Путин: Русия не е против членството на Украйна в ЕС

ЕС не била военна организация като НАТО
17 юни 2022 22:32, Александър Попов
158
Путин: Русия не е против членството на Украйна в ЕС
Снимка: БГНЕС

ЕС не е военна организация, затова Русия не е против членството на Украйна в него, но това едва ли ще стимули ръста на икономиката на страната. Това заяви руският президент Владимир Путин в речта си пред Икономическия форум в Санкт Петербург.

„ЕС не е военна организация, военно-политически блок, за разлика от НАТО, така че ние винаги сме казвали, а и аз винаги съм казвал, че нашата позиция тук е последователна и ясна: нямаме нищо против него", каза руският лидер.

Москва единствено е против „военното развитие” на Украйна. А решенията относно икономическата интеграция в каквито и да било обединения е работа на самите украинци.

Никога не сме били против това (присъединяването на Украйна към ЕС). Винаги сме били против военното развитие на украинска територия, защото тя застрашава нашата сигурност. Срещу това бяхме против. Но що се отнася до икономическата интеграция - за Бога, това е техен избор", обясни Путин.

Той отбеляза, че ЕС трябва да реши дали е целесъобразно присъединяването на Украйна към ЕС. "Всяка държава може да вземе суверенно решение дали да се присъедини или не към икономическо обединение и само то решава дали да приеме нови държави за членове или не. Страните от Европейския съюз трябва да определят доколко това е възможно и подходящо за ЕС. Дали това е в полза или във вреда на Украйна - това също е тяхна работа, работа на украинския народ и на сегашното украинско ръководство ", заключи руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 128 РФГладна кокошка просо сънува ! То за писане трябва и мозак но явно се губи при тебе
116
4
 
9
 
! Отговори
Смяяях преди 1 година
Рашисти, сър.....!
115
6
 
0
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
Руската армия да атакува Украйна диагонален фронт !
114
3
 
9
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
"Когато стояхме на ръба на пропастта, ние направихме решителна крачка напред .... и паднахме в ръцете на КОМУНАТА!"... и няма излизане от нея вече с десетилетия...
113
1
 
7
 
! Отговори
АА преди 1 година
До Анонимен 127 Русофилче, не така, нали не признавахте пресата щото много лъжела, а сега ми я предлагаш като довод! Но всъщност го пише във всички световни медии, освен в руските, разбира се!
112
5
 
13
 
! Отговори
РФ преди 1 година
На тия азиатци колкото и да ги бият, все ще им е малко. Хич не ми е жал за Московията, която разширява територията си само с войни и жертви. Държавите с които граничи са или васални, или врагове, няма средно положение. Дано по-бързо се разпадне и да иде в орбитата на Китай, там поне ККП има акъл.
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента на Казахстан не е казал такова нещо. Недей да лъжеш и да си измисляш. Ако е казал това пресата щеше да е гръмнала до сега.
110
0
 
4
 
! Отговори
БОЗО преди 1 година
До 100% Не разбрах къде свърши, на Путин в устата ли?
109
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Анонимен 121А най жалкото е че средноинтелигентните българи, не разбирата това, което и руснаците знаят, че Путин е диктатор и яростно го защитават, понякога даже по яростно и от руснаците!
108
6
 
4
 
! Отговори
100% преди 1 година
украйна свърши........
107
2
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 112 Анонимен "Влезе ли едно учение в една организация става религия." Та след влизането на СССР по Славните Балкани всичко се обучи в КОМУНИЗМА и заприличахме на КУМАНИТЕ от жълтата река на китай... и гледам в днешно време вече се е превърнало в религия! Затова трябва да направим Комунистическа Църква, да си вземеме Руски КомунПопове и да ходиме на молитви! Пример! Та Фори Светулката завърши в СССР физика, върна се в България и стана ПОП.... с огромен ЗЛАТЕН КРЪСТ НА ШИЯТА!
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същите *** и мнения като другия форум. Лозунги и лъжи които ще ни натикат във войната.
105
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Средноинтелигентните руснаци разбират, че от 20г ги управляват престъпници. За жалост такъв страх цари в Русия, че никой не смее да се опълчи.
104
5
 
9
 
! Отговори
Боганов преди 1 година
Президента на Казхастан направо ги закопа на този форум - не признава ЛНР и ДНР и няма да нарушава санкциите срещу Русия. А и още нещо важно каза - руснаците да не си мислят че казахстан ще им бъде задължен за нещо. Това го заяви директно бе друзя, а ония бяха като попарени. Да дорогие тавариши и друзя, може да ви изнася но това са фактите. Рашка беше унижена публично.
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт, който ви се повтаря непрекъснато от доста време.
102
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си *** да вярвяш на този злобен джуджак! Лъжата в расия е издигната на ниво държавна политика!
101
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще пукне този
100
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 112 Анонимен "Когато Любовта Царува Смутъ не става. Когато Мъдростта управлява реда не се нарушава. Когато Истината Грее плода цъвти и зрее...... Петър Дънов
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А само преди няколко дни писах те, че Путин бил в кома.. Някои пак се правят на разсеяни и не си признават че са излъгали
98
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Вие запитвалили сте се каква е връзката между създателите на каменните мегалити по цялата земя и създателите на съвременните мегалити по земята - кирпич, тухли, керемиди, цемент, печки, бойлери, хладилници, спални, столове, маси, терлици, обувки, чорапи, ризи, панталони, вратовръзки, радио, телевизор, компютър, телефон, каруци, автомобили, влакове, самолети, спътници.....? ЧО+ВЕК (Чо - Енергия, Век - Вечна) Вечната Енергия!