Висш британски военноначалник отрече Путин да е болен, това били пожелателни мисли

Виждаме относително стабилен режим в Русия, твърди той
17 юли 2022 18:45, Нели Христова
95
Висш британски военноначалник отрече Путин да е болен, това били пожелателни мисли
Снимка: БГНЕС

Началникът на британския Генщаб отхвърли като „пожелателни“ спекулациите, че руският президент Владимир Путин страда от лошо здраве или може да бъде убит.

Докато Консервативната партия избира наследник на премиера Борис Джонсън, адмирал Тони Радакин подчерта, че следващият лидер на Великобритания трябва да е наясно, че Русия представлява „най-голямата заплаха“ за Обединеното кралство и нейното предизвикателство ще продължи десетилетия. „Някои от коментарите, че той не е добре или че някой със сигурност ще го убие, са пожелателни мисли“, каза военният началник за Путин в телевизионно интервю на BBC в неделя. „Като военни професионалисти виждаме относително стабилен режим в Русия. Президентът Путин успя да отмени всяка опозиция, виждаме йерархия, която е зависима от президента Путин и така никой на върха няма мотивацията да предизвика президента Путин. И това е мрачно", добави Радакин. Сухопътните сили на Русия може да представляват по-малка заплаха сега, след като претърпяха неуспехи във войната в Украйна, каза военният началник. Инвазията е убила или ранила 50 000 руски войници и е унищожила близо 1700 руски танка, както и около 4000 бронирани бойни машини, изчисли той.

„Но Русия продължава да бъде ядрена сила. Тя има кибернетични възможности, има космически възможности и има специални подводни програми, така че може да застраши подводните кабели, които позволяват на световната информация да преминава транзитно около цялото земно кълбо.“

Украйна ще доминира във военните брифинги за наследника на Джонсън, когато той или тя встъпи в длъжност на 6 септември, каза Радакин. „И тогава трябва да напомним на министър-председателя за изключителната отговорност, която те носят с Обединеното кралство като ядрена сила, и това е част от инициативата за нов британски премиер.

Междувременно Радакин беше раздразнен за разследване на Би Би Си, според което командоси от британския елитен корпус на специални задачи (SAS) са убили най-малко 54 афганистанци при подозрителни обстоятелства преди десетилетие, но военното командване е заглушила опасенията. Военната полиция вече е установила, че "това не се е случило", но ще провери отново, ако се появят конкретни нови доказателства, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите евроатлантици да го обявят за русофил.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПТН-ХЛО Умнико и това как е добре за запада? Не стига, че Китай е най-голямата икономика ми и ще има и неоганичени ресурси.
35
4
 
1
 
! Отговори
ПТН-ХЛО преди 1 година
Ероган също чака да види какво ще стане в украйна. Че турската душа до шумен стига. И кипър, и северна сирия и егейско море.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНе знам къде е Дания ните Русия. Само погледнах географските им карти.
33
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият бог на войната е HIMARS - гори настъплението на Путин в Украйна! Бойните действия в Украйна се променят с часове. Опитите на руската армия да премине в мащабно настъпление се провалят един след друг. Украинската армия нанася мощни удари на руската. През последните седмици и дни това става благодарение на американската система HIMARS. Украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и диктаторът Путин ще бъде изправен пред трибунала а Хага.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Дания изцяло премина на зелени възобновяеми енергии и на електрически коли. До 2-3 месеца цяла Европа минава на зелени възобновяеми енергии и спира доставките на газ от Русия и с Путин е свършено." --- много интересно... и като се събуди какво стана? Наложи ли се да переш чершафите или директно ги изхвърли?
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименИ какво от това? Явно ти ще просперираш с новата енергия. Даже ще си купиш нов чушкопек за балкона, между щайгата и кофата. Ха!
30
9
 
1
 
! Отговори
ПТН-ХЛО преди 1 година
До Анонимен "Китай на есен" Китай чака да види какво ще стане в украйна. Китай ще нападне тайван САМО при решителна победа за русия в украйна т.е. украйна прекратява съществуването си. Ако русия бъде разгромена в украйна на китай няма да му трябва тайван, защото всичко на север от китай до северния ледовит океан и аляска става част от китай. Или "самостоятелна китайска комунистическа република". Каквото и да стане в украйна китай печели.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай као си върне Тайван, краварите ще ни вземат пералните и хладилниците за да вземат чиповете.
28
2
 
13
 
! Отговори
Ютубър преди 1 година
Качете се в Ютуб - западна социална медия (за по простите) и вижте коментарите на хората от цял свят под матерялите за войната в Украйна. Всичко плюе запада и величае Путин. Какви съюзници имат нато? Кви 5лв ве??!?
27
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дания изцяло премина на зелени възобновяеми енергии и на електрически коли. До 2-3 месеца цяла Европа минава на зелени възобновяеми енергии и спира доставките на газ от Русия и с Путин е свършено.
26
2
 
6
 
! Отговори
Най пожелателно преди 1 година
С най добри намерения пожелавам на адмирал Тони да го гръмнат в левия TASHak, a десния да му го кръцнат при операцията по невнимание!
25
1
 
8
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Бивш съветник на Хенри Кисинджър говори наскоро как Американците си мислят, че в момента имат проблем с Русия и не могат да си представят дори какво ги чака с Китай после хахахахаха
24
14
 
3
 
! Отговори
Democracy преди 1 година
Нека да си кажем отрано. Като свърши гнусотията с путин в Родината ще се наложат някои промени. Национални предатели като Костадин Костадинов, Радев, Янев и тям подобните ще си понесат съответната отговорност за злодеянията срещу България. Ще търсим отговорност!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СССР Путин е руския Чък Норис.
22
1
 
10
 
! Отговори
Съюзник преди 1 година
НАТО нямат съюзници. Ядосаха единствените такива в Афганистан и Талибаните яхнаха магаретата и ги пребиха със сопите бухахахахаха
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПТН-ХЛО "Китай не е съюзник на русия" ---- хахахах.. абе верно намали тежките наркотици! Китай на есен като нападне Тайван нали знаеш кой ще им бъде основният враг? Същият срещу който Русия се бие в момента! А "врагъг на моят враг е мой приятел" важи с пълна сила!
20
1
 
5
 
! Отговори
26 преди 1 година
Продължавай да плачеш както ти наредих - забавен си
19
1
 
5
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Владимир Путин пращи от здраве! Последно бе видян да язди мечка гол до кръста в Сибир! При -27 градуса. Там ловеше Сибирски тигри с голи ръце! След като ги хване и погали малко ги пускаше да бягат.
18
12
 
2
 
! Отговори
ПТН-ХЛО преди 1 година
До Анонимен "Русия нямала съюзници". Китай не е съюзник на русия. Иран не е съюзник на русия, въпреки че е създаден от съвеЦкия съюз. Венецуела няма с какво да воюва, и няма да участва във война на страната на русия. Куба и никарагуа - също. Остават Марионетните държави беларус и част от ЦАР, може би. И династията ким, за който се грижи китай. Путин толкова плаши със световна война защото тя ще е светът срещу путинистка русия. При това не цялата рассийска федерация.