Доходите на руснаците спаднали с 6.8%

Според прогнозите реалните заплати се очаква да намалеят с 3,8%
20 юни 2022 21:14, Петя Славова
57
Доходите на руснаците спаднали с 6.8%
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите на Русия прогнозира намаление на реалния разполагаем доход на населението през 2022 г. с 6,8%, докато през 2023 г. се очаква той да нарасне с 1,3%, става ясно от проектодокумента на министерството "Основни насоки на фискалната, данъчната и митническо-тарифната политика през 2023 г. и за плановия период 2024 и 2025 г.", с който разполага ТАСС.

Още по темата

Според прогнозите на министерството реалните заплати се очаква да намалеят с 3,8% през 2022 г. и да нараснат с 0,8% през 2023 г. В същото време равнището на безработица ще спадне от 6,6% през 2023 г. до 4,5% през 2025 г., предава БГНЕС.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че още през тази година трябва да се постигне намаляване на бедността и увеличаване на доходите на руснаците, „което е основният показател за оценка на работата на власти“.

В началото на юни беше съобщено, че броят на регистрираните безработни в Русия се е увеличил до 687 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да оставиме Русия а да огледаме себе си как сме ???
53
1
 
1
 
! Отговори
до 50 преди 1 година
Ако Западът е виновен за тази война, то явно руснаците не са особено умни / за разлика от коментиращия под 50 / щом са се хванали....
52
0
 
2
 
! Отговори
мда... преди 1 година
намаляване на бедността и увеличаване на доходите на руснаците, което е основният показател за оценка на работата на власти - Путин..... Е, сега вече всички знаят оценката на работата на путин.....
51
4
 
7
 
! Отговори
4342 преди 1 година
Другарко п...и.на Калининграт планира референум за отцепване от руската федерация и иска да се пресъедини към Полша.Какво става, защо след като всичко е наред в русия се случва това. Другарко Финландия се готви да си върне територийте превзети от раша по време на втората световна война, а населението там вече стяга багажа и се готви за протести в Масква. Санкт Петерсбурк иска отцепване от фашисткия режим в масквето и ще става град държава.
50
4
 
6
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
Какво ни интересува че реалните доходи на руснаците били спаднали с 3.8%, след като нашите и на целия ЕС се вдигат? Санкциите явно работят и трябва да продължат и дори усилят! До пълния разцвет и благоденствие на ЕС и света! И мечтания нов световен ред! Да са ни живи здрави любимите ни брюкселци...и санитарите на Байдън! И благодарим за това че се погижиха дори за пеленачетата чрез "безплатен" Пфайзер. Безгранично човеколюбие и щедрост!!!!!
49
0
 
5
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Това зле ли е или има и още по-зле?
48
6
 
3
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
На никой не му минава през акъла че без санкциите Русия ще е с пъти по добре финансово. И само нагоре! А точно това не бива да се допусне във никакъв случай. Всички средства са позволени. Дори насъскването на война между Русия и Покрайнините и, чрез подставен комик "украйнски патриот" и доказано фашистки батальони!
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По данным Росстата за 2021-2022 год, средняя зарплата жителей Москвы составила порядка 100 тысяч рублей (1660 долара). Из них: врачи около 161 тысячи рублей, специалисты IT-сферы 154 тысячи рублей; работники финансового сектора - 207 тысяч рублей; на производстве - 79 тысяч рублей; работников образования - 102 тысячи рублей; в сфере торговли -74,8 тысяч рублей. 1 долар = 60 рубли.
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като видях на икономическия форум в Санкт Петербург, че официални гости бяха Киркоров,един дебел тали.бан и робота Дуняша, коментара за тази смехдържава е излишен.
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за доходите не е голям проблем ,лошото е че тоалетна хартия няма .Едно време газетите бяха предназначени и за тази работа но сегашните не са чак така, надо привикат .
44
5
 
8
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
Я да се приземим. 250 долара са равни на 13.875,00 рубляка. Гастарбайтерите, които идват, Имигрират в Рассия, са най-долната и отрепана част от населнието на разни кавказки, джавганистански и тюркменистански вилаети, които са готови да работят и за 100 долара или това са модерните роби-шерпи. Ако същите знаеха, че в САЩ въпросната месечна зарплатка ще я получават за един (1) ден, щяха да тръгнат пеш през акеана.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Диоген 41. Как твоите цифри обясняват вината на Русия за световния глад, който се е задал?
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се пише, за да не мислим с колко са спаднали нашите доходи. Ако заплатите са се повишили с някой процент, а цените двойно, това не е увеличение на доходите. Олиото тук е 6 лева литъра, а в Никарагуа българското олио се продава по 5 лева за 2 литра. В Испания българската лютеница е 2 пъти по-евтина, отколкото тук. Ако това не е наглост, тогава не знам какво е.
41
2
 
3
 
! Отговори
От 28 към 34 преди 1 година
Ако намерите работник в Русия за 250 $ , то елате да ми се обадите, а пък да не говорим за Москва, Тюмен, Новосибирск, Уенгорй..., то и гастербайтерите от Азия не искат да работят за 250 $ , да не говорим за руснаците, че ще работят за 250$ !
40
0
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
А инфлацията в България изяде 15% от доходите на хората
39
5
 
6
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Делът на САЩ в световната икономика и търговия е 55,6%. На Русия - 1,75%.Брутният вътрешен продукт само на щата Тексас е няколко пъти по-голям от целия руски.А иначе рублата се качва.На самолет може би? И закъде ли се е запътила?
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А коментиращите дори не правят разлика от доходи и покупателна способност :) и да велика супер ненадмината сила във вселената Русия има GDP почти като на изостанала България, и интересно е че хората започват да сравняват Русия с България значи всичко е точно :)
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най интересното е че при нас също е паднала покупателната способнос с доста повече а няма санкции срещу нас
36
4
 
1
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
Ако има лъжа и манипулация, то това е снимката с тьотята дето се виждат заредени щандове. В Блядская има и такива магазини, но те не са за свабодний челавек, а только за Путинчета, *** и западняшки дипломати. Народът, кучетата го яли, а народът обича да освирепява от глад и да кълне за това мръсните капиталисти. Слав янски мурафети отвсякъде.
35
2
 
2
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Интересно е на базата на какво очакват растеж от 1.5% през 2023? Инвестиции? Технологии?Поредна война срещу някоя държава?