Русия ще диверсифицира доставките на газ, ако Европа не се интересува от него

Русия нямало да бъде страната, която ще пострада от това
15 юли 2022 22:45, Петя Славова
157
Русия ще диверсифицира доставките на газ, ако Европа не се интересува от него
Снимка: БГНЕС

Русия ще диверсифицира енергийните си доставки, ако Европа не е заинтересована да купува газ от нея, заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски в ефира на американската радиостанция TNT.

"Ако Европа не иска да си сътрудничи с Русия по газовия въпрос, мисля, че ще направим необходимите изводи и ще диверсифицираме износа си. Не е лесно, но е възможно. Ние ще го направим", каза дипломатът, цитиран от БГНЕС.

"Не мисля, че Русия ще бъде страната, която ще пострада от това.

"Сигурен съм, че ЕС ще си спомни добрите стари времена на евтиния руски газ и енергийни ресурси", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: Русиягаздоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия имаше потенциал да се развива. Продаваше енергийни ресурси на Запад и внасяше технологии оттам. Грешката на Путин е много голяма с тази война. Дори Путин да падне от власт и да дойде някой по демократичен президент с Русия е свършено. Вече е загубила доверието. Европа също ще се затрудни но временно. След две години няма да има енергийна криза. Русия се простреля в крака. Забравиха доставките на храна от САЩ през 90-те. Бяха като С.Корея.
16
29
 
27
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
По-добре въглища и мазут от колкото кървав руски газ оцапан с украинска кръв!
15
14
 
11
 
! Отговори
Роснефт преди 1 година
Руснаците имат компресори за газета си, но германците искали да се техни на Сименс... политика... ко да се прави. Така че могат и имат.. Споко))
14
22
 
15
 
! Отговори
Трепет и студ преди 1 година
Без руския газ колкото и хранилища да правят... в близките 7-8 години Европа ще студува... но това не е толкова страшно, колкото иныфлацията ще бие всяка година рекорди... докато не спине ЕС
13
15
 
23
 
! Отговори
Газпром преди 1 година
Газпром вместо да говорят, нека първо да си построят тръбите до Китай и Индия и да го направят преди Казахстан. Пък после ще говорим. Предвид това, че явно без Сименс и Канада не могат турбините на газопровода да си направят сами, имам основания на празните им приказки да не се доверявам докато не видя работещи газопроводи до Китай и Индия доставящи такива обеми като тези които губят в Европа.
12
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най накрая ще се отървем от тея ***
11
12
 
26
 
! Отговори
Стефанов преди 1 година
Колкото си закриха посолството в София. Заплашваха и скимтяха 10 дена, видяха че никой не ги бръсне за слива и млъкнаха.
10
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде го тоя евтин руски газ за който да си спомним? От повече от година Русия помпа цените до степен, че всеки друг газ вече е по-евтин.
9
20
 
32
 
! Отговори
Шок и ужас преди 1 година
В Нидерландия вече изграждат два огромни плаващи терминала за втечнен газ край Ротердам всеки от тях колкото нашето хранилище в Чирен и планират до началото на зимата сто процента независимост от руския газ. Другите ги следват с малко по бавни темпове но не е далеч деня когато мужиците ще обикалят с кранчето за газа из Европа и ще предлагат супер оферти два кубика на цената на един.
8
24
 
32
 
! Отговори
BBC преди 1 година
" Ineos" един от най големите потребители на газ в Европа, сключи сделка миналлия месец за закупуване на 1,4 млн тона втечнен природен газ годишно от американския износител Sempra в продължение на две десетилетия. " Европа не се интересува от руския газ и доказа ,че няма не заменили доставчици.
7
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, нови тръби се строят ей така за няколко седмици, но проблемо
6
16
 
26
 
! Отговори
Аахам, точно така преди 1 година
Още 5-6 месеца пряко сила и ще цъфнете и вържете. За Европа мое и да има една по-тежка зима, но и на вас ви е ясно какви "зими" ви предстоят в следващите 1-2 деситилетия, а и надали не сте наясно, че от тук нататък никой няма да ви позволи да помиришете силна икономика!!!
5
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако германската икономика - понеже другите в Европа са пълни нещ:аст:ици, изостане фатално от Азия и Америка, това ще е краят на ЕС. Никога повече няма да наваксаме изоставането.
4
23
 
24
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 година
Ще диверсифицирате 600-700 милионен пазар с една от най-големите покупателни възможности ... хахаха ... дай да видим това магьосничество как ще го направите.
3
19
 
28
 
! Отговори
да преди 1 година
кой ще е следващия премиер дал оставка в Европа, до тук 4ма гръмнаха. Шолц ще е накрая за десерт. А фондер Лаен скоро ще преговаря с Русия иначе ще е първия лидер на ЕС приключил предварително мандата си.
2
14
 
11
 
! Отговори
шао лин преди 1 година
ще го помним, но ще е късно, ще учим мандарен на ускорен курс, че да има работа и за нас.
1
37
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Путин хвърли топа нещата се ще нормализират.