Заради ембаргото на руски петрол: Очаква ни тежко лято

През това време Русия изнася повече петрол, отколкото преди войната
21 юни 2022 21:45, Нели Христова
63
Заради ембаргото на руски петрол: Очаква ни тежко лято
Снимка: БГНЕС

Световните пазари очакват "безумно тежко" лято заради частичното ембарго на Европейския съюз върху руския петрол, съобщава „Business Insider”, позовавайки се на анализатора Виктор Катона.

Според него единствената надежда за по-ниски цени на ресурсите ще бъдат "безумно" високите лихвени проценти по кредитите.

"Прекият ефект в близко бъдеще ще бъде едно безумно трудно и безумно стресиращо лято", казва Катона.

Авторите на BI смятат, че опитите да се лиши Москва от приходи от енергоносители не са имали очаквания ефект.

"Точно обратното: сега Русия изнася повече петрол, отколкото преди началото на конфликта в Украйна, и благодарение на рязкото покачване на цените получава около 20 млрд. долара месечно от чуждестранни купувачи", пише „Business Insider“.

Експерти, интервюирани от изданието, смятат, че по-ниското предлагане от Русия и голямото търсене могат да доведат до по-нататъшно повишаване на цените на петрола, като се има предвид възстановяването на туристическия сектор след пандемията.

След началото на войната в Украйна Западът засили натиска върху Москва. Някои държави обявиха замразяване на руски активи, а много марки се оттеглиха от страната. ЕС вече одобри шест пакета от санкции, които включват, наред с другото, постепенно ембарго върху вноса на въглища и петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
винаги путин е виновен студ в ес путин виновен жеги в ес путин е виновен глад в ес путин е винове световните пазари очакват "безумно тежко" лято заради частичното ембарго на Европейския съюз върху руския петрол, съобщава Business пак путин е виновен
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Рашите вече изнасят петрол, но за 5 пъти по-малко пари! Хак да им е глада." - Така е, само 20 милиарда е горницата на месец! Живи да ги оплачеш!
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе! Този път ще се окаже, че не Русия е виновна! Направо си е посочен виновника - "ембарго на Европейския съюз върху руския петрол"! Не мога да повярвам! Ми що плачете сега, нали искате да накажете руската мечка, да не яде гъби? Е тя сега ще хапне мед! Ама вие, санкциониращите, какъв ще го ядете? Квадратен, може би?
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКакво те топли, че Руснаците са зле и Украйна е унищожена? И после с твоите пари ще трябва да се възстановява? Докато едни богаташи в САЩ се пълнят сметките и с пари и с власт?
47
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашите вече изнасят петрол, но за 5 пъти по-малко пари! Хак да им е глада.
46
3
 
15
 
! Отговори
ами като преди 1 година
сте зелени тикв,кой ви е крив?Рашите ви дават ,вие не щете...Като старите моми.***...
45
2
 
15
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Санкциите дават резултат.При 550 милиона на ден преди войната приходи от износ на петрол,което е 16,5 милиарда за 30 дни,то сега вече било 20 милиарда или увеличение с 21,21%.
44
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ба.. тоя "кремълския пcиxoпат и шайката му бандити" не ви излизат от устите бе. По цял ден ги възпявате. Ще си причините нещо.... заплащането не си струва.
43
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалките русофили изопачават абсолютно всички факти ( както дявола чете Евангелието...) в желанието си да оправдават действията на кремълския пcиxoпат и фашистка Русия...Демагогията им копира 1/1 тази на кремълския пcиxoпат и шайката му бандити.
42
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Какво ще спечели русия е нещо което единствено времето може да покаже. В момента можем да гледаме само кой какво плаща. За Русия залога е по-висок, защото е действително суверенна държава, за Украйна - все тая дали ще е жал ка кукла на едната или другата страна, все ще си е кукла. За Украйна няма никакъв залог, тия щуротии, за които се лъжат и си вярват че се борят, ги няма изобщо като избор на масата. Украйна не се бори за независимост, а в капацитета си на западен васал.
41
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цели 8 години (не 1 или 2) фашистка Русия финансира сепаратистите в Донбас, които използваха цивилните там, като.... жив щит срещу украинската армия,(3 000 цивилни жертви и 10 000 ликвидирани проруски бандити) която се опитваше да си върне контрола в Донецк и Луганск. Кремълският пcиxoпат спря 11 опита на ООН да изпрати миротворци и нарочно изчакваше момента след Олимпиадата в Китай за да нападне вероломно Украйна... Това са фактите русофилчета...
40
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия чака 8 години без да реагира на кризата в Донбас? Защо не беше създадена буферна зона с миротворци на ООН?" укропитекус подписа едно мирно споразумение в Минск, което се предполагаше, че трябва да имплементира. Когато стана ясно, че няма да го имплементира, и е на път да го наруши тотално, Русия направи това което трябва в този случай. Толкова е просто. Не колкото тебе уви...
39
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само мозъчни инвалиди и русофили симпатизират на извepга и държавата, които започнаха тази война в Украйна... Какво "спечели" фашистка Русия от тази агресия? Десетки хиляди убити и осакатени руски войници и тотална изолация с безпрецедентни санкции.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по какво си личи че сте платени атлантици - все си ъпвотвате само последните няколко поста, когато човек погледна назад в коментарите, и си проличава ясно какво мислят действителните читатели, и какво мислят тия, включващи се на моменти, и в необичани времеви зони...
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47 за това можем да се съгласим, правилния момент за тази война беше 2014. Русия сгреши много когато даде шанс на укропитека. Но по добре късно отколкото много късно. Милитаризацията щеше да продължи, и да има много по-лоша война. Това е действителна заплаха за националната сигурност на Русия, и шанса това да мине е точно толкова, колкото Мексико да се обяви за република на Руската Федерация.
36
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли, защо фашистка Русия чака 8 години без да реагира на кризата в Донбас? Защо не беше създадена буферна зона с миротворци на ООН? Явно кремълския пcиxoпат нарочно е искал ескалация на конфликта там... Време е да си получи урока... заедно с феодалната си държава.
35
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Отчаяните русофили пишат всевъзможни глyпости тук с, което само потвърждават критично ниското си ниво на обща култура и интелект." каза трола, които си слага плюсчета със скоростта с която тор-а му сменя връзките. Е поне винаги имате източник на вдъхновение какво да кажете - само трябва да се погледнете вас самите, и да кажете че се отнася за някой друг. Типични умствено болни.
34
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безспорно най-големия източник на патриотизъм и морал на ВСУ идва от платени ***, които сами си гласуват над постовете, съдържащи лъжи, официално предоставени от собственото им правителство.
33
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отчаяните русофили пишат всевъзможни глyпости тук с, което само потвърждават критично ниското си ниво на обща култура и интелект...
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Безпрецедентна международна изолация и санкции" русия се изолира само от враговете си, което е всъщност нещо много добро за нея самата, и което е още по-хубавото - здраво я сближава с действителни партньори на равни начела. Новината за теб е, едно 80% от населението на този свят е на страната на Русия, и че без да цоца като *** от тези 80%, зАпада ще запАдне като пирон на дъното. Честита победа над русия хахаха