Зеленски коментира уволнението на посланика в Германия

Мелник стана известен с настояванията си за по-голяма подкрепа за Украйна
10 юли 2022 10:06, Петя Славова
55
Зеленски коментира уволнението на посланика в Германия
Снимка: БГНЕС

 Володимир Зеленски даде обяснение за уволненията на петима дипломати, сред които е и посланикът в Германия Андрий Мелник. Президентът отстрани от длъжност и посланиците на Украйна в Норвегия, Чешката република, Унгария и Индия. В документа не се посочва защо е направено това, нито с какво ще се занимават уволнените оттук нататък.

Още по темата

Но по-късно във видеообръщение Зеленски заяви:"Тази ротация е нормална част от дипломатическата практика. Нови представители на Украйна ще бъдат назначени в Чешката република, Германия, Унгария, Норвегия и Индия."

Украинското посолство в Берлин не коментира указа, предава Bulgaria ON AIR. Мелник стана известен с многократните си настоявания за по-голяма подкрепя за Украйна от германското правителство под формата на по-тежки оръжия.

Наскоро той беше критикуван заради това, че защитава украинския националистически лидер Степан Бандера, който е ръководил група, отговорна за етническо прочистване и клане на десетки хиляди поляци и евреи през Втората световна война.

Мелник отрече Бандера да е масов убиец и каза в интервю, че той е бил съзнателно демонизиран от Съветския съюз. Израелското посолство обвини Мелник в "изопачаване на историческите факти, омаловажаване на Холокоста и обида на онези, които са били убити от Бандера и неговия народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Съветските болни преди 1 година
Драги Педеруси и Путкофили, Украйна ще се оправи, ще се възстанови, ще влезне в НАТО и ЕС подобно на Швеция и Финландия, ще си върне всички територии включително и Крим но Роййся никогда няма да стане нормална държава, никогда таварищти
38
0
 
1
 
! Отговори
БОФ преди 1 година
Наркоман Зеленястий
37
6
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
хахахаха, още един роб на путинската пропаганда
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току-що по тв казаха, че Русия в момента използва стари оръжия, стояли с години по складовете, щото вече нямала други. И само след тая информация Зельо изрева, че руснаците нападнали 4-5 града и само модерни съвременни западни оръжия можели да ги спрат. Т.е. модерните западни оръжия срещу старите руски и руснаците пак напредват, хем с пияни войници и нежелаещи да воюват. Как стават тия работи......Поне да не сливат информациите, за руснаците колко са зле сега, Зельо след час примерно.
35
2
 
15
 
! Отговори
тя преди 1 година
А ми украинския посланик в България няма ли да го свали , че и той ни писна !
34
4
 
16
 
! Отговори
тя преди 1 година
Украинкси фашисти , не случайно Путин предприе воени действия !
33
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден ми намирате този човек, който съсипа страната си и ми става все по противен.
32
5
 
7
 
! Отговори
до " СВОЙ " преди 1 година
Ти си еврейски комунистически неандарталец! Пълен ***!!!
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленото изнерви МОСАД. Това беше краят му.
30
6
 
7
 
! Отговори
ГНУСЛЯРИ!!! преди 1 година
Всичко, което ни сполетя след " победата " над Адолф Хитлер и Степан Бандера е неоспоримо дело на световната еврейска мафия. Очакват ни ужасяващи събития. Честито! Да " живее " холокоста!
29
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублопитеците си оплюха мониторите от зор :)
28
3
 
28
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Бандерата е бил масов убиец. В началото на шестдесетте години е утрепан при неизяснини обстоятелства в Мюнхен, където е бил приютен от германците. Не се знае дали е светнат от КГБ или от самите германци, за да му затворят устата. Националист, биполярен е несимпатичен, истинска г.а.д е бил този Бандера. На съвестта му лежат убийствата на хиляди невинни хора.
27
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови посланници - по-нагли и лъжливи до вчера ги обучаеа на сценария за просия .... май само Бидона все още му се връзва на клоуна.
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как да изчезне, той си е заплюл ролята на герой и ще се бори, ако ще само той да оцелее в бункера.
25
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще прогледне светът, но цената е висока.
24
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немците начукаха канчето на нацистите, хаха, браво, че си бяха си въобразили, че са богове укро-нацистите на Зеленски!
23
5
 
52
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Най-сетне Зеленски отзова Мелник. Много нахален посланик беше, обиждаше дори неския канцлер с непристоен израз и изискваше скъпи бойни оръжия за отбрана на руските нашественици. Мелник напълно олицетворява поговорката "Пусни го под одъра да ти се качи на одъра."
22
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, трябва да си ходиш и да оставиш украинците на майка им Русия и да не ги измъчвате повече! А и не искаме стресове в Европа, заради теб! Виж в горната статия какво пише, убиецо: "Шест жертви при обстрел на жилищна сграда в Донецка областНапълно унищожени са два входа на сградата" , Поредните убийства на мирни граждани, ръцете ти са в много кръв!
21
2
 
40
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Идват тежки дни за наглосаксонският "развит свят".Шолц се веселил на вечеринка с масови изнасилвания,Борката рошавия ду'уна супата,дедо байдън весели цял свят с де.би.лното си държание....Почти ми е жал за грантаджийте ;)Чудеса от храброст трябват вече,за да напълниш паничката с центове.
20
2
 
38
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Мелник е фашист...