Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия

По думите му, ЕС не изпълнява съществуващите договорености
24 юни 2022 16:35, Петя Славова
327
Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз и НАТО сформират коалиция за борба с Русия, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

"Когато започва Втората световна война, Германия събра под знамената си значителна част, ако не и по-голямата, от европейските държави за война срещу Съветския съюз. Сега е същото – ЕС и НАТО събират точно такава съвременна коалиция за борба, а с голяма вероятност и за война с Русия. Ще наблюдаваме всичко това много внимателно", каза той, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

Според министъра, политическата линия на Европейския съюз потвърждава нежеланието му да се стреми към създаването на единно пространство от Атлантическия до Тихия океан и да изпълни споразумението с Русия за развитие на общото пространство в хуманитарната област, както и в областите икономика и сигурност, подчерта руският външен министър.

"Европейският съюз доказва, че не иска никакви обединителни тенденции в Европа, че не изпълнява и няма намерение да изпълни съществуващите договорености между Русия и държавите от ЕС относно развитието на общите територии в областта на икономиката, в хуманитарната област и вътрешната сигурност. И не иска да изпълнява тези задачи, които бяха формулирани в съответствие с високите цели за създаване на общо пространство от Атлантическия до Тихия океан. Всичко е зад гърба ни, всичко е в миналото", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
7
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката преди 1 година
До Иван, И какво не е вярно от това което е казал? Всичко си е точно така.
257
5
 
21
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Уникален лъжец. Като шефа си , почти
256
7
 
18
 
! Отговори
Анатоли преди 1 година
Европейски Съюз- почти 500 милиона + Урайна, Норвгия и Великобритания- 600 милиона... америка плюс канада 350 милиона... Само че Русия си е усрала дериджето и с Япония ( 150 милиона) ... и отдругата страна Русия 130 милиона. Проста аритметика товарищи. Време е да си разделим и нафтата и газта и рускините
255
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 263 Не знаеш значи български език и това е!!!
254
9
 
17
 
! Отговори
Много ясно преди 1 година
Вие го почнахте тавариш Лавров! Сега д.упе да ви е здраво!
253
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Само че почти половината част от Европа е заета от европейската част на Русия така че не знам как Европа ще се брани от...Европа!!!Ама много сте невежи,затова има едни неща,географски карти се наричат!!!
252
4
 
3
 
! Отговори
до 263 преди 1 година
Бе пич да те питам нещо бе, какво е думата "угроза" на български, бе к'во значи туй "угроза" че не разбирам бе момче??? Да не е нещомкато гроздов сок, а? Познах ли? Или ферментирал гроздов сок, ракия, а???
251
14
 
5
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
Българи, не съмнявайте, русские ще приложат атомно оръжие при най-малката угроза за Россия. Всички разговори, ще отговорят ли русские , ако....(варианти) няма да струват нищо. Да, ще отговорят. Разбира се, всяка високотехнологична економика на запад (т.н. ЕС) =0. Тогава всички ще започнат с нул. И ще поглеждам, кой е стоек. Таква сегашна стратегия в Россия.
250
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наблюдавайте лъжливо помиа.че накрая само вижте от къде ще дойде куршума
249
3
 
17
 
! Отговори
На цивилизованият преди 1 година
свят не му трябва война с фашистка Русия, достатъчно е тотално технологично ембарго и изолация в следващите 100 години, това ще свърши по добра работа от войната
248
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИЛИАРДЕРИТЕ ЖИВЕЯТ В ЛОШАТА ЕВРОПА А ХУНИТЕ В РАШИСТАН
247
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа няма работа със северноазиатскитее руски дивациии.....
246
0
 
19
 
! Отговори
Само че преди 1 година
Светът не вярва на твоите крокодилски сълзи !
245
3
 
11
 
! Отговори
ТИЯ СА ЛУДНАЛИ преди 1 година
ИСКАТЕ ДА ВОЮВАТЕ С НАС ЗАТОВА ЩЕ ДОЙДЕМ НИЕ И ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ, ЩЕ ВИ ИЗБИЕМ ЩЕ ВИ РАЗРУШИМ ХУБАВИЯТ СВЯТ А НИЕ В РАШИСТАН НЯМА КАКВО ДА ГУБИМ- ТИЯ СА ТОЛКОВА ОБЕДНЕЛИ ЧЕ ЕДВА ОДЪРЖАТ *** СИ.
244
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА БЕ ЗА ВОЙНА, КОЙ ЩЕ СИ НАПУСНЕ ХУБАВАТА УРЕДЕНА ДЪРЖАВА ДА ХОДИ ДА ГО ГЪРМЯТ РАЗНИ ОТЧАЯНИ РАШИСТКИ ХУНИ- ПРИКАЗКИ В СТИЛ- РУСИЯ НЕ Е НАПАДАЛА УКРАЙНА И РУСИЯ НЕ СЕ НАМИРА В УКРАЙНА- ПРИБИРАЙТЕ СИ ХУНИТЕ И СИ ЖИВЕЙТЕ В БАНДУСТАНА- НА НИКОГО НЕ МУ ТРЯБВА ПОДОБЕН БАНДУСТАН И СИ ПРИБЕРЕ МИЛИОНЕРИТЕ ОТ ЕВРОПА.
243
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не. То с такива като вас, кому е нужно това кълбо.
242
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен254 Ауууу, кой така ти е подпалил фитилчето на тампончето? Разбрахме, че в "БИВШИТЕ КОЛОНИАЛНИ ИМПЕРИИ" на никого не му пука за нищо, ама не ми стана ясно в настоящата руска империя какво е положението. Освободителна червена армия тръгна ли насам да ни освободи или нещо имат проблеми?
241
6
 
17
 
! Отговори
none преди 1 година
Руснаците живеят в алтернатовна реалност..
240
5
 
16
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
ларва,ларва,плужекът е безгръбначно мекотело и за да "заприлича на нещо" ще му е нужна само есесовска униформа.Само така картината за терористична русия със сегашните си пл*уже*ци в кремъл ще бъде пълна,но краят на всичко това се вижда и разпада на рф е неизбежен,а международният съд ще има много,много работа по руските военни престъпления в Украйна.
239
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС и НАТО събират точно такава съвременна коалиция за борба, а с голяма вероятност и за война с Русия. -----//----- Тоест, той си дава сметка, че ЕС се готви да се отбранява, а не да напада. И въпреки това смятат, че нямаме право на това.