Зеленски призна, че в Киев се водят "трудни" битки

Украйна защитава Северодонецк и Лисичанск
21 юни 2022 08:35, Петя Славова
46
Зеленски призна, че в Киев се водят "трудни" битки
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение към нацията, че силите на Киев водят "трудни" битки за градовете Северодонецк и Лисичанск, предаде Ройтерс.

Още по темата

Зеленски вече предсказа, че Москва ще ескалира атаките преди срещата на върха на ЕС в четвъртък и петък.

"Защитаваме Лисичанск, Северодонецк, цялата тази зона, най-трудната. Там водим най-тежката битка. Но там са нашите силни момчета и момичета", подчерта той в обръщението си. "Окупаторите получават отговор на действията си срещу нас".

Също в изявление по националната телевизия, губернаторът на Луганск Сергей Гайдай заяви, че руските сили контролират по-голямата част от Северодонецк, с изключение на химическия завод Азот, където от седмици се укриват стотици цивилни. Пътят между Северодонецк и неговия побратимен град Лисичанск и град Бахмут е подложен на постоянен обстрел.

Лисичанск е бил под масиран руски обстрел цял ден. Все още е невъзможно да се установи броят на жертвите, добави Гайдай, според когото обстрелът е може би най-тежкият, който градът е преживявал досега, предава БГНЕС.

Въпреки това руснаците все още трябваше да завършат обкръжаването на украинските сили, които им нанасят "значителни загуби", подчерта губернаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен: Какво да чуе от РФ бе *** ? Само заповеди на един кагебейски жужак.
39
2
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен: Да но всичко е технология от 1980-та с обсег 20км. Тепърва взеха да им дават с обсег до 80км. Запада просто предпочита войната да е по дълга , да си опразни складовете от старо оборудване и така. Лошо ,че умират хора и от двете страни. Запада можеше да оборудва още първата седмица Киев с ракети 200км обсег, да потопят корабите в Черно море и гейм овър, но не го направиха. Може би целта е никой да не ползва руска газ :)
38
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин се насира!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те поискаха 10 артилерийски дивизиона доставени са 12 , доставени са 97 000 противотанкови системи. Това са повече противотанкови системи, отколкото е броят на всички танкове в света. Те поискаха 200 танка и получиха 237 танка. Те поискаха 100 БМП и получиха над 300, доставени са 1600 или повече системи за ПВО и около 60 000 зенитни снаряда. По този начин украинските заявки дори са преизпълнени, получи повече от 700 тактически безпилотни летателни апарата Switchblade, 20 хеликоптера Ми17
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя освен да дрънка абсолютно нищо друго не прави...
35
1
 
9
 
! Отговори
ССС преди 1 година
Украинските власти говорят само за руските загуби!!! Както се вижда вижда Великата Украинска армия е решила да търси"пирова" победа!!!
34
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски добре се е снимал в Киев пред развалините до които е довел страната си. Отговорността и вината са негови. Трябваше да преговаря и да направи политически отстъпки преди войната. Не само той и Запада трябваше да разговаря с Русия. Именно благодарение на Русия имаше мир нефт газ жито и благоденствие и мирно съвместно съществуване в Европа цели 77 години. Но Европа не видя и не чу РФ.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката Зеленски има луди очи. Ясно е, че има психически проблеми.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатаната доста минуси получава но не се отказва.
31
2
 
9
 
! Отговори
Пълнобрадов преди 1 година
До Голобрадов: Тези РСЗО руснаците ще ги изгърмят с по една ракета и дотам. Ще минат и те по реда си.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния ти си расист убиец.
29
14
 
3
 
! Отговори
Голобрадов преди 1 година
Вече първите западни РСЗО са на фронтовата линия при Херсон. След като укритата покажат успешно приложение там, ще получат и още. Хаймерсите стрелят с управляеми ракети и имат точност на попдадението 5м. При предоставяне на координати от американските шпионски спътници и наземни дронове, не ми се мисли руското мужик де ще се дене.
28
2
 
13
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 1 година
Те англосаксонците са добри в шоуто, и Зеленски покрай тях също. Стана почти като говорител по нашите телевизионни канали. Но украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
27
1
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Северодонецк вече е под руски контрол. Изглежда това само Зеленски не го е разбрал. Чакат да се предадат останалите в завод Азот. Нищо ново: повтаря се историята от Мариупол. А по улиците на Лисичанск се движат самоходни оръдия и системи Град. Всеки може да се досети къде попада ответният огън от руска страна.
26
21
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Не помня някога да е твърдял, че водят лесни боеве. Иначе вчера е било касапница за руснаците. Над 300 убити и над 50 единици техника, ВСУ срути и няколко нефтени кули в морето, десетки руски крадци на украински нефт са безследно изчезнали.
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес на обяд ще му пуснат гласа в ефир по радиото да лае като хитлеристко псе. Есесевец някакъв е то и тембъра на гласа му е такъв. Медиите го използват да строяват хората в послушание и наивност. Той е отличен инструмент на западните правителства да държат хората в подчинение. Неговите съграждани по света ще го изтърбушат по света защото си верват ....
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се пише само с главни букви е много нискоинтели гентно. Написаното също. Метафорите които са *** цеприятни за публиката не вършат никаква работа а напротив точно обратен ефект. За всички *** се отнася това правило. Ако не не е достатъчно ерудиран и образован човек то поне трябва да е умен иначе не би трябвало да пише по форумите. Не ни се четат глупости тука.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието няма нищо общо с текста.
22
1
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Много объркани писания.. Само Азот бил непревзет, където имало цивилни. А такааааа... Цивилните си стоят, руснаците чакат бандеровци, ама то нямало.Абе как ги преписвате тия статии...а може и да не сте вие виновни, а оня химик с брадата, дето не може да вържи две смислени изречения.
21
1
 
11
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Ау. *** нали печелихте?