Новата цел пред руските сили - Славянск и Бахмут

Русия ще се опита да завладее цяла Донецка област
4 юли 2022 16:37, Йоана Цонева
73
Новата цел пред руските сили - Славянск и Бахмут
Снимка: БГНЕС

Русия ще смени основния си фокус във войната в Украйна и след превземането на Луганск ще се опита да завладее цялата Донецка област, заяви в интервю за "Ройтерс" губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай, предаде БТА.

Той посочи, че очаква Русия да атакува град Славянск и по-специално град Бахмут, като част от опитите ѝ да завладее целия регион Донбас в Източна Украйна. Москва каза, че е установила пълен контрол над Луганск, след като украинските сили се изтеглиха от бомбардирания град Лисичанск.

Още по темата
„От военна гледна точка не е добре да се напускат позиции, но в загубата на Лисичанск няма нищо фатално. Трябва да спечелим войната, а не битката за Лисичанск“, каза Гайдай и допълни, че изтеглянето от града е било „централизирано“, което ще рече, че е било планирано и по разпореждане, заради риска от това украинските сили да бъдат обкръжени. „За тях основната цел остава Донецка област. Славянск и Бахмут ще бъдат подложени на атака, вече започнаха много тежки обстрели срещу Бахмут“, каза Гайдай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БобиАз попитах за тебе каква полза има. Ще ти се повиши ли поне малко социалният ти статус или ще си останеш същият безработен Пурко. Оня, дето в края на филма беше останал само с едни бели гaщи и един кaвaл. Само че той е комедиен образ, вашият русофилският е водевилен.
42
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много стара новина вече всичко е под Руски контрол. Преди пет минути го гледах по Руската телевизия. Народа посреща Руснаците с букети целувки. Последно като за десерт ще завземат Киев а наркомана ще го обесят на кьсата му брада. Това за сведение на журналята.
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47.Боби е прав.Наистина руснаците използват нова тактика в Украйна като дълбаят с ракети и артилерия украинските позиции и след това пускат пехотата да довърши работата.Но тази тактика не е нова а е от ВСВ като по същият начин тогава дълбаеха Вермахта чак до Берлин.
40
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Фантасмагориите ти са нещо средно между комични и жалки. Казах ти, скоро ще разпространяваш поредните лъжи на Кремъл защо не напредват отвъд Донбас. Отговорът е, че не могат. :) Само се надявам, да не използват пак приказките за "добрата воля" както със Змийския остров :))))))
39
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Определено ще си помисли ... каквото си мислят всички военни суперсили в момента: че Русия е един голям фалшификат във военно отношение. :))) Особено Китайците се скъсват от смях като гледат "великата" руска армия какво представлява. :)))
38
1
 
10
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
"Русия ще смени основния си фокус във войната в Украйна и след превземането на Луганск ще се опита да завладее цялата Донецка област, заяви в интервю за "Ройтерс" губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай"---- Мъдър Пророк е този! Никой не се бе сетил за това, преди Ройтерс да ни информира за просветлението му! Въпреки че израза "ще се опита" , не е май много точен, две от думичките са излишни, а са само за цвят.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не е нова цел Ще изтрезнееш, има време. Твоите предшественици и те гледаха с отворена уста как СССР се разпада. Ти няма да се наложи да чакаш толкова дълго. :))))
36
5
 
14
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама "т.нар. "губернатор на Луганска област" Гайдай, или не знам си кой си там, назначен кой знай как си от неонацисткия режим в бивша Укриана, вече е просто никой, и не представлява нищо, тъй като цяла Луганска област вече е освободена от укро-неонацистите. Всяко негово "изявление" като това тук,буди недоумение, и най-важното- присмех. Лакардиите за "централизирано и планирано изтегляне от Лисичанск" и че видите ли "Трябва да спечелим войната, а не битката за Лисичанск, са връх в жанра..
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби "Не Умнико сега въпросът е: Ще спре ли експанзията на РФ на река ДНЕПР или ще бъде до западна граница!" Да се хванем ли на бас, че руснаците ще се окопаят в Донбас сега? Нямат сили за нищо повече. :)))))))
34
4
 
17
 
! Отговори
Не е нова цел преди 1 година
Целта е същата. Луганска и Донецка области плюс Запорожка и Херсонска, до момента. Януари Русия предложи просто да се спазят Минските споразумения тоест Донецка и Луганска области в състава на Украйна, като спазват правата на руските граждани и не само на тях. И НАТО да си спази обещанията да не се разширява на Изток. Обаче....Украйна и Юесей се присмяха. Нали? Три месеца по късно бандеровците загубиха четири области и това не е краят ! Сега пак им предлагат преговори..но те отказват. Губят !
33
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На хоризонта все повече се очертава тоталния разгром на Украйна.Време е Зеления и дядо Байдън да помолят Путин за мир.Ако направят достатъчно отстъпки червеният цар може и да се съгласи да прекрати операцията.Възможно е Путин да разреши една малка Украйна около западните граници със Полша.
32
9
 
23
 
! Отговори
Хоп преди 1 година
Хората посрещат руската армия като освободители, много от по възрастните със сълзи в очите "най после пак сме у дома" либералните медии и фашисткия режим на зеленски не могат да го преживеят.
31
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непрокопсаниците с портрети на Ботокса, какво ще ви донесе каквато и да било победа на Mopдор? По-образовани ли ще станете или ще си платите за зъболекар най-после. Не, същите нехигиенични бaкшиши и oбщaци ще си останете. Такива, дето радостта в живота им е да надуят Планета и да видят дъното. На бутилката. Иначе дъното отдавна сте го видели, още с раждането си. Вие сте продукт на пролетарската любов между тъкачка и шофьор на ЗИЛ, които са ви направили в склада на местния ДАП. Наздраве!
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Сергий Гайдай явно е без значение, че вече няма на какво до е губернатор. Той отдавна си седи в Киев и от там предава напълно достоверна информация за това, което се случва в Луганска област.
29
14
 
3
 
! Отговори
гост преди 1 година
И после - към Берлин! Дано му излезе цирей на гз на джджетo изпeрkaло.
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязахте ли, че човекът, забил руското знаме на балкона не е руски войник, а местен жител?
27
20
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
И какво излиза?Всички руски твърдения за украински нацисти,"Азов",НАТО и т.н. са бездарна руска пропаганда.Русия води завоевателна война.Довършва започнатото през 2014г.Опита се да заграби цяла Украйна,но не се получи.Сега ще се ограничи само до Донбас.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще победят,но не на фронта, така изглежда отстрани, немат онова нещо за военни действия, не могат да сформират армия, а имат население за 10 армии, шейм :))
25
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската мечка се събуди.Ядосана е и е гладна.Руската мечка мачка наред.
24
1
 
5
 
! Отговори
Тъпо е преди 1 година
Значи, войната там е мерене на ресурси. Защото война без ресурси е загубена. От една страна САЩ с нейните ресурси, а от друга 1/6-та от световната суша. Какви сметки още да му правим.