До няколко седмици Русия ще завладее Донбас, прогнозира експерт

В момента тя не може да атакува други части на Украйна, смята Майстер
10 юли 2022 11:06, Петя Славова
397
До няколко седмици Русия ще завладее Донбас, прогнозира експерт
Снимка: БГНЕС


Русия ще завладее целия Донбас до няколко седмици или един месец, прогнозира експертът по Русия в Германския съвет за международни отношения (DGAP) Щефан Майстер. В момента Русия не може да атакува други части на Украйна, тъй като вече не разполага с ресурси за това, заяви той в интервю за в. "Salzburger Nachrichten".

Още по темата

Путин обаче няма да се откаже. "Той би искал на един по-късен етап да завладее цяла Украйна ", казва Майстер. От Путин не бива да се очаква компромис. Западът трябва да разчита на превъоръжаването като възпиращ фактор: "Колкото по-малко инвестираме в нашата сигурност, толкова по-скъпо ще ни струва това в бъдеще."

Майстер отхвърля по-нататъшното затягане на санкциите срещу Русия. Според него, санкциите са достигнали своя връх: "Разходите за нас ще бъдат твърде високи, ако продължим." Вместо това е необходимо трайно да се откъснем от руската енергетика, смята експертът, цитиран от БГНЕС.

Според Майстер облекчаване на конфликта не се вижда: "Ще трябва да се справяме с агресивна Русия постоянно." Путин е готов да нападне и балтийските държави, ако види такава възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още по темата: УкрайнаРусиядонбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
7
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
За русия в НАТО влез в Ютюб и гледай Владимир Милов - НАТО. Там има видео записи от телевизията от 2002-ра година. Ще ти стане ясно. Всичко което пиша е документирано. За това, че русия ще е васал на Китай - да разбира се, че това ще е така. Васална зависимост имаме на лице когато Китай е единственият купувач на руските ресурси и единственият доставчик на техника. Монополистът Китай ще определя цените. Това е факт.
277
9
 
3
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
Напротив, предателят на интересите на русия се нарича Владимир Путин. Русия можеше да бъде силна уважавана държава в НАТО и ЕС и можеше да има страхотен военно-политически блок на запада заедно с русия срещу Китай. Но така нямаше да може да краде и да си изживее комплексите. А сега русия е фашистка държава и в Украйна я мразят. А русия става жалък васал на Китай. Всъщност Путин е най-големият предател на русия.
276
3
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Уф писнало ми е от неграмотни русофили които не знаят закона и се правят на интересни. Референдум може да се свика по искане на най-малко 20% от народните избраници. Това пише в закона. Влезте и прочетете. Така че вкарайте си 48 депутати и си организирайте референдум. Какво ви пречи?
275
1
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Това не е руската опозиция... а откровенните руски предатели(колаборационисти)... те са проводници на парите и идеите от запад.. Дай да си наричаме всичко с имената ... Опизиция са всички останали кръгове в кремъл, белия проект, и отчасти някои олигарси все финансово представени
274
7
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Ако човек иска да разбере коя е истинската фашистка държава е най-добре да седне и да научи историята на Европа в периода 1936-1939-та. Ще ви стане пределно ясно, защото нещата се повтарят 1:1. Сега русофилите ще ми изпраскат 10 минуса просто защото не им изнася болезнената истина. А аз просто призовавам хората да седнат и да се образоват.
273
8
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Аз не знам за фашизма на ЕС, но знам, че в русия децата носят униформи и пеят песни, "ако командирът ни извика в последния бой, чичо Вова, ние сме с теб" и "ще си върнем Аляска". И обясняват как цяла Източна Европа им е длъжна да се съобразява с русия. И как украйна не е истинска държава. И заплашват с ядрени оръжия. Това са фактите. Всичко което написах са документирани факти. Пък който иска да си прецени коя е фашистката държава.
272
5
 
4
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Значи първо гласувате на изборите за формация с платформа "Ще извадим България от НАТО". След това тази формация използва властта си за да бъде направен референдум. Във Великобритания също беше така. Да ви напомня, че имаше Найджел Фарадж с неговата ЮКИП партия. А в русия опозицията е или мъртва (Борис Немцов) или в затвора (Навални и преди него Ходорковски) или в изгнание за да не се случи първото или второто (Гари Каспаров, Максим Кац и т.н.).
271
0
 
1
 
! Отговори
СССР преди 1 година
До: Затова ли защитаваш каузата на Путин, защото вярваш в Бог? А в кой точно бог вярвате, защото Путин е идеен Отговор: Както истината е 1 така и бог е 1.. релятивизма е хубаво нещо но както с всичко останало не трябва да се прекалява...
270
4
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До СССР ... Затова ли защитаваш каузата на Путин, защото вярваш в Бог? А в кой точно бог вярвате, защото Путин е идеен и на практика Антихрист.
269
1
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Не ми плащат... аз съм идеен доброволец!!! - идеалист притова и вярващ в бог = фанатик ;) Глад и мръзнене се очертава в гейропа... затова е крайно време да се преориентираме)
268
1
 
3
 
! Отговори
до Госта преди 1 година
Аз не желая глад и мръзнене на Европа. Но какво желаят такива като мен и теб, няма никакво значение. Други силно желаят да ни занулят - тези, които ти плащат да драскаш тук по цял ден. Един е шансът за промяна - стадата малко да се посъбудят и да понабият "желаещите". Може пък и да се случи.
267
1
 
5
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Знаеш ли какво е демокрация - това е власт на народа!!!... А не власт на парите на народа!!! Затова въпроса е според дали северна корея не е по демократична от запада... Изборите са съзтезание на едни камари пари (интереси) срещу други... Липса на демокрация в нашия свят е когато не допускаш влиянието на едни пари спрямо други.. За какви демократични избори ми говориш? Всичко е цирк който се ръководи от капитала!!!
266
8
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Само искам да отбележа, че България вече е част от Западния свят и е част от ЕС и НАТО. Който желае победа на русия и бедност и мръзвене на Запада, го желае де факто и на над. България няма как да е неутрална като член на НАТО. А за излизане от НАТО русофилите нямат мнозинство. Ако смятат, че имат - ето скоро има избори, могат да пробват.
265
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя накрая Русия ще си превземе цяла украйна. Междувременно Западът ще е налял там трилиони хартийки и/или комютърни цифрички. А из Европа ще се калят на студ и срещу зарази, и ще започнат да ядат по-малко. Здрав европейски дух, в здраво намирисващо тяло.
264
1
 
1
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Малтийците генетично са си араби.. който говорят на арабско-либийски, но в същото време са си щастлива британска колония с италиански менталитет... Те преминават през процес на англофикация
263
4
 
2
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
Аз на руската историография от 1001 нощ вяра нямам. Същата школа създаде македонизма. И от същата школа българската история е пълна с приказки. Така че те могат да дават каквито искат версии за произхода на украинския език, но това съвсем не означава, че са верни. Той и руският нацист шефа на Роскосмос преди няколко дена обясняваше как Кьонигсбег е руски от хиляда години. :-) Йоло Деневци и кукуригута бол. За съжаление и нашите учебници са така.
262
1
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Много добре знам какво представлява украинския език... Кога, как и защо е създаден и въпреки телевизията, училището и всичко около тях болшинството говорят на суржик (преплетено и на двата езика)
261
3
 
3
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
А я кажи според теб малтийците британци ли са? Пистало ми е от тази простотия по езика да определяте кой кой е. Фактът е - украинците не искат да са част от руската държава която по менталитет е в 19-ти век. Не мога да разбера защо ви е толкова трудно да го проумеете. Ако искаха досега войната да е свършила. Ама не искат. Уважавайте мнението на хората.
260
3
 
1
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
А ако твърдиш, че украински и руски е едно и също - написа, че украинският е руски акцент, значи съвсем се разобличаваш като човек който хал хабер си няма. Украинският е много по-близък до полския език отколкото до руския. И има много думи които на украински и български са еднакви, а на руски не са. Седнал някой от България да обяснява на украинците, че са руснаци и че искат в русия. Да се смееш ли или да плачеш.
259
0
 
3
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Приятелю... Във руския фолклор се пеят украински песни както у нас се пеят македонски... Бил съм в ставрополския край където в места къде-то -шокат така и украинци които гледат руска телевиция започват да -акат по московски Какво искаш да ми кажеш с това? Че са дошли Варненци и са набили тиквите на Русенци ли?