Рашков: Имаме 15 дипломати в Русия, техните са десет пъти повече

Засилен бил дипломатическият интерес към малка държава като България
30 юни 2022 16:12, Анисия Иванова
156
Рашков: Имаме 15 дипломати в Русия, техните са десет пъти повече
Снимка: БГНЕС

Решението за експулсирането на 70 руски дипломати от България не е взето еднолично. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков. Той добави, че темата с числеността на дипломатите в посолството на Руската федерация в София е обсъждана не само на Съвета по сигурността, но и на заседания на Министерския съвет.

Още по темата

Рашков посочи, че България има 15 дипломати в Русия, а Руската федерация е изпратила десет пъти повече лица с дипломатически ранг в нашата страна. "Може ли да предположим, че те имат изключително засилен дипломатически интерес към една малка държава като България? Аз свързвам това огромно присъствие с нещо друго, което беше намекнато от премиера", коментира още вътрешният министър.

Той е на мнение, че в България има политически групи, които са поляризирани в отношенията си с Руската федерация и това създава повече напрежение от необходимото. (БТА)


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
2
 
! Отговори
Рашков.... преди 1 месец
и ти ли бе... стана за 30 себърникаМи нормално е да имаме 15 човека та българия е по малка по население от половин Москва явно никога не е късно да станеш заре...л
130
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен вдигат шум за да избегнат въпросите относно обещаните лъжи за това изгониха готвачи и кви ли не
129
2
 
2
 
! Отговори
Възраждане-Враца преди 1 месец
Да. България е малка и незначителна държава. Само че за шефовете на Киро и Кокоро от Стейт Департамент. Нали още през 1990 г. Ран-Ът планира да сме под 5 милиона. Благодарение на такива индивиди всичко върви по план.
128
2
 
5
 
! Отговори
Рашков преди 1 месец
Рашков, по корем лазехте пред руснаците и им целувахте задните части, а сега се обърнахте на 180 градуса!
127
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ботев и левски са умряли напразно. петков и рашков са гавра със жертвата на тези велики българи.
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашков, макар че преподаваш в ЮФ на СУ би трябвало да знаеш, че Нефтохимът работи с руски нефт Урал и настройката на технологичния процес за американския сорт Брент ще отнеме минимум 1,5-2 години. Киро може да нареди тази настройка да стане за половин-една година, но след първата авария хората на Ротшилд ще го гонят и в Канада. АЕЦът работи с графитови руски пръти. Канадецът може да нареди ВЕДНАГА замяна с американски или френски като по-качествени, но аварията на реакторите е гарантирана.
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дамаджаната има повече апартаментии отколкото имаме дипломати в Расията
124
1
 
8
 
! Отговори
имаме преди 1 месец
некадъърни башш заптиета кат дамаджанкоф заслужаващи оставка, ама мижи да те лажем
123
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още един доказан лъжец се изказа.
122
0
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 1 месец
До 124. А колко са българите в Щатите?
121
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе а колко са краварите тука?
120
5
 
7
 
! Отговори
До 103 преди 1 месец
И аз отивам в Канада, ако тук ще живея отново в раша мизерия. Но нама да се случи!! България е ЕС и НАТО...СЛАВА НА ГОСПОД!!!
119
5
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 1 месец
Всички да се махат, начело с онази нахална бабичка. Не ни е виновен запада, а такива, като тези изгонените работещи успоредно с нашите политици за просперитета на Русия. Всички знаем нашите политици, който управляват България последните 30г на кой строй са възпитаници. И изглежда толкова лицемерно, да ползваш всичко западно, децата ти да учат на запад, да искаш свободата на запада, а като чуеш за Рашка, дупето да се отваря като пещера.
118
8
 
13
 
! Отговори
Нов преди 1 месец
Киро се оказа много просто момче. От търговец на пробиотици да станеш премиер.Да се маха този ''умник'' .
117
12
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
САЩ е съюзник на България и гарант за безопасността ни, Фашиска Просия ни е враг Номер 1 и агресор, приближаващ военните си бази към нашата територия. Така стоят нещата.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стана от масата да дойде каже нещо.
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ти ли, Бруте?!!
114
1
 
13
 
! Отговори
Страхил преди 1 месец
Дамаджанатами падна в очите от момента в който размахваше една хартийка с имената на 78 политици и магистрати /пред лицето на Сашо Диков в Евроком/,държащи милиони долари в банкови сметки разпръснати в офшорни зонииз четирите краища по света. Там в ефира той официално обеща че ще обяви техните имена в срок от две седмици. Но когато се разчу и за неговите 19 недвижими имота, собственост на него и съпругата му /нотариус/, всичко потъна в небитието . . .
113
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тръгнал да сравнява едно малко село с една галатика. И 15 са ни много. Сега ми кажи колко ФАЩ има в Булг аристан? и тях няма ли да намалите ако гледаме тук нещо размери ли не знам
112
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Просто Киро само пунтира. Руснаците няма да си тръгнат, нарочно им е дал 70 часа, за да вдигнат пушилка и да се отмени решението. Ако искаше да ги изгони насериозно, щеше да им даде 6-8 часа и досега всичко да е приключило и забравено. Киро участва в големия театър за дискредитиране на европейската идея, заедно със Фат мака и всички останали бивши комунисти и русофили.