Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България

Въпросът ще бъде разгледан от Министерството на външните работи
Обновена: 1 юли 2022 17:45 | 1 юли 2022 17:37, Анисия Иванова
403
Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България
Снимка: БГНЕС

Въпросът за закриване на руското посолство в България ще бъде разгледан от външното министерство на Русия, а ако е необходимо, ще се докладва на руския президент Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс.

По-рано днес руският посланик в България Елеонора Митрофанова направи изявление на страницата на руската дипломатическа мисия в социалните мрежи. Тя каза, че обръщението на руската страна към българското външно министерство е било пренебрегнато.

Още по темата

"За съжаление, нашето обръщение към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам без отлагане да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков", заяви Митрофанова.

Песков отговори на въпроса на Интерфакс дали Кремъл е получил обръщението на ръководителя на дипломатическата мисия и дали то ще бъде разгледано. "(Въпросът) ще бъде разгледан от Министерството на външните работи (на Русия) и ако е необходимо, ще бъде докладван на президента", заяви говорителят на Кремъл. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: кремълДмитрий Песков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябва да ги извозят с лай,,,нарка да знаят къде се връщат )))
42
12
 
12
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Киро Канадеца като цяло си е тъпо парче и окъка много неща в България за 0 време,обаче с тва къде накрая на мандата си изгони руснаците направо ми се издигна в очите:):):)Да се махат и да си вземат на тръгване паметника на съвецката армия:)):)
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Някой да пусне една уеб камера към посолството им да гледаме как пуши, докато горят документите. Или избират папа и там?!" --- не бе.. блъфират.. а за как се избира папа в посолства питай на козяк.. там не е като да нямат опит.
40
18
 
13
 
! Отговори
….. преди 1 година
Хора опомнете се!!! Очевадно е, че на ПП е платено да набутат България във война както на Зеленски бяха платени милиарди!!!! Какъв е проблема на БГ гражданите с руските дипломати? Ще ви кажа - НИКАКЪВ. Престъпниците Петков и Василев са прибрали дебели американски милиони, за да набутат държавата в конфликт и по този начин да допринесат за натягането на напрежението около Русия / предвид факта че сме в НАТО и ЕС, това им дава права да нападнат Москва, ако тя нападне нас /.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да пусне една уеб камера към посолството им да гледаме как пуши, докато горят документите. Или избират папа и там?!
38
11
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Този сайт е подпорка на Кирчо и е бъкан с ***.2 дни не дават коментари, търкат постове.Е*** свобода на словото.
37
5
 
10
 
! Отговори
ъъ преди 1 година
До АТАКИСТ - не ние затваряме посолството - имат си над 40 дипломата. Просто си мислят, че театъра с ролята им на жертва все още минава. От няколко месеца това не върви вече, но бавно стоплят. Отделно, принципът на реципрочност дефинира дипломатите да са равен брой. Ние имаме 12, те имат 150, е...какво крякат тогава. Сега са 45, пак са доста, нищо им няма, просто така са научени - винаги да сочат другите и винаги да се правят на жертви. Това говори много за "културата" на държавата им.
36
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете пишете... че на есен белене ви чака! Все американска сгаан директно там! хахахахаха
35
3
 
9
 
! Отговори
Баба ми преди 1 година
цял живот кола с петрол от руската м..а е карала и *** е хранела аааааааа...Айде може и без тияяяя.
34
4
 
4
 
! Отговори
До шваба преди 1 година
Важното е, че ти ще си надживееш децата. Още тази година.
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Rrr КРИМ е турски Впро4ем русия е била васал на турция БЛ,,АД московска )))
32
9
 
15
 
! Отговори
ссс преди 1 година
Айде да си ходят вече, че изнесоха всичко. Достатъчно са ни наще крадци.
31
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия първа сложи България в графа "враждебна държава" ,а да държиш 70 дипломата във враждебна държава е доста смешно !!!
30
11
 
6
 
! Отговори
шваба преди 1 година
До Германец "Този и шефът му защо са още живи?" ---- не само са още живи, но ще надживеят серящия джо.. а най-вероятно и 99% от останалите хора като започнат да хвърчат бомбичките!
29
10
 
10
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Докладвайте като фалшиви новини или реч на омразата постовете на троловете на Копейкин във ФБ и се наслаждавайте как един след друг пропагаднтите им канали биват заглушавани!
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от посолството дими пове4е от горящата руска техника на остров змиски след бякството им Горят докоменти ))
27
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
закривай и дим да ги няма!!! агресорите вън!
26
0
 
4
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
Скункси.Гледай по ведро деди.Живот не остана ааааа......
25
14
 
17
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Ми айде по-живо, вземайте си и Лукойл, вземайте си и посолствата, вземайте си рубладжиите и се махайте...
24
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хахаха "Жендърчето на снимката да си избръсне девственото мустаче, че още има засъхнало мъжко мляко от чишката на жужето путин." ---- да не гледаш някоя снимка на ес и американския "елит"?