Корнелия Нинова: Никой не дава убедителни доказателства за шпионажа

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не са виждали доклада на ДАНС
30 юни 2022 09:05, Петя Славова
42
Корнелия Нинова: Никой не дава убедителни доказателства за шпионажа
Снимка: БГНЕС

"Това решение е неразумно. То е безпрецедентно и никоя държава в света не си е позволявала такова нещо. ОТ САЩ са изгонени 58 дипломати и това е на ръба на скъсване на дипломатическите отношения". Така коментира пред Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова скандала с изгонването на 70 руски дипломати.

Но според нея, никой не е дал убедителни доказателства за шпионажа. "Този уж доклад на ДАНС ние не сме го виждали", разясни тя.

Още по темата

След новината за дипломатите, Корнелия Нинова спря преговорите между ПП и БСП за ново правителство. Тя заяви, че първо се е обадила на Петков да го уведоми и после е съобщила новината на медиите.

"Казах му, че групата е взела такова решение и след 5 минути ще сляза пред медиите да го обявя", уточни тя.

"България трябва да е суверенна и независима държава и никоя външна сила не трябва да участва в управлението й.

По думите й, снощи премиерът в оставка Кирил Петков е поискал среща с парламентарната група на БСП. "Не зная за какво. Днес ще имаме. Предстои ни някакъв разговор", допълни тя.

"Извън конкретния казус да мислим дали това би навредило на българския национален интерес", попита тя и отговори положително.

Това ще повлияе на българската икономика, на туризма, на цени, на газ, петрол. Големите държави вижте какво прави - Еманюел Макрон си говори с Путин, Германия реши да не прекъсва доставките на газ, защото си мисли за икономиката и семействата.

Нинова заяви, че Теодора Генчовска на една от оперативните заседания е поднесла информация за руските дипломати - какъв е броят им тук и какъв е нашият в Русия и каква реципрочност да се търси. Но тогава Нинова заявила, че не е приемливо да има изгонване на дипломати.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
555 преди 1 година
Боже събери си версиите. Нямало даказателства. Може би очаква писмени признания. Едва ли има някой който да си мисли че целия персонал на посолствата (не само руското а и други)се занимава с това което пише във Виенската конвенция. Тия 150 човека според Нинова по цял ден редят пасианси. Писна ми политиците да правят изказвания, все едно ние, които ги слушаме сме с интелигентност на амеба.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оффффффффффффффф! На тая и трябват доказателства и то убедителни! Алоооууу мръшо! Ти не си съдия или каквато и да била, не си и Министър на Външните работи. Гледай си твойта работа. Пределно ясно на ВСИЧКИ ни е, че и Руснаци и Американци и Израелци и Турци, че даже и Румънци ни подслушват и шпионират постоянно правителството от техните посолства! Както и нашите в чужбина се опитват да правят същото! Работата на нашите служби за контрашпионаж е да спрат изтичане на секретни данни! Стига вече!
25
1
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До баба мара - верно ли бе, тр/ол? А да създават "националистически" партии като тая на Копейкин и да разцепват общественото мнение в България? А? И това ли е "провокация" на ЦРУ? Оня от "българския" Хан Кубрат сам се хвалеше колко бил гъст с "Вълците на Путин". Тея г.дове трябваше преди години да бъдат изхвърлени. Не се прави на луд като идейната ти майчица Нинова!
24
1
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Нинова, не се прави на луда! Ясно е за всички, че нямат какво да шпионират тук. Трите ни танка и двата самолета карани от соло-тшаци на Льотчика, който пък е на повода на Путин - не са от особен интерес. Тези хора както много добре знаеш са създавали тук "националистически" партии като тая на Копейкин, "движения" като Хан Кубрат - соло-тшаци на Валентин Златев - и съответно на Путин, "движение" Русофили и други които да ни теглят в блатото. Резултата - българите разцепени близо 50 на 50.
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много меко го дава правителството! Трябва да обявим война на Русия! Така ще спасим Украйна и света!!!
22
4
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
изобщо няма шпионаж защото няма какво да шпионират това е елементарнапровокация на цру и аморалният тип я изпълни проверка на общ настроениекакво стана с малкото самолетче ескортирано от нато до българия никои неговори на тази тема
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.13 Бъркаш, Пу Пу е проамериканска партия, проевропейски са ГЕРБ и ДПС. Боце е доста гъст с Манфред Вебер, отскоро председател на ЕНП, и няма сериозни отношения със САЩ. Не е и толкова арогантен и брутален като Просто Киро, няма и дар да лъже и сетне да топи други за всяка изречена от него лъжа. Напоследък на К.П. му се налага всекидневно да лъже и няма да спре, докато от опозиционната коалиция плюс гласовете и на ИТН и БСП не го изгонят и изпратят под конвой в Канада.
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова не е съвсем глупава и може да разбере, че не хора на ДАНС са съобщил на премиер Просто Киро за шпионски афери на руснаци от посолството, а той им е наредил да напишат доклад с такива твърдения и те нали са отзивчиви - сигурно са написали нещо, а зам.министърката на МВнР Ирена е заместила титуляра министър на Външните работи и е отвяла плявата на 70 дипломати. Предатели в България дал Господ, за всяко нещо и за всеки случай ще се намерят.
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро няма никакви шансове за Гинес. През 80-те г. на миналия век Великобритания гони наведнъж тамън 108 руски дипломати. Руските дипломати най-обичат Лондон, Виена и Берлин. Тукашните руски дипломати са трета категория - мързеливци, некадърници и пияндурки. Но пък цели дузини от русофили-майцепродавци и руски поцелуйковци ги обслужват, даже често за без пари. Мутрафонова е от партията на Жириновски, коалиционната слугиня на Путинова партия, имитираща демокрация в Русия. нещо като БЗНС някога.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнела нали беше следователка преди години, разбира ги тия работи с доказателствата.
17
0
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
ЧАО Корни. Повече парламент няма да видиш :)))))))))))))))))))))))))))
16
4
 
17
 
! Отговори
Вова Путин преди 1 година
Скъпа ми Корнелия, моля те да се успокоиш за да не получиш нервен пристъп. Не се притеснявай за 70-те другаря - те и без това не се справяха добре. Сега важното е другарката Митрофанова да остане в Задунайская губерния за да дерзае за родину. И ти си ни нужна - в новото правителство ще разчитаме на твоето деструктивно присъствие. вярвам в теб. Дерзай! Твой Вова.
15
8
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Стига глупости. Приятелю, интересите на България от около 30 години не съвпадат с интересите на русия. Проблема за интересите на българия не е, че са изгонили 70 шпионина, а че са изгонили само 70 шпионина.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази дори и да нагълта шнорхела на руския шпионин, пак ще каже че няма убедителни доказателства
13
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам що проруски партии има в България стигам до извода че България няма да я бъде. Оказа се че само ПП и ДБ са проевропейски.
12
4
 
9
 
! Отговори
Рекорд на Гинес преди 1 година
Киро да кандидатства за рекорд на Гинес за най-много изгонени наведнъж дипломати. Рекордът си е рекорд, така на Кирил Петков ще му научат името и извън България. Това ще му остане като спомен от премиерството.
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГАТО РУСИЯ ТИ Е ПО- МИЛА ОТ БЪЛГАРИЯ..
10
4
 
1
 
! Отговори
ХААХ преди 1 година
А СКЪСВАНЕТО НА ОТНОШЕНИЯТА Е В УЮЪРБ НА РУСИЯ! ПРИ ТАЯ ИЗОЛАЦИЯ И ПРИ ТИЯ 200 ГОДИШНИ УСЛИЛИЯ И АГЕНТИ В БЪЛГАРИЯ ДА СЛОЖИШ ТОЧКА НАПРАВО СИ АБСОЛЮТЕН НЕККАДЪРНИК! ПЛЮЕШ НА УСИЛИЯТА ОТ ПЕТЪР ВЕЛИКИ НАСАМ ЗА ВЛИЯНИЕ НА БАЛКАНИТЕ!
9
11
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 6: Става дума за интересите на България. Разклати си малко манерката, помисли преди да пишеш. Точно ние ли трябва да правим рекорд като за Гинес с най-много изгонени дипломати? А да не говорим, дали точно сега трябваше да се прави.
8
1
 
10
 
! Отговори
поглед преди 1 година
Докато се заобикалят българските закони, поставят се други лица да вършат подривна дейност, насочена в полза на други държави и против интересите на българската, манипулират, вербуват и увличат наши хора под предтекст, че са "приятели", а в същото време работят тайно зад гърба им - такива доказателства, каквито Нинова си въобразява, че някой ще и предостави - не са нужни за да бъдат изгонени едни навлеци от тук.