Русия твърди, че войските ѝ са обкръжили Лисичанск

Засега няма коментар от украинска страна
85
Русия твърди, че войските ѝ са обкръжили Лисичанск
Снимка: БГНЕС

Руските войски са обкръжили източния украински град Лисичанск, последния голям украински бастион в Луганска област, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА.

Ведомството заяви, че руските войски са превзели селата около Лисичанск и по този начин са обкръжили напълно града, и добави, че в момента водят боеве с украинските сили вътре в самия град.

"Руските войски и подразделенията на Луганската народна република се сражават вътре в самия Лисичанск, напълно побеждавайки обкръжения враг", посочи ведомството.

Засега няма коментар от украинска страна.

Руското министерство на отбраната добави, че е ударило военна инфраструктура в източния украински град Харков и база, използвана от чуждестранни бойци в покрайнините на Николаев на юг.

Русия съсредоточи усилията си върху изтласкването на украинските войски от двете донбаски области Донецк и Луганск, където подкрепяни от Москва сепаратисти воюват срещу Киев от времето на първата руска военна интервенция в Украйна през 2014 г., отбелзва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да допълня, Мариопул го обявяваха около 5 пъти за превзет, а Севернодонецк около 3 пъти за напълно освободен (от всички хора...явно), а трябваше да го вземат месец преди това!!! Всеки път руслямските новини са в далечното бъдеще...
35
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо само руzки медии твърдят че Лисичанск е превзет, как тъй нито една медия по света не е осведомена за това събитие? Някой сеща ли се?
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е новина от преди 2-3 дни. Днес вече руския главнокомандуващ докладва, че градът е превзет, както и цялата територия на т. нар. Луганска република
33
2
 
15
 
! Отговори
за сведение на СМРАД преди 1 година
Лисичанск е превзет от Ахмат сила, казаците и руснаците. *** гледайте и други канали освен СНН
32
5
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Още вчера Лисичанск беше изцяло освободен. Там нямат и никакво желание да го защитават украинските военни. Просто мислят начин кал да избягат живи или да се предадат. ЛНР е изцяло освободена, а линията на фронта се премести към Северск-Бахмут. Според информацията няма да издържи дълго, предвид неблагоприя за Украйна терен в района.
31
6
 
15
 
! Отговори
Приключиха вече преди 1 година
Интерфакс: Както съобщи ген. Сергей Шойгу, в резултат на успешни военни действия въоръжените сили на Руската федерация, съвместно с частите на Луганската народна република, установиха пълен контрол над град Лисичанск и редица близките населени места, най-големите от които са Белогоровка, Новодружеск, Малорязанцево и Белая гора.
30
3
 
24
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 1 година
Терористите са вашите ''юначни'' бандеровци и апапите им от двете страни на атлантика, които се крият зад живи щитове от жени и деца! Но Путин ще ги смели бавно, за да е по-голяма тръпката!
29
24
 
4
 
! Отговори
до 32 славянина преди 1 година
Освободители, или окупатори. Не е едно и също. Май е второто. А най-правилното е терористи.
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, Велики славянино, досега путин беше ли го забранил?
27
3
 
24
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СВЕТОВНИТЕ АГЕНЦИИ , РАЗЛИЧНИ ОТ НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА ГО СЪОБЩИХА ОНЗИ ДЕН , ПОКАЗАХА И ВИДЕА С КАДИРОВЦИ И РУСИ С ЗНАМЕНА НА ПОБЕДАТА , РУСКИ И ЧЕЧЕНСКИ !!!
26
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук из коментарите се подмятат прекалено много момчета, жертви на руската болшевишка пропаганда! А разбраха ли защо изритаха 70 руски шпиони от България?
25
5
 
14
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 1 година
Путин преди няколко дне подписа указ за разрешаване на паралелен внос на всичко това, така че спи спокойно, сибироидите ще имат всичко необходимо, за да ви наврат в г.йски г.з, където ви е мястото!
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ве от къде ви намират все такива удушени ***? Луганск вече е свободен, а тука някаква си пише, че евентуално бил обкръжен.
23
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РФ ще осводи българите от западните марионетки за пореден път !
22
4
 
31
 
! Отговори
Венелин преди 1 година
Към момента градът е превзет от руснаците напълно, а жителите обикалят по улиците с руски знамена и се радват. Луганската република е прочистена 100 %, но ръководството на луганската милиция заявило, че ще продължат да воюват, докато премахнат всички заплахи за републиката. Предвид, че на Украйна се доставят все по-далекобойни оръжия, сигурно до полската граница.
21
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24- ПУТИН АКО БЪРЗАШЕ ДО СЕГА УКРИЯ ЩЕШЕ ДА Е СПОМЕН.
20
7
 
18
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Прочистват Лисичанск от 2000 украинци.. след 3-4 дни и Лисичанск ще е напълно изчистен.
19
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От много освобождаване жива майка с дете и цяла сграда не останаха. От руснак по-лошо няма
18
1
 
14
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Лошо за нашите цени и военни инвестиции.
17
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бърза путин, бърза! Знае че не издържи дълга война! Военните заводи на сибироидите замират поради забрана за износ за русия на чипове, софтуер, полупроводници и други стратегически материали необходими на военните заводи, което ще внесе дисбаланс между оръжията на укрите и сибироидите в полза на укрите! Накрая сибироидите ще се млатят с прави лопати! Бързай путине, бързай! Изцеди ударно всички силици и живот на opдuте! Видов ден идва!