Русия с нов закон за чуждестранните агенти

Това може да бъде всеки, който е под чуждестранно влияние по какъвто и да е начин
14 юли 2022 18:48, Йоана Цонева
37
Русия с нов закон за чуждестранните агенти
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа новия закон за "чуждестранните агенти", приет от Държавната дума и одобрен от Съвета на федерацията. Новият закон обобщава, изяснява и допълва съществуващото законодателство в тази област, съобщи РИА Новости.

Текстът беше публикуван днес на официалния портал на Русия за правна информация.

Законът ще позволи всеки, който получава подкрепа от чужбина или е "под чуждо влияние под друга форма", без да получава финансиране от чужбина, да бъде обявен за "чуждестранен агент".

Според закона на "чуждестранните агенти" ще бъде забранено да преподават в държавни училища и университети, да извършват творческа дейност за сметка на бюджета, да участват в обществени поръчки по държавни договори и да извършват оценки на въздействието върху околната среда.

Още по темата
Освен това законът въвежда понятието "физически лица, свързани с чуждестранни агенти". Това ще включва основателите, ръководителите, участниците или служителите на организации, обявени за "чуждестранни агенти".

Ще бъде създаден отделен регистър за "свързаните лица", а четирите съществуващи регистъра ще бъдат обединени в един. Законът ще влезе в сила на 1 декември.

През октомври 2021 г. Путин обеща да проучи неясните критерии на действащия закон за "чуждестранните агенти", за да "не се злоупотребява с него по никакъв начин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
ДжО1984 преди 1 година
Ако има такъв закон и в България, то половината ни държава ще са чуждестранни агенти!
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълският пcиxoпат прави всичко възможно да се задържи на власт...
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е, че идва кървава революция в Русия.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин иска Жизнено пространство за руския народ. Врагът е фалшив - евреите или нацистите.
28
7
 
6
 
! Отговори
баце преди 1 година
Човека иска да разкара НПО и чужди интиреси от държавата си. За пример - какво добро донесоха НПО (неправителствени организации, които се бъркат навсякъде без да са лигитимно избрани на избори) на България. Нищо добро! Вледното се изрязва, преди да е плъзнало и заразило здравото - това е принцип от медицината. Подкрепям го , ако това е целта му.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност този закон са го изкопирали от Северна Корея...
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Memento FARA...
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре чужди агенти, отколкото чужди шпиони.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарю, по-добре ги събери, прибери всички твои съграждани обратно в раша. Дръж ги в мрак и неведение и няма да е нужно да настройваш брат срещу сестра с такива закони! Светът ще е доволен и ти ще си доволен!!!
23
1
 
4
 
! Отговори
Агент Купър преди 1 година
Отнася ли се закона и за агент Гоце.
22
5
 
13
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Значи на на комшията му подхвърлям списание "Мики Маус" и го издавам на полицията, че подхранва диверсионни идеи у руската младеж. И директно Сибир. Точно като едно време
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека е решил да си нахрани народа. Апри нас чуждестранните агенти са на сладките службички и разпродават и държава и народ гладува. Нали все ни помагат та я виж докъде я докарахме, изгонихме си хората, внесохме урки и всякакъв род *** от къде ли не, та да ни претопят и уморят от глад.Важното е агентите да командват и да се чувствуват привилегировани. Между другото англичаните изгониха европейците и си направиха държавата маймунарник само и само да се различават от другите.Формулата е същата
20
7
 
11
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Браво, Путин! Бой по руския народ. Никаква западна музика, никакви филми, изкуства, дрехи и др. стоки. Пребий ги като кучета, тяхната кожа руска
19
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До до 6"моловете ли са критерий за благополучие ? а да си чул че в части от русия тротоарите са още от дърво , че още живеят по 2-3семейства в един апартамент , ,,,да ти изброявам ли ?" Само да добавя, че по официални руски данни около 30-40% от населението ползва външни тоалетни (представете си какво е през люти зими), а около 30% от жилищния фонд в страната попада в категория "аварийни жилища". За непросветените ще обясня, че това са абсолютни съборетини непригодни за живеене.
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският заблуден народ заслужава твърдата ръка на дядя путин! Колко мощна е пропагандата, за да има такава обществена подкрепа? Пpocт народ, бедно положение! Типичен пример!
17
8
 
7
 
! Отговори
Страхотно преди 1 година
Кога ще приемем такъв закон в България?
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Желязната завеса на Студената война се спусна над Европа. Две капиталистически системи се санкционират и репресират взаимно. Няма идеология, само капитализъм и империализъм.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз и той издаде багажа на втория етаж...
14
8
 
2
 
! Отговори
Байдън преди 1 година
Путин смени си съветниците. И да работим заедно за по добър свят.
13
2
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
моловете ли са критерий за благополучие ? а да си чул че в части от русия тротоарите са още от дърво , че още живеят по 2-3семейства в един апартамент , ,,,да ти изброявам ли ?