Зеленски уволни посланика на Украйна в Германия

Отстрани от постовете им и тези в Индия, Чехия, Норвегия и Унгария
93
Зеленски уволни посланика на Украйна в Германия
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски уволни днес посланика на Украйна в Германия Андрий Мелник, както и посланиците на Киев в още няколко страни, предаде Ройтерс, като се позова на уебсайта на президентството.

В указ, в който не се посочва причина за тази стъпка, Зеленски обяви уволняването на посланиците в Германия, Индия, Чехия, Норвегия и Унгария. За момента не е ясно дали на освободените дипломатическите представители ще бъдат предложени нови работни места.

Зеленски бе призовал дипломатите си да привличат международна подкрепа и военна помощ за Украйна, докато тя се опитва да се отблъсне започналата на 24 януари руска инвазия.

Отношенията на Киев с Германия, която е най-голямата икономика в Европа и която разчита в много голяма степен на руски енергийни доставки, са особено чувствителна тема. Понастоящем между двете страни има напрежение във връзка с произведена в Германия турбина, която се намира в Канада за извършването на дейности по поддръжката й. Германия иска Отава да върне турбината на руския газов гигант "Газпром", за да може да снабдява с газ Европа. Киев призова Канада да задържи турбината, заявявайки, че изпращането й в Русия би било нарушение на наложените на Москва санкции.

Мелник стана известен с многократните си настоявания за повече подкрепа за Киев от страна на германското правителство с изпращането на по-тежко въоръжение, припомня ДПА. Наскоро посланикът беше критикуван, тъй като защити лидера на украинските националисти Степан Бандера, ръководил организация, отговорна за етническо прочистване и избиване на десетки хиляди поляци по време на Втората световна война. Позовавайки се на украински източници, някои германски медии, сред които в. "Билд" и "Зюддойче цайтунг", съобщиха, че Мелник ще бъде прехвърлен на работа в украинското външно министерство. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: посланикЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
8
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Там където почва цензурата,там спира демокрацията
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малееее ! каква искривена дрогирана физиономия ! Беше ми домачнело за тоя наркоман ама вие го показахте та са успокоих малко
72
2
 
5
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Не казват причините които знаят....но ние ги знаем. И не са критики към зеленото чудовище заради войната а за това че много чувствително го убодоха на тема расов произход...
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След поредните изцепки на тоя Мелник за нациста Бандера, на германците им прекипя (след като толкова дълго му търпят наглите простащини) и е било въпрос на дни да бъде обявен за персона нон грата и натирен поживо-поздраво. За да избегне плесницата, Зеленски го издърпва (заедно с още 3-4 други посланика, за парлама). И за ... награда - ще го прави заместник министър на външните работи на Украйна. Найс, а?
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Крим е бил турски преди да е бил руски,а преди товае били български,както и украински.Ти защо реши,че трябва да е руски?"...................... ......... ........ ................ ........... Не само Крим е бил български - и Луната е била земя българска. А това, че преди Крим е бил украински, е страхотно постижение, тъй като Украйна е притежавала Крим, без да е съществувала Украйна.
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турбина произведена в Германия пък се извършва поддръжка в Канада. Много странна работа. Съмнява ме германците да нямат способности за поддръжка, ако нямат такива значи доста са се изложили, но по-скоро изглежда като някаква схема за оправдание.
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Германия иска Отава да върне турбината на руския газов гигант "Газпром", за да може да снабдява с газ Европа." -------------------------‐ Това като как да го разбираме?! Че Германия, а и Европа, продължават да си "пазаруват" руска газ (очевидно плащайки в рубли) и възнамеряват да го правят и в бъдеще?... А само ние, и още някой-друг на дупен на американците "ястреб" оставаме самопрецакани?
67
0
 
15
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Махни и тези от България. Българският народ (с изключение на шкарта) подкрепя Русия.
66
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости на търкала - Зеленски не е уволнил посланика в Германия, а го повишава, като го прави зам-министър на външните работи на Украйна. Информирайте се малко, преди да ни информирате.
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съм разбрал правилно, Канада не връща турбината и Зеленски също настоява за това въпреки, че и Германия я иска. Но виновен за намалените доставки на газ бил Путин. Тази логика е над умствените ми способности.
64
2
 
4
 
! Отговори
МАРКСУТОПИЯ преди 1 година
Жельо Митев Желев село ФИЛОСОФА твърди че войната между Русия и Украйна е НУЖНАТА АРМЕЙСКА ДИКТАТУРА след която ще има ВЕЧНА ДЕМОКРАЦИЯ.....................а Хитлеристка Швеция близнак по неучастие във втората световна на Хитлеристка България и със същото население като нашето след 1945 приложи ЧЪРЧИЛОВ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ МЕСТЕН преход и къде е 2022 а къде е червенотиквена България на Маркс и БКП.........ИЗРАЕЛ подкрепя МАРКС и червените във България но НЕ и в Израел1.....ЗАЩО
63
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления потник уволнява посланиците които не му осигуряват оръжия които да продаде и да си пълни джобовете, обаче Путин бил диктатор.
62
4
 
29
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя просяк ми омръзна вече! къде са твойте оръжия бе, наркоман, знаехте да избивате жени и деца, сега плачете да ви помагат - бандитска украйна трябва да изчезне от картата! СЛАВА НА РУСИЯ!
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . Степан Бандера, ръководил организация, отговорна за етническо прочистване и избиване на десетки хиляди поляци по време на Втората световна война. . . . Срам за БТА и за неграмотните днесбг, ако така са го преписали! Става въпрос за полските евреи избити от Бандера! Питайте точно поляци или израелци да ви кажат, защото те учат истинската си история, а не кат Га нь о за османско съжителство или присъствие!
60
2
 
20
 
! Отговори
3 преди 1 година
А тази сутрин какви са му исканията?
59
3
 
6
 
! Отговори
Помня 1917 преди 1 година
Поччти същото беше.........Еврейские,полските и прочие фалшиви комунисти унищожиха Руската империя а унищожението на Англия и Франция бе възложено на Турция която да им спретне ИСЛЯМСКИ ДЖИХАД....................................Разликата е сега само че във Великобритания и САЩ ще си останат някакви Християни а ТУРЧИНА ще ИСЛЯМИЗИРА до дупка и унищожава Христа в Континентална Европа..........Джамия Брюкселско Берлинско Ватиканска ОБЩА ЕВРОИСЛЯМИЗАЦИЯ подарък от дедо Острова
58
4
 
5
 
! Отговори
КЛУБ Р преди 1 година
Еврейскита русофоби са Маркс,Парвус,..........а покрай ислямофоба в тайна Чарлз Дарвин се появил и култовия научен ИСЛЯМОФОБ Алберт Айнщайн успешно създал комай Адолф Хитлер и Холокоста...........След 9 май 1945 още живия Алберт Айнщайн живее в САЩ и упорито проповядва убежденията си че "АБСОЛЮТНО ЦЯЛАТА БЯЛА раса барабар с араби и евреи се състои от РАСИСТИ с расизъм които им е вроден" но да не се забравя че Алберт Айнщайн също винаги е бил от тази БЯЛА РАСА а примерно турците не са от нея
57
2
 
2
 
! Отговори
ФУК РАЙНА преди 1 година
Я развей номенклатурния етнос на КПСС издържан с парите на останалите 14 автономни републики на СССР Червения турски Байрактар с надпис ЦСКА 1948 ОРАНЖ АЛАНИЯСПОР най гоуемите стохилядолетни турци ............Енвер Ходжа ИДЕОЛОГА се самоиздаде още с думи прости:"РУСОФОБ СЪМ ЗАЩОТО СЪМ СТАЛИНИСТ" а и мюсюлмански комунист да е по ясно........Сталиниста Русофоб Енвер Ходжа в червения блок на ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ,Църква МУУН с ТУРЦИЯ бил
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината- Всичко това е вярно и доказано с факти, но не пречи на медиите да лъжат нагло за да манипулират общественото мнение. Самото заглавие е срам за журналистиката. Такава вече няма.
55
0
 
11
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 63 Това не е била днешна Украйна също, а Галиция ( Западна Украйна). Днешна Украйна буквално се състои от Руски територрии анексирани от Русия от времето на Екатерина Велика, след това Ленин и най накрая Хрушчов!Галицияпък до 1945 е била Полша! Украйна е съществувала като независима само 1918-1921 и 1992-2022. А от 2022 натам ще видим..