Шолц: Забраната за износ на руско злато да се обсъди в ЕС, а не от Г-7

Четири държави членки обявиха, че ще забранят износа на благородния метал
27 юни 2022 10:45, Петя Славова
37
Шолц: Забраната за износ на руско злато да се обсъди в ЕС, а не от Г-7
Снимка: БГНЕС

Канцлерът на Германия Олаф Шолц заяви, че предложение на САЩ за забрана на износа на руско злато за европейски държави трябва да се обсъди на ниво ЕС, а не в рамката на Г-7, съобщи телевизия ZDF.

Още по темата

"Ние обсъждаме този въпрос, но той трябва да бъде поставен в рамките на ЕС, тъй като решението за него в крайна сметка няма да приеме Г-7. Ние постоянно ще "усъвършенстваме" санкциите си – в това могат да бъдат сигурни всички, които ги подкрепят и това трябва да очаква и руското ръководство", допълни Шолц, цитиран от БГНЕС.

На срещата на върха на Г-7 в Германия четири от държавите-участнички обявиха, че ще забранят износа на руско злато в нов опит да попречат на олигарсите да купуват благородния метал, за да избегнат последиците от санкциите срещу Москва.

Съвместните действия, предприети от Великобритания, Канада, Япония и Съединените щати, "ще засегнат пряко руските олигарси и ще нанесат удар в сърцето на военната машина на (президента Владимир) Путин", заяви британският министър-председател Борис Джонсън.

Като се има предвид централната роля на Лондон в международната търговия със злато и паралелните действия на САЩ, Япония и Канада, "тази мярка ще има глобален ефект, затваряйки стоката от официалните международни пазари", заяви Великобритания.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Цезар преди 1 месец
Приемника на забранената партия БКП, Дс като престъпна организация през 2000г в парламента сега преименуваната БСП,Дс управлява заедно с партията на уж промяната На К.Петков и А. Василев заедно ще борят корупцията, която точно БСП внедри в България от руските служби. Ха ха. Възраждане никога не са говорили против ДПС и комунистическата олигархия от БСП, Дс и ДПС. Аман от чебурашки. До кога ще стоим в руското блато,бедни и нещастни. Отдавна запада трябваше да спрат продажбите на руското злато.
26
0
 
1
 
! Отговори
Цезар преди 1 месец
Приемника на забранената партия БКП, Дс като престъпна организация през 2000г в парламента сега преименуваната БСП,Дс управлява заедно с партията на уж промяната На К.Петков и А. Василев заедно ще борят корупцията, която точно БСП внедри в България от руските служби. Смях в залата. Възраждане никога не са говорили против ДПС и комунистическата олигархия от БСП, Дс и ДПС. Аман от чебурашки. До кога ще стоим в руското блато,бедни и нещастни
25
1
 
1
 
! Отговори
Европееца преди 1 месец
Странното е че винаги се намират чебурашки които да защитават агресивна и корумпирана Русия. Другото много странно и неприятно, е че партията ПП на премиера Петков вместо да поддържа диалог и контакти със сестрински партии като Герб тя го прави със най старата и кагабейска партия БСП,Дс дори заедно управляват държавните институции и президенството. Как може партия на промяната да управлява с партия на грабежа и корупционна практика. Точно БСП,ДС внесе от руските служби корупцията и я внедри в Б
24
2
 
4
 
! Отговори
рибока преди 1 месец
Забраняват нещо,което и да искат няма да им се продава.Преди 20 години тройунцията бе 300 евро,сега е над 1500 евро.З какво са им евро вече на руснаците - храна си произвеждат,петрол и газ си имат,стомана в излишък огромен и първи литнаха в космоса и не са опрели до микрочиповете им и телевизорите им или колите им.Няма да са мерцедеси,ще са москвичи,но нали вървят,все коли.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Златото си е злато.
22
2
 
0
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
До Е нема се научат! Там е проблема - не ги избираме ние.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купувайте злато -СЕГА! Преди да се е утроило или учетвъртило! Нагоре няма граница!
20
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До АнонимеН "ПРАВИЛНО!!?" за само твое сведение: Индия от началото на годината до сега е увеличила вноса на руски нефт с 500%... Китай има увеличение на стоко оборота с РФ с 14% за последния месец(като от началото на годината всяко месечно увеличение е положително) така да се каже пазар от около 3 милиарда човека се развива за РФ
19
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
ТОЯ КАКВИ ГИ ДРЪНКА. РУСИЯ НЕ ИЗНАСЯ ЗЛАТО. ТЯ СКЛАДИРА. ОСВЕН ТОВА И КУПУВАШЕ ДО СЕГА.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези АБСОЛЮТНО ЛУДИ ли са?
17
15
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПРАВИЛНО!! КОМУНДЕЛИСТАН ПО ИЗВЕСТЕН КАТО ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕН ОТ ВСИЧКИ ПАЗАРИ !!! ДАНО СЕ ОПОМНЯТ СКОРО И ДА ПРЕСТАНАТ ДА КУПУВАТ ГАЗ ОТ КОМУНДЕЛИСТАН!
16
14
 
3
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Смажете ги със снакции!!!Така им се пара да примитивите!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До гейски сплетни! или журналогейски преводи...
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
14: да ама не, Русия е на второ място в света по добив на злато, 366 тона и само за сравнение БГ добива под 4 които заминават 99% за Канада. Така че сега очаквай цената на златото да скочи с поне 20%
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
чета между редовете и очаквам златото да скочи над 3000$ за трой унция. Запада пак ще си вкара автогол, за кой ли път. Аман вече. Ама тях не ги интересува защото заплатките са им по 14000 евро ама ние с 1000 евро ще го духаме, ще пеем, ще ходим пеша и ще ни е студено докато ни стърже корема.
12
2
 
21
 
! Отговори
Е нема се научат! преди 1 месец
Скочиха на газовата мотика, после скочиха на зърнената мотика, сега искат да сочат на мотиката с ценните метали! И тия 'умници' ли си збраме да ни покровителстват?
11
0
 
20
 
! Отговори
ПО газовата схема? преди 1 месец
Златото не се разваля също! И може да се трупа за съхранение неограничено дълго време. Само дето липсата на определени обеми ще му качи цената което ще доведе до печалба от подвключване и покръстване на руското зллато през азитските пазари!
10
1
 
23
 
! Отговори
Един преди 1 месец
ЕС няма как да забрани износа на руско злато от Русия!Друг е въпроса че може да си забрани вноса му...но всички виждаме резултата от самозабраните и самосанкциите им!
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шулц, ще ти набият обръчите. Какво го даваш независим. САЩ командват ЕС, така че слушаш и изпълняваш.
8
0
 
9
 
! Отговори
Отстрани погледнато преди 1 месец
защото не могат да продават чипове на Русия - искат да спрат производството изобщо!