Възможно е да отстранят шефа на "Роскосмос"

Рогозин е един от най-големите поддръжници на войната в Украйна
13 юли 2022 20:52, Йоана Цонева
104
Възможно е да отстранят шефа на "Роскосмос"
Снимка: БГНЕС

Дмитрий Рогозин скоро вече може да не е директор на "Роскосмос". Това съобщава московската медия РБК, цитирайки "източници, запознати със ситуацията". Изданието пише, че руският вицепремиер Юрий Борисов, който отговаря за военно-промишления комплекс, скоро ще напусне поста си и ще замени Рогозин.

Информацията е била потвърдена и от бивш правителствен служител. Не е ясно какво ще е бъдещето на Дмитрий Рогозин при подобно стечение на обстоятелствата.

Друг източник на РБК от военния сектор заявява, че не знае каква конкретна позиция обмисля Юрий Борисов. Според него обаче става дума за "голям индустриален актив". "Роскосмос" и кабинетът на Борисов все още не са коментирали темата.

По-рано Държавната дума спешно се завърна от ваканцията си и в долната камара бе внесена кандидатурата на Денис Мантуров за поста вицепремиер.

Рогозин е директор на "Роскосмос" от 2018 г. насам. Преди това беше вицепремиер, отговарящ за отбранителната индустрия в продължение на 7 години. Той е бил и лидер на политическа партия "Родина", основана през 2003 г. Тя обаче се слива с други формации и така през 2006 година е сформирана "Справедливая Россия".

Шефът на "Роскосмос" е един от най-големите поддръжници на войната на Владимир Путин в Украйна. С активността си и противоречивите си постове в социалните мрежи той става обект на критики и обвинения, включително за публикацията си от началото на юни, с която заплаши България и още страни с ядрено оръжие. Това се случи, след като страната ни затвори въздушното си пространство за пътуващия към Сърбия външен министър Сергей Лавров.

"С какво е добра (б.а. - ракетата) „Сармат"? Тя няма да пита за съгласие за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите общата ни история черногорци. Както и другите разни шведи“, написа Рогозин в профила си в Twitter тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Едуард Петров-Едо преди 1 година
64ти,ТОВА,ОСВЕН ПРЕЗРЕНИЕ, ЗАСЛУЖАВА,ДА БЪДАТ ОСМЪРТЕНИ,СМЪРТ ЗАСЛУЖАВАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ФАШИСТИ НА КАПИТОЛИЙСКИЯ ХЪЛМ,РАЗПАЛИЛИ 203 Войни, УБИЛИ МИЛИОНИ НЕВИННИ,за да тъпчат бездънните търбуси на ВПК на САЩ и Европа! В Библията е писано:,,На много места ще има военни слухове и войни!Народ против народ ще въстане и тогава ще дойде Свършека!",,...10.Чакаме Второ Пришествие; 11.Възкресение на мъртвите; 12.И Живот Вечен в Христос Иисус, Господа наш! Амин!" Последни 3 точки от Символа на Вярата!
80
0
 
1
 
! Отговори
Едуард Петров-Едо преди 1 година
64ти, добре се изразяваш! Правдиво! БОГ ДА ПАЗИ ОТ ФАНАТИЦИ, ЗЛИ ПОЛИТИЦИ И ПРОЙДОХИ ПИЯНИЦИ! АМИН!
79
0
 
1
 
! Отговори
Едуард Петров-Едо преди 1 година
65 ти! МНОГО ДОБРЕ ГО КАЗВАШ!
78
3
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Поне една истина е написал Рогозин-"страхливите българи" .
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81 - Имат дружествени отношения още от времето на Петър Първи (18 в) И а руснаците са основни инвеститори в икономиката им. Черна гора дължи много на Русия. Неблагодарници са черногорците, за малко прясно напечатани доларчета цялото добро са забравили... Като и нашите впрочем
76
7
 
9
 
! Отговори
Самагон преди 1 година
Този при Илон Мъск, или Джев Безус няма да го вземат и за "оператор" на Бариера с надпис Опасно. Руснак просто е синоним на много медицински диагнози свързани с психичното здраве и цветни хапчета........
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде страхливи сме,румънците злопаметни,ама черногорците с руснаците каква обща история имат?
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе...Как се е издал кой е работодателя му. Директно го е посочил. Но никой не е писал срещу работодателя писано е срещу троловете.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе 77 но защо си започваш мнението с малка буква. Дори да сме съгласни с теб не можем да те подкрепим.
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбрах защо е написана статия която не интересува никого и защо е в този раздел където влизат всички. За да се даде шанс на троловете да си заработят заплатата.
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много глупаво зеления чорап алячо не се пренася така.
70
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много глупаво зеления *** не се пренася така.
69
3
 
16
 
! Отговори
Зелен чорап преди 1 година
Абе тоз рогозин не трябваше ли да скача с батут в космоса?Поредният путински пал ячо
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 80 Никой не е споменавал Путин, тъй че сам се издаде какво мислиш за шефа ти. :))))
67
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 Тук е статия за уволнението на некадърника Рогозин. Объркал си листчето с опорките от Кремъл.
66
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 76 "Кажи кой напоследък е "дал фира", защото не знам такъв," Верно? Не "знаеш" за "мисториозните" обстоятелства, при които 5ма висши руски мендиджъри в газовата индурстирия, плюс още няколко олигарха гушнаха букета? :)))) Брей, тва русофилите толкова сте свикнали да лъжете, че вече си мислите, че каквото и да кажете, ще мине. (те останалите ви лъжи не минават, камо ли такива като тази)
65
5
 
18
 
! Отговори
Абе... преди 1 година
... кво става тука бе? Някакъв руски мегафон цяла нощ писал срещу САЩ, вместо да пише за некадърника Рогозин, който отгоре на всичкото заплаши България с ракетни удари :)))))) Че и си позволява да нарича другите "мазохисти" :))))
64
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сталинисти путинисти" това е лигаво говорене. Лигавенето е основната характеристика на безмозъчните русофоби.Те влизат в сайта с едничка цел Лигавенето и плуване в опит да залепят дъвката на тавана а тя се оказва на стълбището. Едни залепени дъвки сте русофобите. Жалка картинка , зъболекарски плювалници. Отвратително лигавене.
63
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
69 . Не мога да желая успех на мазохистите. Всеки ден по всички форуми се срещам с тях. Заради западния мазохизъм стана войната в Украйна Сирия и ББЦ на мн. други места,но те се имат за герои и това им е малко. Искат ТСВ или най малкото искат война в Европа което устройва САЩ а тяхната позиция да искат смърт в Европа дори не заслужава коментар заслужава презрение .
62
5
 
11
 
! Отговори
Сталинист-путинец преди 1 година
Есть человек - есть проблем. Нет человека - неть проблем... Много "ръководни кадри" дадоха фира напоследък в Мор_дор... Така че да се радва, ако остане живой...