямат.
216
9
 
10
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До 286-2024 - Русия Умре!
215
10
 
11
 
! Отговори
Morski преди 1 година
"Русия заплаши да направи така, че Европа да изчезне-САМО ТОВА ДОКАЗВА, ЧЕ УШАНКИТЕ НИКОГА НЕ СА СЕ СМЯТАЛИ И НЕ СА ИСКАЛИ ДА СА ЧАСТ ОТ ЕВРОПА! ДАЖЕ И ПЕТЪР ПЪРВИ НЕ МОЖА ДА ГИ ПРОМЕНИ, ЗА ЖАЛОСТ!
214
7
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Вижте сега. И да лаете и да не лаете по форумите, живота продължава до 2024=та. Тогава или Русия остава единствената държава в света, или ние влизаме в еврозоната. И в двата случая живота ни свършва. Така, че живейте до 2024-та, щото после няма живот. Поне не и тоя, който живеете сега.
213
1
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ето затова децата и не само те, трябва да поживеят малко във виртуалния свят. Тия недоносчетя, световните политици, им липсва детството и всячески се стремят да го изживеят в реалния свят! Навремето големите батковци са ги гонили и кой знае какви други неща са правили. Такива зли човечета-политиците, им трябва първо яка тояга и второ беж в първи клас зад PC-то. Там да си стрелят колкото искат с ядрени оръжия и изобщо с оръжия!!!
212
4
 
9
 
! Отговори
До Бесен преди 1 година
Досега не съм чел толкова кратка, ясна и точна характеристика за Европа.
211
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И нато обеща да не се разширява на изток, ама..
210
15
 
22
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Русия трябва да бъде спряна на всяка цена! Досега света нищо добро не е видял от там! За съжаление Европа е прекалено мудна и морално разплута. Ценностите на демокрацията, които символизира, са изместени от сервилност, сметкаджийство и мързел. Някак ми е трудно да остана оптимист.
209
3
 
8
 
! Отговори
До 271 преди 1 година
Това го казва руският политик и публицист Андрей Пионтковски в интервю с Елена Трибулина,украинска журналистка,а не някакви си форумни експерти.