Чуков: Ответните мерки на Русия ще имат отношение към енергетиката

Президентът отдавна трябва да е в течение на това, което се случва
30 юни 2022 11:53, Анисия Иванова
49

Какви ще са последствията за България след изгонването на руските дипломати и какво да очакваме от срещата на НАТО?

"Ако погледнем към това, което се случи последните дни, разбираме, че премиерът казва от началото, че той е взел решението. След това се оказва, че не той е взел решението, а го е взел Съветът по сигурността към Министерския съвет. Първо, ако е имало наистина такъв съвет и там присъстват, съгласно нормативните документи двама представители на президента. Президентът отдавна трябва да е в течение на това, което се случва, но първата работа на Радев беше да каже, че не участва и не знае нищо по случая", посочи международният анализатор Боян Чуков в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Оказва се, че нотата е подписана от заместник на външния министър, който няма право да го направи това. Затова юристи като проф. Киров и Десислава Атанасова от ГЕРБ, намекнаха, че става дума за взимане на решение, което е абсолютно нелегитимно и противоречи на българските закони. Министър-председателят показа още веднъж презрение към българската държава и Конституция. Ние ставаме за смях и пред чужденците", заяви Чуков.

По думите му от руска страна е казано, че ответните мерки ще бъдат политически, дипломатически и асиметрични.

"Асиметричните мерки, които взима Русия към подобни случаи, винаги имат някакво отношение към енергетиката. Имаме взривяване на дипломатическите отношения между Русия и България. Остава една огромна черна дупка, която не е в полза нито на Русия, нито на България", допълни международният анализатор пред Bulgaria ON AIR.

"Руският президент веднага отговори на вдигането на ветото на Турция за присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО. Той каза, че това не ги смущава, но веднага ще бъдат взети контрамерки. Виждаме, че вече на територията на Беларус ще бъде разположено ядрено оръжие. Няма обаче да има голям сблъсък или конфликт. Никой не се готви за реална война на европейския континент", завърши Боян Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може ли някой да обясни как в държави като Украйна и Сирия, които са във война бензина е по-евтин от у нас???
18
13
 
12
 
! Отговори
Водят хибридна война преди 1 година
Чрез посолството си опитват да правят саботажи. Сега точно в предизборната обстановка. За това държавата ни взе мерки и им намали състава на посолството.
17
16
 
11
 
! Отговори
Какво повече? преди 1 година
Спряха газовите доставки. В същото време подвастните им агентите/продажниците саботираха ПАВЕЦ Чиара. Повече не могат да направят. Гориво за АЕЦ си имаме на склад за много години. И без бензин няма да останем защото Лукойл не са единствените бензиностанции. Реално вече са направили каквито бели могат и повече поразии в не могат да направят в енергетиката.
16
7
 
25
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Ще плащаме с глад промяната на канадеца и дружинката му
15
11
 
19
 
! Отговори
Пунчо преди 1 година
До Анонимен"Чакам с нетърпение бензин по 5 -6 лева, за да разберат всички колко ни е скъпа руско-българската дружба."Това с дружбата добре, но я кажи защо след като Сърбия са първи дружки с Русия, и при тях бензина е на същата цена като при нас, че и малко отгоре?Нали са приятели с Рашките?!Що при тях бензина не е 2 лв.?За един приятел питам.
14
0
 
10
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Така, не говоря в далечен план, а за тази зима конкретно. Никъде не е писано дългосрочно какво ще стане, понеже никой не знае. Надявам се вече да има разбрали! И този Гап при суровините, няма как да се запълни дори да падне ембаргото на Иран. Проверете! Ясно е, че света няма да е същия в дългосрочен план, но не е ясно още кои ще са победителите и кои губещите. За сега е ясно, че обикновените потребители навсякъде ще са губещите и ще платят дълга!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Скача,ама какво. ::::Как какво. Всичко. Инфлацията у нас е два пъти по голяма от европейската. Така ,че и бензина може да стане два пъти европейския. а цената в държавата не се определя от ОПЕК ами от нашите мушмороци. Петрола в момента е на цена като 2013 ама виж цената на бензина каква е. И тогава и инфлацията ще е 200%.И тогава ще стане дядо Йоцо гледа къде зимуват раците.
12
5
 
17
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
Тоя Чуков няма една прогноза, която да е близка до реалността. Какви ли глепости не наговори в последните години. На 19.2.2022 обясняваше как няма вариант Русия да нападне Украйна, на 24.2.2022 обясняваше че целта на Русия не е окупация , а смяна на правителството, на 25.2.2022 същия обясняваше как така наречената операция ще приключи успешно за Русия в рамките на 4 до 7 дена. Със същия успех могат да хванат някой таскиджия да разтега локуми, даже таксиджията все ще познае нещо.
11
16
 
6
 
! Отговори
За по-неразбралите преди 1 година
До Пп.Алтернативи винаги има.Стига да ги търси човек.И да,всяко нещо си има цена.И ако цената са една,или няколко студени зими бъди сигурен,че Европа ще плати тази цена,за да спечели в по-далечен план.Защото не може вечно да извиваш ръце с цените на енергоресурсите.Ще се търсят и ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ алтернативи.Бъди сигурен!
10
15
 
4
 
! Отговори
Скача,ама какво преди 1 година
До Анонимен...........Скача?АЕЦ Козлодуй е Българско предприятие и няма как да затвори.Чехите например се договорих за Американско ядрено гориво,значи и така може.Няма как Лукойл да затвори,защото е частно дружество и трябва да работи,за да генерира печалби!И бензина няма как да стане 10 лева,защото освен Русия петрол имат и ОПЕК,а те нямат такъв интерес да видигат безбожно цените!
9
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЕЦ Козлодуй и Лукойл затварят. Тока скача или режим на тока. Бензина ще е 10 лева или бензиностанции затварят.
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекален светец и Богу не е драг. Но на нас по- ни отива На гол тумбак чифте пищови.
7
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам с нетърпение бензин по 5 -6 лева, за да разберат всички колко ни е скъпа руско-българската дружба. Почти като онзи анекдот - Скъпи гости, колкото повече стоите на масата ми толкова по-скъпи ми ставате. Май е време да си ходите!
6
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чуков, преди време ти каза ,че на 16 март руската армия ще превземе Одеса и войната ще свърши. Днес сме последният ден на юни. Дори БСП те разкараха, защото си голям специалист?!!!
5
11
 
23
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Такааааа за неразбраните, няма алтернатива на руските енергийни източници като цяло. И при газа и при петрола и при метали, зърнени... всичко. Ако имаше Европа отдавна щеше да ги е преодоляла. Затова освен бг и цяла Европа ще страда от ситуацията.И да Европа опитва да се диверсифицира и вчера забрани ДВГ двигателите от 2035 ще прави повече веи но затова трябва време, а тя го няма.Очаквайте бедна и студена зима за която трябва да благодарим и на пп. Битката е САЩ и Китай реално на всички фронтове
4
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киртака закопа държавата.
3
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ни спрат и нефта и дизела ще стане 5-6 лева, а после въобще няма и да има откъде да се зареди. Но САЩ ще ни обещаят един танкер да дойде дигодина и ще ни напомнят колко е лош комунизма и ние щастливи ще ходим пеш по демократичен начин. А Киро ще бяга през 9 страни в Канада.
2
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като сами сме се набутали в това блато, излизането няма да е лесно. Да се намерят националните предатели, които ни направиха зависими от руските енергоизточници над 90%
1
17
 
11
 
! Отговори
Pyramid преди 1 година
Моме "юрист"-ке, що си нервна? Русия има далеч по-скоро ни нужди от кредити и с порядък по-малко кредити от щатите а, значи, може И НЕ Е така уязвима по кредитна линия, както "могъщият" Запад. Могъщ, могъщ - колко да е могъщ, като така яко САМ Е ЗАДЛЪЖНЯЛ? Тези "юнаци", душата, сами се простреляха в крака и лошата новина е че, им идва отвътре С ТАКИВА няма нужда да воюваш ядрено. Те сами си се разрушават отвътре. Са Ко досега не бе си го видяла... Хората (за разлика от животните), виждат с ума. Въпрос: - САМО ТОЛКОВА ли виждаш?