До няколко седмици Русия ще завладее Донбас, прогнозира експерт

В момента тя не може да атакува други части на Украйна, смята Майстер
10 юли 2022 11:06, Петя Славова
397
До няколко седмици Русия ще завладее Донбас, прогнозира експерт
Снимка: БГНЕС


Русия ще завладее целия Донбас до няколко седмици или един месец, прогнозира експертът по Русия в Германския съвет за международни отношения (DGAP) Щефан Майстер. В момента Русия не може да атакува други части на Украйна, тъй като вече не разполага с ресурси за това, заяви той в интервю за в. "Salzburger Nachrichten".

Още по темата

Путин обаче няма да се откаже. "Той би искал на един по-късен етап да завладее цяла Украйна ", казва Майстер. От Путин не бива да се очаква компромис. Западът трябва да разчита на превъоръжаването като възпиращ фактор: "Колкото по-малко инвестираме в нашата сигурност, толкова по-скъпо ще ни струва това в бъдеще."

Майстер отхвърля по-нататъшното затягане на санкциите срещу Русия. Според него, санкциите са достигнали своя връх: "Разходите за нас ще бъдат твърде високи, ако продължим." Вместо това е необходимо трайно да се откъснем от руската енергетика, смята експертът, цитиран от БГНЕС.

Според Майстер облекчаване на конфликта не се вижда: "Ще трябва да се справяме с агресивна Русия постоянно." Путин е готов да нападне и балтийските държави, ако види такава възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още по темата: УкрайнаРусиядонбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
3
 
0
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
Разбира се, че има разлика между акцента на хора от Москва и хора от Харков. Ти какво хора от Русе и Варна не можеш да различиш, така ли? Има си специфични неща които хората които не са местни не ги знаят. И имаше интервюта. Всичко е документирано. Ти просто вярваш на руските лъжи. А те безспорно лъжат като разпрани. Ако някой си направи труда да състави компилация с лъжи от Путин, Лавров, Захариева и от руските медии, няма да ни стигне седмица да я изгледаме.
257
2
 
1
 
! Отговори
СССР преди 1 година
А заблудени хора има навсякъде... или ти по пътя на логическата индукция правиш общи изводи?
256
3
 
3
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Що за глупости???? Украинския език е руски акцент!!! А руските служби проспаха Украйна!!!
255
7
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Естествено, че който развява руски знамена, ще муе бът майката. И в България ще е така. Рашизмът е равен на фашизъм и нацизъм.
254
5
 
2
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
Да, искаш ли да ти кажа, че аз съм бил в Харков на място и местните са ми разказвали за това как тези анти-майдан протести са били с хора от русия. С чист руски акцент. И като ги питаш какво е тремпел идея си нямат. Човек, аз съм много добре запознат с темата. Няма да ми повярваш, но наистина грешиш. И не ти прави чест да защитаваш един нацистки режим. След години ще съжаляваш точно така както немците съжаляват за Хитлер десетилетия по-късно.
253
0
 
3
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Знаеш ли къде отидоха тълпите в харков, одеса и днепропетровск които развяваха руските знамена и георгиевските ленти? В миротворец!!! Защо всички мълчат за геноцида ??? СБУ преследваха и убиваха НОД-овци !!!! затова борбата стана подполна.... същото ще стане и в херсон и бердянск
252
6
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До СССР ... Какъв референдум и какъв руски свят бе, ти да не си си падал на главата? Кагебейската диктатура на 70-годишен *** ли е Руски свят? Може би си мечтаете и тука някой комунистически неандерталец да командва, някой като *** раста Янев, или Румен Фат маков, или Ту лупа? Няма да бъде това в България. Нито пък жълтия гагаузин от *** ще бъде фактор. Почвайте постепенно да преспивате с тая мисъл, за да ви е по-лесно.
251
3
 
0
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
Иначе аз винаги съм бил за референдум, но честен. Без руска окупационна армия. Очаквам, че ако има референдуми общо взето резултатите ще са 1:1 като ситуацията от преди 24.02.2022. Все пак доста промивка имаше 8 години. Особено в Крим според мен биха гласували за русия. А в Донецк и Луганск е по-спорно и ще е на кантар. Навсякъде където е било до 24.02.2022 под Украйна ще искат да са Украйна.
250
1
 
2
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Незабравяй преди 8 години поставяха бендеровци на колене в центъра на Харков)
249
1
 
2
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Да нагласите в украйна се промениха в негативна посока - особенно след 2014 когато започна масовото зомбиране, но процеса е познат от дълбока древност исконно православавен нарича се смирение - преминава през отрицание, гняв, и т.н)), общественното мнение се променя по бързо от колкото можеш да си представиш... това е само една полит-технология
248
2
 
0
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
2014-та номерът с референдумът още можеше да мине. Пенсионерите и хората на държавна работа като учители и т.н. си представяха руски пенсии и заплати които тогава бяха по-високи. Обаче хората вече видяха, какво се случи и втори път няма да ги излъжат. Те и тогава много хора избягаха в Украйна. А огромна част от тези които останаха останаха защото не искаха да си оставят къщите и апартаментите. Ако си по-стар и имаш недвижимост е трудно решения да почнеш всичко отначало.
247
3
 
1
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
Искаш ли да отидем с теб в Харков и да питаме хората на улицата дали искат да станат част от руската федерация? Какъв референдум те тресе? Това само в сънищата на Путин го има, че рускоговорящото население иска в русия. Такова нещо можеше да мине 2014-та година. Вече категорично не. Искаш ли да ти покажа какви протести имаше в Херсон и в Бердянск против руската окупация? Знаеш ли колко хора са поискали руски паспорт в Херсон?
246
2
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Германия загуби... а Русия има ядрено оръжие... А това което я прави по силна спрямо запада е факта, че няма какво да губи за разлика от запада)
245
4
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До СССР .....И защо Путин би ти дал евтини ресурси? Каква полза има от някакъв балкански тьпак? Той си има 140 млн всякакви. Ако мислиш, че ще го впечатлиш с някакви умения, няма да го впечатлиш. В момента, в който свалиш оръжието и му се наведеш, ще ти пусне куршум в тиквата. Не чувствате ли какви *** сте тези, които излизате с тезата, че Путин щял да ви дава евтини ресурси, за да му красите империята?
244
4
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Процесът има връщане назад. Германия 1938-1945-та се опитва да си върне Австрия, Чехия, да си направи коридор до Кьонигсберг. Свършва разделена на две и със загубен Кьонигсберг и огромна част от Прусия. Същото я чака и русия. Винаги е така. Впрочем с България и Македония е същото. Да си бяхме мирно седяли след Лондонския мирен договор. Шовинизма винаги има само един единствен възможен край. Русия тази война ще завърши с по-малка територия отколкото преди да почне. Ще говорим след 10 години.;)
243
1
 
3
 
! Отговори
СССР преди 1 година
До: Добре едно не мога да разбера. Какво спо... Отговор: Вероятно ще се проведе референдум и в крайна сметка териториите ще се върнат в руския свят. Защо смяташ, че всички са против освобождението? Да.. запада разполагаше с 30 години да създаде анти-русия на територията на украйна, но от историческа преспектива плюс минус 20-30 години в една или друга посока ще останат като цифри в учебниците по история...
242
9
 
2
 
! Отговори
Путин капут преди 1 година
СССР напусна опозорен Афганистан. А Украйна не е Афганистан. За три месеца война убитите руснаци в Украйна, са колкото за 10 г. война в Афганистан. Но рашисткото общество ще го разбере по трудния начин. Войната ще продължи поне 10г. и путинизмът си отива,спете спокойно деца. Това е ясно и на шайката на Путин,затова рано или късно Путин ще използва ядрено оръжие. И тогава Копейкин ще възкликне..руските ядрени ракети са най хубавите ядрени ракети..
241
6
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Иначе видеото което препоръча е добро. И всъщност си е точно нагледно показно за руския нацизъм.
240
1
 
5
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Запознай се с НОД движението- ще разбереш за вътрешно политическата борба в Русия, за механизмите на петата колона и за природата на властта... Иначе да.. през 2014-2015 въпросът с Украйна можеше да се реши бързо ако се беше намесила руската армия... Важното е, че процеса е стартиран и няма връщане назад
239
4
 
1
 
! Отговори
До СССР преди 1 година
Добре едно не мога да разбера. Какво според теб очаква русия да се случи в момента като окупира например цяла Южна Украйна? Какво ще прави с милиони хора които считат руснаците за окупационна армия от руски фашисти? Ще прати 10 милиона души от Украйна в лагери и ще засили Южна Украйна с хора от Бурятия? Впрочем то затова Крим и Калининград са руски. Защото СССР депортира немците и турците. Ако украинците бяха изгонили сибиряците от Крим сега нямаше да имат тези проблеми. Ама те не са варвари.