Конфискуваха имот на руски депутат в Германия

Това е първи подобен случай
20 юни 2022 21:30, Петя Славова
35
Конфискуваха имот на руски депутат в Германия
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Мюнхен е разпоредила конфискация на имот в Германия, за който се твърди, че принадлежи на депутат от Държавната дума и неговата съпруга, заради санкциите на ЕС. Подобен случай се случва за първи път в Германия, съобщи вестник "Зюддойче цайтунг".

Още по темата
Името на депутата фигурира в санкционните списъци на ЕС от 23 февруари и той е член на Комунистическата партия. То не е обявено. Твърди се, че руснакът и съпругата му притежават три апартамента в Мюнхен, които доскоро са били отдавани под наем. Според вестника след налагането на санкциите от страна на Брюксел двойката е получила общо 10 000 евро от отдаването на имотите под наем, предава БГНЕС.

Прокуратурата е образувала производство по подозрение в нарушаване на параграф 18 от германския Закон за външната търговия или по-просто казано - на режима на санкции. За такова престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три месеца до пет години.

Властите конфискуват апартаментите, вместо да ги "замразят". Твърди се, че това се е дължало на факта, че собственикът е получавал наем, т.е. реализирал е печалба. Изданието припомня, че имуществото на руснаците, обект на санкции в Европа, обикновено се "замразява", а не се конфискува, ако не предполага генериране на доходи.

Специална работна група, създадена от германското правителство за прилагане на санкциите на ЕС, в момента проверява цялата информация, с която разполагат регионалните власти относно имуществото на руснаци в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Германец преди 1 година
В моя град ушанките не ги търпим :)
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
евала! да си седи в Сибир сега, на убавото..
27
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 1 година
10.000 евро месечни наеми. 25 евро на месец на квадрат средна цена на наема. Излиза 400 квадрата. По 10.000 евро на квадрат средна цена за покупката - 4 милиона евро. Добре са пестили от закуски хората.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 000 евро е половината на заплатата на един немски депутат! Отново бият по малките, големите си правят бизнеса!
25
9
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
А в България - #КОГА ?!___#КОГА ще премахнем сАветЦките паметници ?!___#КОГА ще се освободим от вредната русофилия ?!
24
7
 
11
 
! Отговори
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕ преди 1 година
така трябва. Конфискация на имоти на агресора, виновни за убийства на хиляди и несгоди на милиони. Без да съм пророк.....настават трудни времена за ПУТИН И КЛИКАТА МУ. И РАНО ИЛИ КЪСНО ТОЗИ НЕСЪВСЕМ НОРМАЛЕН ИНДИВИД ЩЕ УПОТРЕБИ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ.ТОГАВА КОПЕЙКИН ЩЕ ЗАСТАНЕ С "МЪЖКИТЕ " СИ ГЪРДИ И ЩЕ СПРЕ ЯДРЕНАТА АТАКА И РАДИАЦИЯТА.........
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада конфискува неприкосновената часнта собственост и репресира руските кулаци и децата им. Това е нов 9-ти септември. Така каза Боко.
22
0
 
5
 
! Отговори
Ааа, не! преди 1 година
До Д-р Исня- А нашите членове на комунистическата пария и преди и сега(като бивши) нямаха ли имоти в Австрия и САЩ? Ами лидерите на марксическата БЛМ знаеш ли какви палати си накупиха с благословия. Ами тия дето финансират сега марксизма по света не са ли до един мултимилиардери и филамтропи. А кажи нещо в "свободния запад", срещу БЛМ или срещу дедо им Шори и ще те баннат и опандизят. У нас, поне за сега, само ще те баннат.
21
4
 
9
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 година
"той е член на Комунистическата партия." "руснакът и съпругата му притежават три апартамента в Мюнхен, които доскоро са били отдавани под наем." TAKAAA! Комунягата го раздава капиталист.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не фен на Путин.....Нямат проблем и с финансирането и на азовци, айдарци и други фашистки организации.
19
0
 
5
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Васил- Комунистите също. Не че има разлика между двете де. Но сегашните глобалисти откровено и открито финансират марксически бойни организации.
18
6
 
6
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
Сега ще продадат имота и ще купят с парите въглища. С които да произвеждат електричество, за да си зареждат еко-електомобилите по време на паузите от режима на тока.
17
2
 
6
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
А *** директно влиза некакнен в чужди страни с армия, хак да му е на комунягата, няма много да олекне с 3 апартамента.
16
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не се ли нарича кражба? Национализацията от комунистите навремето беше нещо лошо, а това сега е добро. Интересна логика.
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не става. Няма съдебно решение, нищо. Имало било санкции и подозрения. Хайли лайкли, ала бала. Частна собственост, съд права на протест и обжалване нищо. А иначе реват за права на джихадисти които ги изнасилват и газят с коли и камиони. Е накрая ще дойдат руските танкове и ще ги смачкат отново.
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в България конфискуват български имоти и га дават на руснаци :)))
13
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така трябва да се прави с кремълската шайка бандити.
12
1
 
5
 
! Отговори
Теди преди 1 година
НА СОНЯ СВОДНИЦАТА ДА И КОНФИСКУВАТ ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7А защо не са питали за произхода на средствата при покупката, а чак сега?
10
3
 
15
 
! Отговори
Е,кво преди 1 година
Ако апартаментите са били дадени под наем преди войната,какво трябва да направят:да изкарат наемателите на улицата,което в Германия е невъзможно,има си договори,или да не си взимат наема,ама той се заплаща чрез банка,и да оставят наемателите без да плащат?Тъ,по