Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия

По думите му, ЕС не изпълнява съществуващите договорености
24 юни 2022 16:35, Петя Славова
327
Лавров: ЕС и НАТО сформират коалиция за война с Русия
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз и НАТО сформират коалиция за борба с Русия, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

"Когато започва Втората световна война, Германия събра под знамената си значителна част, ако не и по-голямата, от европейските държави за война срещу Съветския съюз. Сега е същото – ЕС и НАТО събират точно такава съвременна коалиция за борба, а с голяма вероятност и за война с Русия. Ще наблюдаваме всичко това много внимателно", каза той, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

Според министъра, политическата линия на Европейския съюз потвърждава нежеланието му да се стреми към създаването на единно пространство от Атлантическия до Тихия океан и да изпълни споразумението с Русия за развитие на общото пространство в хуманитарната област, както и в областите икономика и сигурност, подчерта руският външен министър.

"Европейският съюз доказва, че не иска никакви обединителни тенденции в Европа, че не изпълнява и няма намерение да изпълни съществуващите договорености между Русия и държавите от ЕС относно развитието на общите територии в областта на икономиката, в хуманитарната област и вътрешната сигурност. И не иска да изпълнява тези задачи, които бяха формулирани в съответствие с високите цели за създаване на общо пространство от Атлантическия до Тихия океан. Всичко е зад гърба ни, всичко е в миналото", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава защо господин Лавров не си прибере дъщерята от лошата НАТО-вска държава в която живее. И защо не е завършила някой пристижен Руски университет, а Щатски такъв ? Или не ме гледайте какви ги върша ,а какво говоря - пълни патраноици и лицемери са всички руснаци (поне тези свързани с управлението,другите са по близо до битието на страна от третия свят) .
277
4
 
4
 
! Отговори
до сопол преди 1 година
Няма по-голям русофоб от Владимир Владимирович Путин! Този, който се смята за Петър Първи, самият той също бил най-големият русофоб навремето! Руснаците с право го мразят!
276
3
 
6
 
! Отговори
руский корабль пошол преди 1 година
на.....ха хах ах.Тия руски окупатори да не очакват с хляб и сол и газ гол да си посрещат..ха.ха
275
2
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Новина от последните минути: За пръв път от началото на войната Владимир Путин се стяга за пътуване в чужбина! Страните които ще посети са Таджикистан и Туркменистан! Отсега нататък, очаквайте Путин да ходи само в страни, имената на които завършват на "стан"!
274
4
 
1
 
! Отговори
сопол преди 1 година
кво его на путин , бе ало. Кой блее за световно правителство и златен милиярд ? ама американците не говорят за демократичен свят, а говорят САЩ да са лидерът на този свят, малко разлика правите ли ? America first, европата да духа
273
5
 
1
 
! Отговори
сопол преди 1 година
най после русофобите могат да са на първа линия с пушка в ръка. само да не се криете и вие в мазета
272
2
 
1
 
! Отговори
Михали преди 1 година
Баукате ли? Бау-бау Ха-ха-ха. Ето ви една басня : Комара е най заблуденото насекомо. Решил един ден да клеца слона, кацнал отзаде му и взел да ръчка, а слона нищо не усеща.По едно време обаче от палмата над него се откъснал един бая голям орех и го изпращял в главата и "Оооох" казал слона, а комара клеца отзад и му вика "ххх ли? Ще те побъркам бе" Тва еположението, кактоби казал Кърт Вонегът, едно е да ***,а друго е да мислиш че го правиш.
271
2
 
3
 
! Отговори
до Китай преди 1 година
Китай ще насочи веднага ракетите си към Русия.
270
2
 
9
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
Даже няма да прочета умоизлиянията на външния министър на МодоР.В конфликта, в който участва МодоР, страната агресор са самите те. Да ходи да си дондурка джуждет0, което го е пратило да глашатайства
269
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре западноевропейските държави сформират коалиция, но Полша е съседна държава на Русия и Беларусь, а на ЮЗ от дойчовците е Франция.Италия не е проблем на хиперзвуковите Кинжали. Руските подводници като се спуснат по Балтийско море и ВБр се открива като на длан.Апропо, прочетете в английската преса и американската военна преса справка за ядрените заряди на държавите от Европа.Сетне я публикувайте ако ви отърва.
268
8
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименсори не гледам кгб канали!имате за надъхване полит пропагандни...Света ни имаше механизми тези неща да се показват открито пред всички...,кгб лъже отчаяно...истината е,че руски и украйнски деца умират заради егото и мечтаната империя на путин...на бащицата...я изкара година две я не...що за хора сте...опозорихте предците си,децата си за стотици години напред,найстина ли не го осъзнавате?нечовешко!!!успех в...лудостта!
267
9
 
10
 
! Отговори
ББ преди 1 година
братлета българи...путин убива свой,от липса на морал и Бог,все едно САЩ да тръгнат да денифицират...Канада например...свой братя,немислимо защото имат морал и Бог...доживяхме да видим...Кайн от мАсква,да убива жени и деца на братя...за империя,която няма да получи и няма да е жив да управлява...ами не е на 33 просто е,простаци умират за това,заложиха живота на децата и внуците си...тоя си играе на..."политиК"
266
6
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Смърт на нацизма!евтини лъжи на рашите,украйнците убивали руснаци...от години...и рашите имащи огромно влияние в правозащитни...в ООН...нищо мълчат,няма факти ,няма оплаквания дори!...сега след като нагазиха калта и паднаха по лице в нея...убивали ги...как?...със яхти...със замъци...със зависими ЕС политици,правещи Народите си зависими,"лошите"САЩ не са предали съюзник,продължават да плащат!Война е, политиците в ЕС продали Народите си ще платят сметката на Народите си!успех!
265
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много свикнаха, че европейците не наказват убийците и не вадят на ножа-нож. И опитват да кажат - е еах сестра ти и убих чичо ти, но ти защо не искаш сега да правим бизнес и не ме пускаш по Монте-Карло и Лазурния бряг, лош си. Това са пропаднали хора, ръководството на русия се възползва от напомпаното вискомерно самочувствие на обикновените руснаци. И германските войници през Втората Световна война са имали високомерно отношение към другите армии. Абсол'тно същото се случва и сега.
264
1
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 година
До Анатоли 268. Япония е около 126 милиона души население, а Русия около 146 милиона.
263
7
 
16
 
! Отговори
Жоко преди 1 година
Русия ако случайно има ядрно оръжие ще е нещо от рода на москвича им.
262
7
 
19
 
! Отговори
Санитар преди 1 година
Дрън-дрън ! Тоя не познава историята - държавите от Европа не са се съюзили с Хитлер срещу СССР,а Хитлер завладщ тия държави отчасти в СПОРАЗУМЕНИЕ със Сталин и даже си поделиха Полша,така,че има огромно разминаване между твърденията на господина и реалната истина !!! Лавров лъже как си иска ,само и само да докара,че Русия е много обидена и засегната от " подготовката за война на Европа с Русия " ?! Г,син Лавров,никой освен вас ,руснаците,не иска война! Осъзнайте се най-сетне !!!
261
14
 
6
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Китай още не са се произнесли. Та... не бързайте да лаете, натовски паленца.
260
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анатоли Забравил си Китай. Русия и Китай заедно ще им приседнат на евроатлантиците.
259
3
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анатоли Време ли? Кой ще се пробва? Ако ставаше само с приказки ...