Зеленски зове за помощ за възстановяването на Украйна, нужни са милиарди

Войната е далеч от своя край
271
Зеленски зове за помощ за възстановяването на Украйна, нужни са милиарди
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за международна помощ за възстановяването на страната след края на войната, предаде БТА като се позова на ДПА.

Още по темата

"Необходимо е не само да бъде възстановено всичко, което са унищожили окупаторите, но и да се положат основите на нашия живот - безопасен, модерен, удобен, достъпен", каза той в среднощното си видеообръщение. По думите му ще са нужни "огромни инвестиции, милиарди, нови технологии, по-добри практики, нови институции и разбира се реформи". "Няма значение колко ни е трудно днес; не трябва да забравяме, че ще има утре", допълни украинският президент.

Зеленски използва видеообръщението си, за да напомни на своите съграждани, че войната е далеч от своя край.

"Нейната жестокост се засилва на някои место и това не бива да се забравя", каза той и призова украинците да помагат на пострадалите в конфликта.

За понеделник в Лугано, Швейцария, е насрочена конференция на потенциални около 40 донора, на която правителството в Киев възнамерява за пръв път да изложи приоритетите си за възстановяването на опустошената от войната страна. "Всъщност това е най-големият икономически проект на нашето време в Европа и изключителна възможност за изява на всяка държава, на всяка компания, които ще поканим да работят в Украйна", каза  Володимир Зеленски, цитиран от украинската агенция УНИАН. Той добави, че от бойните действия е пострадала територията на десет области в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
Komentar1 преди 1 година
От голяма държава в държава град. Защо ли?
181
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Вземи всички БГ политици в Украйна от това по голяма помощ здраве му кажи. Ще се оправиш за 500 дни.
180
0
 
2
 
! Отговори
Бягай преди 1 година
Фашага....на кол всички,вашата....
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На България й трябват десетки милиарди за възстановяване от Простото, Кака и Гнома.
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МНЕНИЕ - Защо не видиш как е възстановен Грозни . Един Страхотен център и сградите от покрайнините които се държат са още с дупки от войната , а тази война приключи ок 2000г ако не се лъжа
177
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя просяк е много досаден.
176
0
 
4
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ТОЯ ПОБЪРКАН НАРКОМАН И СЛУГА НА С.А.Щ. КАКВО ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯВА КАТО ПОЧТИ НЯМА УКРАИНА?
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми те ако му бяха дали половината от тия пари украйна щеше да е швейцария- ама сега требе още украинци да се поизтрипят - па ако не стигнат наред е българия- странна работа - напровиха всичко възможно най-близките до русия народи да се държат най нагло- хотри са англосаксите ама тоя път няма да им мине номера- ние ще изгорим и на тех нема да им си размине- стояпо руската граница и не смеят да пр.ъднат- само насъскват изглупели и дрогирани народи да стават разходен материал заради тях
174
1
 
10
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Правилно ли прочетох- Зельо, шайката му и кулководите им, просто искат още пари да дерат от народите по света. Разбира се че Русия сама ще си възстановява превзетите територии. За своя сметка. Не че Русия ще има против, ако и Запада и специално ние ЕС помогнем за това. Аз обаче не мисля че Зеленски има това предвид. Каквото и да ви говорят-става дума за пари. Няма и да се задавят.
173
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Вчера бе 04.07.2022......................Ще бъде интересно на нормални хора,чиито мозъци не са промити от нацистката пропаганда,която ни залива ежедневно от нашите СМИ.
172
0
 
9
 
! Отговори
Вчера бе 04.07.2022 преди 1 година
умишлено дадох датата, мзащото в предаването "АнтиФейк", по централната руска, вчера говореха за него. Молътне работи от янъари 2021 год., защото натрупания върху покрива сняг е разрушил покрива - поддал е под снега. Нямаше разрушения следствие на взрив от 1тонна ракета, за каквато говорят. Малко по-късно,руснаците показаха и бомбардирано хале на завод с такава ракета - коренна разлика. Яка дупка, стърчащи дебели арматурни железа, каквито липсват в Мола! Гледайте го - ще ви е интересно!
171
0
 
10
 
! Отговори
Вчера бе 04.07.2022 преди 1 година
Тоя еврейски мошеник иска яко да краде! Пробутва фалшиви новини и си мисли, че някой му вярва! Типичен пример е "Атаката с високоточна руска ракета по Мола в Кременчук"! Ракетата е толкова точна, че дори и бутилките с алкохол си стояха подредени по стелажите и нито една не бе паднала на земята. Пред Мола нямаше пожарни коли и линейки, а хората си говореха по телефоните без да бягат! Нямаше жени и деца, а само мъже. Нямаше и дупка от "високоточната ракета", а също и осколки! Пълен фалшификат!
170
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърде голям разход. По-добре да я изравним със земята и да построим нещо друго на нейно място. ...Например Нов небесен Йерусалим.... Даже и плановете са готови.
169
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да искал 1 000 000 000 000 евро . Нарочно пиша с цифри 1000 милиарда евро . Да си направим сметка колко иска клоунът от Европа .
168
1
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Русия е обещала пълно възстановяване на тази територия .Ще изградят всичко наново .
167
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И АЗ ЗОВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД "БАЛКАНСКА БУРЯ" НА ЕС и НАТО, АЛА КОЙ МЕ ЧУВА?!!... ПРАЩАТ НИ САМО ЗЕЛЕНИ СКАКАЛЦИ И КОМИКСИ С F-16 ЗА З МИЛИАРДА!!!
166
1
 
9
 
! Отговори
Зеленски, чао! преди 1 година
Зеленски, разкарай се, ти си много вреден за цяла Европа, ето с тази песен те изпращаме:. https://youtube/watch?v=4CI3lhyNKfo
165
1
 
10
 
! Отговори
Вдигайте бели кърпи! преди 1 година
ДРАГИ УКРАИНЦИ, ВДИГАЙТЕ БЕЛИТЕ КЪРПИ И СЕ ПРЕДВАЙТЕ НА РУСНАЦИТЕ И СТОЙТЕ В ПЛЕН И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ В РОДНИТЕ СИ МЕСТА ДОКАТО НЕ ПРИКЛЮЧИ ВОЙНАТА, ЗА ДА НЕ ВИ ПРАТЯТ ОТНОВО ЗА ПУШЕЧНО МЕСО И ДА УМИРАТЕ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!.....ДРАГИ УКРАИНЦИ, ВДИГАЙТЕ БЕЛИТЕ КЪРПИ И СЕ ПРЕДВАЙТЕ НА БРАТЯТА ВИ РУСНАЦИ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕТЕ И ЖИВЕЕТЕ!
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ММС дарете си заплатата за да може Зеленски да управлява по-дълго.
163
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Този *** не разбра ли че е използвани след това ще бъде захвърлен. Жалко за украинския народ.