Германия обмисля национализация на участък от "Северен поток 2"

Правителството иска да отдели германската част на газопровода
24 юни 2022 22:30, Петя Славова
63
Германия обмисля национализация на участък от "Северен поток 2"
Снимка: БГНЕС

Германското федерално министерство на икономиката и опазването на климата обмисля планове за национализация на германския участък от газопровода "Северен поток 2" и свързването му с терминал за получаване на втечнен природен газ. Това съобщи Дер Шпигел, позовавайки се на свои източници.

Още по темата

Според него германското правителство иска да отдели германската част на газопровода от останалата и да я свърже с терминала за втечнен природен газ. "Северен поток 2" вече е свързан с разпределителната мрежа и участъкът може да транспортира газ директно до Южна Германия. Експертите обаче се опасяват, че повдигането и разделянето на тръбите ще създаде проблеми за околната среда. Освен това подобна работа ще изисква допълнителни одобрения.

Съществува и несигурност по отношение на правата на собственост. Nord Stream 2 AG е на ръба на фалита и е назначен временен управител, предава БГНЕС.

Но германските власти се страхуват най-много от контрамерки от страна на Русия, по-специално от ответна национализация на собствеността на германски компании в Русия. Министерството на икономиката все още не е коментирало плановете, но посочва, че въпросът за използването на съществуващата инфраструктура за връзка с терминала за втечнен природен газ е важен фактор.

По време на изложението SPIEF-2022 главният изпълнителен директор на "Газпром" Алексей Милер заяви, че "Северен порок 2" е готов да доставя газ за Германия по всяко време.


63
Още по темата: ГазпромСеверен поток 2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
5
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 месец
И кво ще правитв с празна тръба!?? Комунизма ли ще връщате с тия действия? Кой умен инвеститор ще инвестира в подобнаа страна, където няма сигурност за нищо!?
59
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
свалете санкциите и продължете строителството по евтино ще ви излезе и не се знаеконюктурата след време накъде ще наклони не се доверяваите на сащ за нищо
58
3
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 месец
До Анонимен 57 - Благодарности за точните извадки. Не че не ги знаем що за стока са, но този път хептен им лъснаха червените дирници.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко Борисов:Това е нов 9-ти септември! ........Тома Биков: Комунистите отново взеха властта в Германия........... Атанас Атанасов: Виждаме дългата ръка на тайните служби на Германия за репресии срещу инакомислещите...........Христо Иванов: Германия отново нарушава всякакви човешки права, отнемат неприкосновената частна собственост и отнемат бизнес.............Слави Трифонов: Искам оставката на шефа на енергетиката в Германия и на цялото германско правителство. Репресират бизнеса.
56
0
 
12
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Комунисти... Капиталисти.... все един дол дренки.Все гледат келипира и да прецакат някого като не спират да убеждават народите си как те били правите и как водели към "светло бъдеще" а "врагът" бил лош и трябвало да бъде унищожен. ДА ПРИПОМНЯ НА ЗОМБЕТАТА... Капитализма си е изцяло ЕВРЕЙСКИ ПРОЕКТ за забогатяване на малка БИЗНЕС група експлоатиращи мнозинството... а Комунизма е СЪЩО изцяло ЕВРЕЙСКИ ПРОЕКТ за забогатяване На малка ПАРТИЙНА група хора експлоатираща мнозинството... Някаква разлика?
55
1
 
5
 
! Отговори
Ауууу... преди 1 месец
...ми то нали ДЪРЖАВАТА е лошо нещо, нали Костака така крадеше , като лъжеше хората, ама в Германия живеят умни хора, не като...
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Nord Stream 2 AG е на ръба на фалита..." Ега ти демагогията. Прочетете в нета чия всъщност е тръбата, и се опитайте само да си представите как аджеба тия хора биха могли да фалират. Смях....
53
0
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 1 месец
Ъой ги е прочел но ти май не си я прочел. А прочети я
52
0
 
16
 
! Отговори
ДжадайМастер преди 1 месец
до някакьвси си:Да бе, и точно рашките ще допуснат да бьдат ограбени! Всичко е пари и политзирване на по добри отношения между руснаците и германците, а туй че фон дер лайен кряка безразборно срещу русия това си е (грим под очите) пред останалите.
51
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че е време и ние да национализираме руските предприятия и имоти у нас! Нефтохим да си стане отново държавен.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 51 Ако искаш преди да коментираш прочети статията. :)
49
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ако отсреща тръбата пресъхне ,каква ще е ползата! Пореден грешен ход на Германия! Не можеш да " национализираш" нещо което Не притежаваш!-:))) Даже още ще се изострят студените и без това отношения!-:))) Русия Германия!
48
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 22 МСП/49 "Щяхме да имаме селско-сопанство в цялото му разнообразие,лека и тежка промишленост" И щяхме да фалираме през 15 години, както през Комунизма, защото тежката ни индустрия беше губеща, а "големия брат" СССР ни ограбваше леката, в замяна на ненужна, но ултраскъпа милитаризация.
47
2
 
18
 
! Отговори
22 МСП преди 1 месец
До 21 век?//Ех, ако беше като СССР ,ситуацията щеше да е съвсем друга.Щяхме да имаме селско-сопанство в цялото му разнообразие,лека и тежка промишленост,а сега имаме сфера на ниско качествените услуги,нарко дистрибуция и проституция.Превърхахме се в пазар на отпадъчни продукти на ЕС.Концесиите с ЕС и не само с тях,за тях ограбвето на ценните български редкоземни елементи,а отровената природа,води и онкологичните заболявания за туземното население
46
3
 
10
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛЕН преди 1 месец
хитроу тако ще могат да си пуснат руския газ и да твърдят, че не е, защото тръбите са на дойчовците
45
3
 
24
 
! Отговори
ПИРАТСВО В ДЕЙСТВИЕ преди 1 месец
ПИРАТИТЕ ПАК ОБМИСЛЯТ КАК ДА ОТВЛЕКАТ ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ...ПРАВЯТ СИ САМОИЗМИСЛЕНИ ФЕЙК ПРАВИЛА И СИ ПРИСВОЯВАТ СОБСТВЕНОСТ. ТАКОВА ПИРАТСТВО И ТАЛИБАНЩИНА ЕВРОПА НЕПОЗНАВАШЕ ДО СЕГА....ТОВА ЧУДО СЕ СЛУЧВА СЕГА ТОЧНО БАГОДАРЕНИЕ НА НЕКАДЪРНИТЕ,ПРАЗНОГЛАВИ АЛЧНИ ДРЕБНИ ХОРИЦА..ЗАРАДИ ТЯХНАТА ТОТАЛНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И ТЪПОТИЯ ДЕРЕДЖЕТО НА СВЕТА Е В КОЛАПС....АКО БЯХА МАЛКО ПО-УМНИ ЩЕШЕ ДА СЕ ПОСТРЕСНАТ ,ЗАМИСЛЯТ ЗА БЕЗПРИНЦИПНИТЕ СИ АБУРИГЕНСКИ ДЕЙСТВИЯ С КОИТО РАЗВРАТИХА ,ОКЕПАЗИХА СВЕТА...
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Им шокед Слабите ученици сте така: първо извода, после мисленето. Но когато си слаб ученик не си се научил да мислиш, така че най-накрая грешен извод и последващо грешно мислене, за да го докараш до грешния извод.
43
0
 
38
 
! Отговори
Им шокед преди 1 месец
Всичко което комунистите ни говореха за запада...се оказа вярно.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 42 Явно си нямаш представа за какво говориш. Това не е изненада, във второто изречение се крие отговора на това ,защо се напъваш.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
меркел си беше разработка на американските служби - а приказките за това че е русофилка са димната завеса дето винаги се ползва - стар номер на краваршингтон - точно за това големия хелмут кол поръча да не присъсства на погребението му - чрез нея краварите го изиграха и той неможеше да си го прости - прекъснаха патриотичната линия на канцлерите- и сегашния е като нея