Русия ще диверсифицира доставките на газ, ако Европа не се интересува от него

Русия нямало да бъде страната, която ще пострада от това
15 юли 2022 22:45, Петя Славова
157
Русия ще диверсифицира доставките на газ, ако Европа не се интересува от него
Снимка: БГНЕС

Русия ще диверсифицира енергийните си доставки, ако Европа не е заинтересована да купува газ от нея, заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски в ефира на американската радиостанция TNT.

"Ако Европа не иска да си сътрудничи с Русия по газовия въпрос, мисля, че ще направим необходимите изводи и ще диверсифицираме износа си. Не е лесно, но е възможно. Ние ще го направим", каза дипломатът, цитиран от БГНЕС.

"Не мисля, че Русия ще бъде страната, която ще пострада от това.

"Сигурен съм, че ЕС ще си спомни добрите стари времена на евтиния руски газ и енергийни ресурси", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: русиягаздоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
18
 
! Отговори
нормално преди 1 година
Разбира се, че ЕС все някога ще си спомни за руския газ, но това ще стане при някое друго управление и ще бъде в доста по-малки количества. В бизнеса чувства няма. Когато имаш избор на доставка избираш по-изгодната.
136
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 777. Пртедполагам ти през това време ще си стоиш на топло в Москва.
135
14
 
43
 
! Отговори
777 преди 1 година
След няколко месеца, като дойде зимата, и Путин спре нацяло газа, европейците ще разберат, че глобалното затопляне е мит.
134
27
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат: "Ами някои тука не си дават сметка или си затварят очите, по какъв начин и с колко средства се добива и доставя газта от Америка и какви са разходите за добив и транспорт от Русия". А ти защо си затваряш очите, че освен САЩ и русия има и други държави добиващи газ. Газопроводите от Африка са по-къси от Северен Поток. И защо си мислиш, че газта е единственият енергиен източник. Защитавате руската газ все едно сте на заплата в Газпром.
133
15
 
18
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Брях много се загрижили за Европа кое ще е по на далавера за нея и кое не а техните криви сметки вече ги вкарва в батака
132
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след тая война русия няма да съществува а дебилното и население 100 години ще плаща репараций
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 133 американски има руски от къде там месото го обявиха за вредно още от ссср ))
130
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бургина фасо и талибаните за сега са единствените кандидати за руска газ като първия още не е сигурен
129
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ни съм видял по магазините американски пържоли,ни руски! Ама бомбите им са навсякъде!
128
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами някои тука не си дават сметка или си затварят очите, по какъв начин и с колко средства се добива и доставя газта от Америка и какви са разходите за добив и транспорт от Русия! То е ясно дори и без моливче и хартия! И пишат редовните глупости взети от Холивудските филмчета и гьобелсовата пропаганда която се прилага в Европа!
127
7
 
1
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
А колкото до това ресурсите да идват безплатно. Ами разбира се. Да не е луд този който яде баницата. Отговорност на русия е да има законодателство което да пази русия от експлоатация. Разбира се, че западът ще купува колкото се може по-евтино. Капитализмът работи на принципа или се пазиш или те клатят. Няма значение дали се казваш русия, България или Уганда. Нищо лично. Така работи светът. Никой не им е виновен. Това не е от омраза.
126
17
 
7
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Точно във фантазиите на руснаците и русофилите е някой. Хора, разберете. БВП част от страните от Източна Европа е по-високо от БВП на русия. За западния Свят русия бе просто още един потенциален пазар със 145 милиона население на което все още му липсват доста стоки. И пазар с много евтини ресурси. Разбира се винаги с едно наум точно защото русия има много оръжия и е непредвидима както видяхме пред очите ни какво се случи. Никой не е искал конфронтация с русия. Западът искаше просто търговия.
125
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 999 до 127. Съгласен съм, че за САЩ е изгодно да идват руските ресурси. Но ако можеше да идват безплатно! Колкото до това, че според теб Русия за САЩ е никой, доста се увличаш във фантазиите си.
124
15
 
13
 
! Отговори
Кавали преди 1 година
Много подценявате немците 100 милионна Германия в много кратки срокове ще преориентира производствата да ще има рецесия но те са готови и европейския кон пак ще тегли до 2-3 години
123
26
 
19
 
! Отговори
До 999 преди 1 година
Що лъжеш? Кой пък ти каза, че САЩ не са дали на ЕС да приобщи русия? Русия сама не искаше, защото там е клептокрация и ако са в ЕС ще им е по-трудно да крадат. За САЩ русия е никой. За САЩ са важни Китай и на САЩ щеше да е много по-изгодно руските ресурси да идват в ЕС отколкото в Китай. Американофобията ви прави слепи. Навсякъде ви се привижда САЩ.
122
12
 
21
 
! Отговори
До глобалиста и ко преди 1 година
Добре, като сте толкова уверени в това, че Китай върви напред, а ЕС затъва, защо не отидете да живеете в Китай и така да осигурите бъдеще на децата си да се развиват в страната на бъдещето? Докато 99,9% от хората пишещи против ЕС и САЩ живеят в ЕС и САЩ, думите ви не струват и 5 стотинки защото ако сами си вярвахте, щяхте да имате поведение в синхрон с думите. Жалите немската рецесия, ама не искате да прекарате зимата в руската провинция да видите там как е.
121
33
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Русия никога няма да намери такъв коректен плащач като ЕС! И странно, защо се правят на ударени за варварското нахлуване в суверена държава, а си говорят за някакво газово "сътрудничество"! Докато психопати управляват в Кремъл, това не е нормална държава! Те ще продължават с агресията, със всяване на страх и изнудване, и няма да знаят кога да спрат! ЕС не може да зависи от едни, които се събуждат сутрин и се чудят, дали да врътнат кранчето или не!
120
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да се изтегли от Украйна, да възстанови щетите но не ще. Нека си продава евтино газа като няма кой да го купува скъпо, за Европа като неприятел няма да е по евтин от друг доставчик. Ще има една трудна зима и после всичко ще е нормално.
119
11
 
36
 
! Отговори
999 преди 1 година
Ако ЕС гледа на УК като на своя територия - то ще трябва да има всеобща мобилизация за войната на източния фронт... добре ли е това???Не беше ли по- добре Русия да се приобщи към ЕС при ВЗАИМНА ИЗГОДА? НО ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСА НА САЩ. Още със СП 1 и 2.
118
16
 
38
 
! Отговори
SS преди 1 година
Евроатлантизма ще свърши когато дойде студа ! Когато въведът отново Ковид мерките ,а ИНФЛАЦИЯТА изяде с мъка натрупаните ви спестявания ! Когато децата ви мръзнат и се разболяват от студа ! Тогава ще разберете ,че атлантическите ценности са за вас ! За ,,Големите" винаги е имало всичко ! Но има време! Сега е лято !