Висш британски военноначалник отрече Путин да е болен, това били пожелателни мисли

Виждаме относително стабилен режим в Русия, твърди той
17 юли 2022 18:45, Нели Христова
95
Висш британски военноначалник отрече Путин да е болен, това били пожелателни мисли
Снимка: БГНЕС

Началникът на британския Генщаб отхвърли като „пожелателни“ спекулациите, че руският президент Владимир Путин страда от лошо здраве или може да бъде убит.

Докато Консервативната партия избира наследник на премиера Борис Джонсън, адмирал Тони Радакин подчерта, че следващият лидер на Великобритания трябва да е наясно, че Русия представлява „най-голямата заплаха“ за Обединеното кралство и нейното предизвикателство ще продължи десетилетия. „Някои от коментарите, че той не е добре или че някой със сигурност ще го убие, са пожелателни мисли“, каза военният началник за Путин в телевизионно интервю на BBC в неделя. „Като военни професионалисти виждаме относително стабилен режим в Русия. Президентът Путин успя да отмени всяка опозиция, виждаме йерархия, която е зависима от президента Путин и така никой на върха няма мотивацията да предизвика президента Путин. И това е мрачно", добави Радакин. Сухопътните сили на Русия може да представляват по-малка заплаха сега, след като претърпяха неуспехи във войната в Украйна, каза военният началник. Инвазията е убила или ранила 50 000 руски войници и е унищожила близо 1700 руски танка, както и около 4000 бронирани бойни машини, изчисли той.

„Но Русия продължава да бъде ядрена сила. Тя има кибернетични възможности, има космически възможности и има специални подводни програми, така че може да застраши подводните кабели, които позволяват на световната информация да преминава транзитно около цялото земно кълбо.“

Украйна ще доминира във военните брифинги за наследника на Джонсън, когато той или тя встъпи в длъжност на 6 септември, каза Радакин. „И тогава трябва да напомним на министър-председателя за изключителната отговорност, която те носят с Обединеното кралство като ядрена сила, и това е част от инициативата за нов британски премиер.

Междувременно Радакин беше раздразнен за разследване на Би Би Си, според което командоси от британския елитен корпус на специални задачи (SAS) са убили най-малко 54 афганистанци при подозрителни обстоятелства преди десетилетие, но военното командване е заглушила опасенията. Военната полиция вече е установила, че "това не се е случило", но ще провери отново, ако се появят конкретни нови доказателства, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "Българин" - за твое най-голямо разочаровение ще ти споделя, че Путин не е диктатор защото е избран от Руските гласоподаватели в демократични избори - дори запада го приснава - а сега поплачи си на спокойствие :)))
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука някакъв иска да "отменя" трезво мислещите българи, наричани от него "русофили". Обаче тук не е САЩ и няма твърде "отменители". Така че момчето, гледай си коректни филми на Дисни с квоти или как в любимите САЩ се рушат паметници и се целуват тъмни з.дници. Но недей да призоваваш за "отмяна" на българи, да не стане някоя грешка и да изядеш боя накрая.
55
3
 
13
 
! Отговори
Мдааа... интересно преди 1 година
Как може наглосаксите да се вземат за най умните, а признават, че Путин си избира президент на ФАЩ ... а ВИДИШ ли ти ТЕ не могат да си изберат подходящ президент на Русия!!!
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адмирала осъзгава, че няма да дочака Путин да падне или Русия да е победенп от Украйна. Пожелателните мисли също се смаляват, за да не станат налудничави.
53
2
 
8
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Аз гледам картите, където се забива знамето,..тия 50000, 500000, 500000000000 може да си ги напише всеки
52
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом тоя казва че 50 хиляди мужика са ликвирани, значи цифрата е много по-голяма.
51
3
 
17
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Че къв е тоя чиновник... началник щаб на 250 танка, даже и казва че Русия щяла да бъде заплаха за следващото десетилетие,...каква заплаха може да бъде при условие че микробритания нама да я има, ...чудно?!?
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали щяха да го гърмят Путин ? Ко стана ? Гръмнаха японеца атлантик. Нали Русия потъваше а ЕС то било като слънцето и водата за българина и ко стана ? Преди войната едно евро 90 рубли а сега 59 рубли . Е кой потъва ??? Лъжите на българите русофоби представяни ни като евроатлантици нямат край . Какво европейско има в това да спреш южен поток който е символ на обединението на Европа от Урал до Франция ??? Това са най обикновени русофоби а не евроатлантици .
49
3
 
15
 
! Отговори
да преди 1 година
и още колко работи ще си признаете, с тази ваша фалшива пропаганда!
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тони Радакин виждал относително стабилен режим в Русия, което абсолютно не може да се твърди за намиращия се на командно дишане режим в Наглобритания.
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете за меката китка, про'стакът-комплексиран убиец Джон Хардинг, молещ за помощ!
46
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ може да преминат от пушечно месо украинско производство към пушечно месо полксо производство.
45
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А) ГДБОП - МВР (отдел Киберпрестъпност) по оперативните канали да установи реалните ползватели (по IP-адреси, интернет-доставчици и др.); Б) След установяване на лицата, да бъде сезирана Прокуратурата на Република България (ПРБ); В) На основание НК на РБ (Особена част) ПРБ образува прокурорска проверка за престъпления против Републиката.Г) Осъдителни присъди в горе указания размер (между 5 и 15 години) за виновните. Така, след няколко подобни показни процеси русофилите бързо ще се спихнат до курназ-бабаити в панелната кухничка, перчещи се пред жена си, балдъзата и баджанака.
44
31
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Комунистическият диктатор Путин отчаяно се опитва да оцелее останал в изолация на края на силите си и загубил изцяло подкрепата и уважението на руския народ. До дни, дори до часове Путин ще падне.
43
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луд е, на края на дните си е, и точно затова е готов на всичко, включително да използва биологично и ядрено оръжие. И русофилите няма да са пощадени.
42
3
 
3
 
! Отговори
Дико Сашев преди 1 година
Защо се занимавате с глупости? Болни са мозъците на политическия елит в Русия, Европа и САЩ.
41
3
 
16
 
! Отговори
до ПТН-ХЛО преди 1 година
Значи да палим свещи Русия да приключва по-борзичко с Окраина. И аз мисля, че така ще е най-добре. Макар да има една подробност - с никоя друга държава рашите няма да се церемонят да опазват цивилното население.
40
1
 
17
 
! Отговори
??? преди 1 година
"До 2-3 месеца цяла Европа минава на зелени възобновяеми енергии..." С какво си се напушил, че ти минават такива "светли" мисли в kyxaBeлската чyтypa? Суровините за изработката на батерии (литий) от Марс ли ще си го доставят?
39
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да умира, без да е болен! Това е най-добрия вариант за всички!
38
1
 
9
 
! Отговори
до Democracy преди 1 година
Издири си хапчетата. И излизай повече на въздух, полезно е. Вярно, че е топло, но като седиш само в панелката съвсем ще изтещиш.