Лондон: На Русия ѝ е трудно да поддържа ефективна бойна мощ

Руснаците са изправени пред дилемата дали да разположат резерви в Донбас
19 юли 2022 22:35, Йоана Цонева
103
Лондон: На Русия ѝ е трудно да поддържа ефективна бойна мощ
Снимка: БГНЕС

Британското военно разузнаване заяви във вторник, че Русия изпитва трудности да поддържа ефективна настъпателна бойна мощ от началото на инвазията си в Украйна и че проблемът вероятно става все по-остър, съобщава "Ройтерс".

"Освен че се справят със сериозния недостиг на личен състав, руските плановици са изправени пред дилемата дали да разположат резерви в Донбас или да се защитават от украински контраатаки в югозападния Херсонски сектор", се казва в актуализирано разузнавателно съобщение на Министерството на отбраната.

Още по темата
Министерството също така добави, че макар Русия все още да може да постигне допълнителни териториални придобивки, оперативният им темп и скоростта на напредване вероятно ще бъдат много бавни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
11
 
17
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 година
Отечествената война е е ход,ще стигне далеч на запад.Готови ли сте, западноевропейски ***ч.е.т.а ,да го поемете руския чвор,в неговата цялост
57
10
 
23
 
! Отговори
Русия пак ще спаси преди 1 година
Като стигнат Ламанша, обяснявайте как нямали логистика руснаците
56
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка седмица едни и същи статии, и всяка седмица Русия продължава да печели нови територии...
55
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ройтерс е без значение за крайната цел.
54
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Щирлиц Ако западнияците не искаха да гледат как руснаците влизат в Берлин просто трябваше да оставят двамата нацистки диктатори да си избият един на друг зъбите. За съжаление, единия се изхитри да се изкара жертва. По същия начин, по който сегашния му наследник и последовател се опитва да се изкарва жертва, но са го хванали на къс пас, защото той започна войната.
53
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе май руснаци забиха червеното знаме над Райхстага, не***Германия капитулира на 7 май а официалният подпис слага на 8 май. но комплексарят Сталин на 9 май нарежда на солдатите да се снимат със знамето на покрива.
52
1
 
28
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Те руснаците не свършиха ли ракетите още първата седмица!?
51
6
 
30
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Ами да бяха влезли в Берлин първо хамериканците,със своето въоръжение!Но по-изгодно им беше да гледат как СССР носи основната тежест на войната,и когато видяха,че не отворят ли втори фронт,руснаците ще стигнат английския пролив.
50
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха че те западняците помпиха Хитлер Чембърлейн му даде судетите ама той взе че ги нападна
49
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 45 от славянин Неграмотен и за ВСВ? :))) Защо ли не съм изненадан. Я кажи, кой разби германския подводен и морски флот? Кой разби Луфтвафе? На какви самолети летеше Покришкин? Знаеш ли? :)))) СССР е бил жив зян без Запада през ВСВ.
48
24
 
11
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Обаче имат полова немощ в изобилие. Тестостерона при руснаците е кът на младини, но след 40 годишна възраст изцяло отсъства. Жените им са по големи мъжкари и бият масово мъжете си. Хомонотките изобилстват навсякъде - лошинка, ваничка - кой нормален се обръща така към себеподобните си? Тембъра на гласа при руснаците никога не е плътен, алкохолизират се още на младини, защото им липсва един от основните компоненти за щастие - CEKC! Често им липсват храна, инфрасруктура, домашен уют.
47
12
 
22
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Да, да сигурно е така. Затова 30% от Украйна е вече руска губерния.
46
20
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Дайте още HIMARS на Украйна и рашките ще забравят за настъпателна бойна мощ.
45
18
 
12
 
! Отговори
Джонсън от Лондон преди 1 година
Може да е трудно но Лондон да пита германците за всв. Страна със селяни и трактори се мобилизира и влезе в райхстага в Берлин.
44
14
 
18
 
! Отговори
А на Великобритания преди 1 година
пък ѝ е невъзможно да състави правителство от коренните жители на Острова... Вече я управляват колониалните поданици...
43
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Щирлиц Британците са най-голямата империя, която някога е съществувала. Едва ли има някой грамотен, който да обяснява, как "не били дорасли" :))))) Били са германските нацисти, сега ще бият и руските.
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До рпг7 "Възприемайте хАнглийската "инфомация" за войната в 4.0.4 просто като поредната Дезинформация!" Ц,ц,ц. вече Кремъл инструкциите си открито във форумите ли ги поства?
41
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "дагестанците хвълят оръжието и бягат на тумби. има заведени стотици дела за дезертирство."---- е те за да си спестят тези разправии, хохлите директно разстрелват своите дето не искат да се бият. Е баш вчера гледах клипче на следващите "геройски загинали" лапетии, дето ги забираха от интернет клуба... страшен ентусиазъм имаше в тях да се бият с настъпващия враг хахахахаха
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дагестанците хвълят оръжието и бягат на тумби. има заведени стотици дела за дезертирство.
39
14
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
бавно и настъпателно!.......скоро украйна ще бъде една област от руската федерация!